Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا عبداللهی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: روز جهانی ایمنی غذا با هدف ارتقای سلامت مصرف کنندگان مواد غذایی و با همکاری سازمان جهانی بهداشت و فائو برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: هدف از نام گذاری روز جهانی ایمنی غذا اهمیت سلامت غذای مصرف کنندگان از مزرعه تا سفره‌ خانوار است و در واقع امنیت غذایی و سلامت مصرف کنندگان این مواد از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عبداللهی با اشاره به روز جهانی ایمنی مواد غذایی ادامه داد: ایمنی مواد غذایی در واقع دسترسی افراد در تمام اوقات به مواد غذایی کافی و سالم است و سلامت ایمنی غذایی بخش مهم و حیاتی امنیت مواد غذایی محسوب می‌شود.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: ایمنی مواد غذایی و سلامت تغذیه مردم باید از مزرعه تا سر سفره‌ها حفظ شود و رعایت مسائل بهداشتی در زمان تولید، تهیه و توزیع مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: امنیت غذایی باعث پیشگیری از بروز بیماری‌های منتقله ناشی از مواد غذایی است، زیرا مسمومیت‌های حاد ناشی از مصرف مواد غذایی نا‌سالم منجر به مرگ و میر افراد و ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها متعدد می‌شود.

عبداللهی ادامه داد: آلودگی مواد غذایی به سرب، فلزات سنگین سرطان زا و سموم دفع آفات کشاورزی منجر به بروز بیماری‌های مختلفی در افراد مصرف کننده می‌شود و سلامت افراد به خطر می‌افتد.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اگر استاندارد‌های بهداشتی در کارخانه‌ها و در زمان تولید مواد غذایی رعایت نشود و آلودگی وارد تولید مواد غذایی شود سلامت مردم به شدت به خطر می‌افتد، گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت کودکان زیر ۵ سال آسیب پذیر‌ترین گروه در زمینه ایمنی مواد غذایی هستند.

وی اضافه کرد: انواع مسمومیت‌های غذایی و بیماری‌های ناشی از آن بیشتر مربوط به کودکان زیر ۵ سال است و سالیانه ۱۲۵ هزار نفر به دلیل رعایت نکردن ایمنی مواد غذایی در دنیا فوت می‌کنند. از مصرف مواد غذایی فله‌ای پرهیز کنید عبداللهی اظهار کرد: رعایت ایمنی مواد غذایی با هدف پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف وظیفه همگانی است و سلامت مواد غذایی بر عهده وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و صنعت و معدن است.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: من به مردم توصیه می‌کنم که فقط محصولات بسته بندی شده را خریداری کنند و از مصرف مواد غذایی فله‌ای جدا پرهیز کنند.

وی یادآوری کرد: هیچ نظارت بهداشتی بر مواد غذایی که به صورت فله‌ای در کنار خیابان‌ها عرضه می‌شود، وجود ندارد و به طور مثال از روغن مرغوب برای تولید چیپس‌های باز استفاده نمی‌شود.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد