Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@03:31:22 GMT

توصیه‌هایی برای زندگی سالم

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۴۲۶۴

توصیه‌هایی برای زندگی سالم

بیماری‌های روان از جمله رایج‌ترین انواع بیماری و اختلالات به ویژه در زندگی امروزی انسان‌ها هستند. آمار‌ها نشان می‌دهد که تنها در یک سال حدود ۴۶ میلیون نفر در آمریکا نوعی بیماری روان را تجربه می‌کنند. همچنین نزدیک به نیمی از تمامی افراد بی‌خانمان به بیماری روان یا اختلال مصرف مواد مخدر دچار هستند.

بنابر اعلام سایت big think، سلامت روان مفهوم گسترده و جامعی دارد که تمامی راهبرد‌های مطرح در این‌باره نمی‌تواند اثرگذاری مشابهی را در تمامی افراد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت ابتلاء به اختلالات شدید روان بهترین راهکار مراجعه مرتب به متخصص و به کار گرفتن توصیه‌های او در زندگی روزمره است.

با این حال تحقیقات نشان می‌دهد به طور کلی راهکاری‌های ساده‌ای نیز وجود دارند که انجام دادن آن‌ها برای حفظ سلامت ذهن و روح سودمند و حیاتی است که چهار مورد از پرکاربردترین‌های آن‌ها به شرح زیر است:

توجه به رژیم غذایی

روده حاوی بیش از ۱۰۰ میلیون عصب است. وجود عصب‌های متعدد در روده موجب شده تا مغز دوم شناخته شود و به همین دلیل عجیب نخواهد بود اگر مغز نخست تحت تأثیر آن چیزی باشد که در مغز دوم در جریان است. باکتری‌های روده انتقال‌دهنده‌های عصبی همچون سروتونین، دوپامین و GABA را تولید می‌کنند که تمامی آن‌ها به طور چشمگیری بر خلق و خو اثر می‌گذارند. در حقیقت، ۹۵ درصد از سروتونین موجود در بدن در روده تولید می‌شود.

باکتری‌های تولید کننده این انتقال دهنده‌های عصبی برای بقا به مواد غذایی مناسب نیاز دارند. زمانیکه فرد رژیم غذایی مطلوبی نداشته باشد و میزان آب کافی مصرف نکند، تنوع گونه‌های باکتری موجود در روده کاهش پیدا می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد تغییر وضعیت باکتری‌های روده نقش مهمی در افزایش احتمال افسردگی، اضطراب، شیزوفرنی و دیگر بیماری‌ها بازی می‌کند.

خواب کافی

نداشتن خواب کافی نه تنها بر بازده کاری فرد در طول روز بلکه بر سلامت روان او نیز تأثیر دارد. خواب برای بسیاری از مبتلایان به اختلالات سلامت روان چالش جدی به حساب می‌آید؛ بررسی انجام شده در آمریکا نشان می‌دهد ۵۰ تا ۸۰ درصد از بیماران روان از مشکلات مزمن خواب رنج می‌برند. بی‌خوابی علامت شایع بیماری‌های روان است، اما در حقیقت عامل اصلی آن‌ها هم به حساب می‌آید.

مدیتیشن (مراقبه)

مدیتیشن تمرکزی، بهترین روش برای حفظ سلامت روان است. این شکل از مدیتیشن، ذهن آگاهی یا حضور در لحظه را به همراه دارد. همچنین این نوع از مدیتیشن برای افرادی که از اضطراب رنج می‌برند مفید است، زیرا به آنان آموزش می‌دهد تا بین نگرانی مفید و غیر ضروری تفاوت قائل شوند.

ورزش کردن

مرتب ورزش کردن بخش تکمیلی سه عامل ذکر شده است و به بهبود خواب و توجه به رژیم غذایی منجر می‌شود. همچنین می‌دانیم که ورزش، سلامت قلب و عروق را تقویت می‌کند و تأثیر آن روی سلامت روان قابل چشم‌پوشی نیست. به طور مشخص ورزش‌های هوازی، دویدن و شنا کردن اضطراب و افسردگی را کاهش می‌دهد.


منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت روان سلامت روانی زندگی سالم ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۴۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به عنوان مرکز مشاوره برتر کشوری در میان مراکز مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور معرفی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در سی‌وششمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه زاهدان برگزار شد، از سوی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان «مرکز مشاوره برتر کشوری در سال ۱۴۰۲» انتخاب شد و با اعطای لوح تقدیر و تندیس، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران از سوی دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفت.


تعداد جلسات برگزار شده توسط روانشناسان، مشاورین و مددکاران و خدمات واحد نوروتراپی دانشگاه‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری، خدمات و حمایت‌های مددکاری اجتماعی، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، آموزش و ارائه خدمات بهداشت روان نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و وبینار‌های آموزشی مختص دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانواده دانشگاهیان، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، انتشارات و تولید محتوا، میزان خدمات روانشناختی شامل طرح‌های حمایتی و مناسبتی برای دانشجویان دانشگاه، سطح پوشش دانشجویان جدیدالورود در طرح کارنامه سلامت روان، تعداد اعضا و میزان فعالیت همیاران سلامت روان، مداخله در بحران‌های روانشناختی و تعداد جلسات تشکیل شده در این خصوص، میزان فضای فیزیکی و نرخ رشد فضای مستقل و برگزاری سمپوزیوم‌های ملی و بین‌المللی، از معیار‌های ارزیابی عملکرد سالانه مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها است.

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود