Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:17:37 GMT

۳ رفتار صحیح بجای قهر کردن برای متاهل‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۴۵۵۷

۳ رفتار صحیح بجای قهر کردن برای متاهل‌ها

 زن و شوهر‌ها قهر می‌کنند و این یک چیز عادی به نظر می‌رسد، چون آن‌ها سر کوچیک‌ترین دلیلی قهر می‌کنند. دلایل قهر کردن در متاهل‌ها سر اختلاف نظر می‌باشد که بستگی به چیزی که سر آن اختلاف نظر دارند مدت قهر کردن آن‌ها نیز تغییر می‌کند.

افرادی که قهر می‌کنند بیش از همه در معرض پیامد‌های منفی قهر هستند. بسیار پیش می‌آید که زن و شوهر‌های جوان در دوران نامزدی و در فاصله عقد تا ازدواج به دلایل مختلف بار‌ها با هم قهر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این که چرا قهر پیش می‌آید و چه طور باید از مرحله قهر به آشتی رسید چیزی است که زوج‌های جوان باید بدانند. اول این که قهر، یک رفتار کودکانه است. این اولین چیزی است که باید درباره قهر بدانیم. پس هر کدام از ما که از این حربه به عنوان یک رفتار دفاعی یا رفتاری برای آزار دادن همسرمان یا به هر نیت دیگری استفاده می‌کنیم باید بپذیریم که اصلا به عنوان یک فرد عاقل و بالغ ظاهر نشده ایم!

افرادی که قهر می‌کنند بیش از همه در معرض پیامد‌های منفی قهر است

حتی کودکان گاهی پس از قهر‌های شدید با دوستانشان پس از چند دقیقه یا چند ساعت آشتی می‌کنند و دوباره بازی پرنشاط خود را از سر می‌گیرند، گویی به بی اهمیتی قهر پی می‌برند، اما خیلی از آدم بزرگ‌ها همچنان در رفتار کودکانه خود باقی می‌مانند!

البته ناراحت شدن و به اصطلاح «سرسنگین بودن» با همسر زمانی که از دست او ناراحت هستیم، همیشه «بد» نیست، حتی می‌تواند در شرایطی به عنوان راهی و نشانه‌ای برای آگاه کردن او از رفتار اشتباهش موثر هم باشد، ولی در برخی شرایط و نه همیشه و نه برای مدتی طولانی!

قهر کردن به انتظار منت کشی
متاسفانه قهر کردن در متاهل‌ها بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود و تا وقتی همسر آن‌ها پا پیش نگذارد، عذرخواهی نکند و به اصطلاح «منت کشی» نکند، آن‌ها از خر شیطان پایین نمی‌آیند! البته طرح این مسئله درباره خانم‌ها این موضوع را نفی نمی‌کند که بسیاری از مردان نیز به این آسیب مبتلا هستند. البته در مواردی که خطای همسر به صورت عمد و به دفعات تکرار می‌شود و راه حل‌های ساده احتمالی موثر واقع نمی‌شود، استفاده از قهر تا سطحی مجاز است. ولی تکرار آن یا طولانی شدن مدت آن، برای رابطه زناشویی بسیار مضر است.

چرا قهر می‌کنند؟
بهروزی فر، روان شناس بالینی و کارشناس خانواده، دلایل قهر کردن در متاهل‌ها را برای پیام رساندن به همسران بیان می‌کند: گاهی زوجین نمی‌توانند منظور و پیام خود را به یکدیگر منتقل کنند؛ بنابراین یکی از زوجین احساس ناکامی می‌کند و گمان می‌کند مورد بی توجهی همسرش قرار گرفته است. پس دچار دلخوری و خشم می‌شود و تصمیم به قطع رابطه کوتاه مدت یا همان قهر می‌گیرد، البته عمق و میزان قطع رابطه به اهمیت پیام بستگی دارد و ممکن است از چند ساعت تا چند روز هم طول بکشد.
خودمحور نباشید

دلیل دوم باز هم در رابطه با گفت و گوی ناموفق زوجین مطرح است، گاهی یکی از طرفین خودمحورانه صحبت می‌کند یعنی مطالب خود را با تصورات و با توجه به نیاز‌های خودش مطرح می‌کند و تصورات و نیاز‌های طرف مقابل را در نظر نمی‌گیرد که این خودمحوری باعث دلخوری و قطع رابطه طرف مقابل می‌شود؛ زیرا در این جا مسئله تفاوت نگاه و نگرش وجود دارد و احساس ناامیدی و یاس جزیی در فرد، ایجاد می‌شود.

قضیه ابروی بالای چشم
بهروزی فر دلیل سوم را به بعد شخصیتی یا درون فردی ربط و ادامه می‌دهد: ممکن است شخص، عزت نفس پایین یا آسیب دیده‌ای داشته باشد که در این صورت وقتی در شرایط یا در معرض اختلاف عقیده یا سلیقه با دیگران قرار می‌گیرد، راهی جزی قهر کردن برایش باقی نمی‌ماند.

در همین مواقع است که اصطلاحا مردم می‌گویند: «به فلانی زود بر می‌خوره» یا «نمی شه بهش گفت: بالای چشمت ابروست». این کارشناس خانواده تاکید می‌کند: قهر کردن مانند ریختن زباله‌ها زیر فرش خانه است، مشکل با قهر کردن حل نمی‌شود، زیرا افراد بعد از چند دقیقه، چند ساعت یا چند روز سعی می‌کنند دوباره با هم ارتباط برقرار کنند، ولی مشکل به جای خود باقی است.

از همسرتان باج نگیرید!
دلیل بعدی با عنوان «بازیابی عاطفی» از سوی بهروزی فر مطرح می‌شود: اگر دلیل قبلی ناآگاهانه بروز می‌کند، این دلیل کمی آگاهانه است، یعنی فرد در فرآیند شکل گیری شخصیت اش از کودکی تا بزرگسالی راهی را برای رسیدن به هدف انتخاب می‌کند که نوعی «باج گیری عاطفی» از دیگران است.

زوجین مهارت‌های ارتباط موثر را باید بگیرند و حتی در سخت‌ترین شرایط هم به هم فرصت بدهند

کودکی که برای رسیدن به خواسته اش بهانه گیری می‌کند یا روی نقطه ضعف والدینش انگشت می‌گذارد و از این طریق به هدفش می‌رسد، ممکن است در بزرگسالی هم این کار را انجام دهد، بر این اساس با همسرش قهر می‌کند و با خود می‌گوید می‌توانم با حرف نزدن و قهر کردن با همسرم به هدفم برسم.

دلایل قهر کردن در متاهل‌ها
افرادی که قهر می‌کنند بیش از همه در معرض پیامد‌های منفی قهر است. این روان شناس در تشریح آثار قهر با بیان این جمله ادامه می‌دهد: وقتی قهر رخ می‌دهد، نشان می‌دهد که فشار زیادی روی فرد است، زیرا می‌خواهد خودش را حفظ کند، او در حال تجربه تهدید است و با قهر، انرژی روانی زیادی را از دست می‌دهد.

بهروزی فر با بیان این که قهر موجب ایجاد فاصله عاطفی و شناختی بین دو طرف می‌شود، می‌افزاید: قهر کردن‌های زیاد و طولانی مدت به مرور زمان موجب دلسردی می‌شود. حتی فضایی که برای عشق ورزیدن به هم وجود دارد، می‌تواند به فضای هم زیستی محض تبدیل شود و زوجین به جای مراوده‌های عاطفی و روانی که به آن نیاز دارند تنها به وظایف خود عمل می‌کنند تا رابطه باقی بماند.

رفتار‌های جایگزین قهر کردن در متاهل‌ها
• قهر کردن در متاهل ها، رفتاری ناکارآمد است و اگر زمانی در کودکی فایده‌ای برایشان داشته، دیگر در شرایط فعلی فایده‌ای برای آن‌ها ندارد، بلکه باید به دنبال یافتن راه حل باشند.
• زوجین در نظر داشته باشند رفتار ناکارآمد برای مدت زمان محدود آن‌ها را به اهدافشان می‌رساند. چون سرانجام طرف مقابل در برابر این رفتار می‌ایستد و دیگر باج نمی‌دهد.
• زوجین مهارت‌های ارتباط موثر را باید بگیرند و حتی در سخت‌ترین شرایط هم به هم فرصت بدهند و بدانند وقتی احساس ناکامی دارند، دچار خشم و هیجان و خستگی می‌شوند و نمی‌توانند استدلال منطقی داشته باشند پس باید به هم فرصت بدهند و صحبت کنند. آن‌ها باید با موضوع و مشکل خود رو به رو شوند و راه حل پیدا کنند.

گاهی افراد موضوع اصلی را نادیده می‌گیرند و پشت سر می‌اندازند، ولی این موضوع یک روز ظهور می‌کند و خود را نشان می‌دهد، پس زوجین قهر را با بی توجهی به مسئله و مشکل اصلی تمام نکنند و با هم صحبت کنند اگر بار اول دعوایشان شد، بار دوم صحبت کنند، اگر باز هم دعوا کردند بار سوم صحبت کنند و اگر می‌توانند از مشاوره متخصص و متعهد کمک بگیرند تا این مشکل پیشرفت نکند!   منبع: جام جم 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: همسر همسرداری زناشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است

ایسنا/اصفهان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: حج، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، از این صفات منفی خود را جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. اگر از سفر برگردید و تغییر مثبتی نداشته باشید، ضرر کرده‌اید و مکه که پاک کننده‌ است، نیز بر شما اثری نداشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در کنگرۀ عظیم حج تمتع که امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در سفر حج به آن توجه داشته باشید، مفهوم اخلاص است. در قرآن و روایات آمده‌ که شیطان با تمام قوا از تمام جوانب تلاش می‌کند که اخلاص شما را مورد هدف قرار دهد.

وی افزود: انسان باید کار را صرفاً برای خدا انجام دهد و برای کسب قدرت و عنوان خاص اعمال را انجام ندهد. انسان باید به خدای خود بگوید که خداوندا چون تو فرمودی که من حج انجام دهم، پس من فقط برای تو انجام می‌دهم. ما باید برای انجام واجبات خود هزینه کنیم و هیچ واجبی از واجب دیگر برتر نیست.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت ادامه داد: بنابراین در وهلۀ اول اخلاص مهم است. در روایات آمده که اگر انسانی ۴۰ شبانه روز با اخلاص کار انحام دهد، خداوند حکمت را بر زبان او جاری می‌کند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اینکه نکتهٔ دوم دارای اهمیت برای سفر حج، داشتن برنامه‌ریزی است، تصریح کرد: از کسانی که در گذشته به حج مشرف شده‌اند، مشورت بگیرید و برای ایام سفر خود در محضر پیامبر(ص) برنامه‌ریزی کنید. از قبل به خوبی فکر کنید. فرصتی در اختیار شماست که در مسجدالحرام و مسجدالنبی با خدا راز و نیاز کنید. این فرصت‌ها برای افراد بسیار کم اتفاق می‌افتد. برای تک‌تک مقاطع روز به‌گونه‌ای برنامه داشته باشید که گویا آخرین سفر شماست.

وی با بیان اینکه در این سفر، دانش و علم کافی داشته باشید، اظهار کرد: در کلاس‌ها و جلسات مربوط به حج شرکت کرده و کتاب‌های مربوط به حج را از نظر بگذرانید. در مورد این سفر، دانش‌افزایی کنید تا به خوبی از سفر خود بهره ببرید. افرادی بودند که در حج شرکت کرده و برخی اعمال را نیز به جا آوردند، ولی بعد از بازگشت به ایران متوجه شدند که اعمال احرام به جای نیاورده و در برنامه‌ریزی‌ها اشتباه کرده بودند. می‌توانید از روحانیون همراه کاروان هم برای دانش‌افزایی کمک بخواهید.

او اصلاح رفتار را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در سفر حج، آن را در مرکز توجه قرار داد و گفت: همهٔ ما اشکالات اخلاقی داریم و هیچ کس مبری از این ایرادات نیست، اما این سفر، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، خود را از این صفات منفی جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. تلاش کنید که رفتارتان پس از این سفر با همسایه‌ها و دوستان و فرزندان تغییر کند و بهتر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با یک دانشجو
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با یک دانشجو + فیلم
  • ناشنوایان با آموزش صحیح و شناخت صحنه در فعالیت‌های جهادی مشارکت کنند
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • (عکس) حمایت بازیکن استقلال از زنان پرسپولیسی
  • آزادی بیان به سبک آمریکایی + فیلم
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان