Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی‌راد، عضو هیئت علمی گروه ژئوپلیتیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره ارزیابی خود از اهداف سفر نخست وزیر ژاپن و وزیر امور خارجه آلمان به ایران در هفته جاری گفت: به عقیده من این دو سفر ارتباط مستقیمی با روابط دوجانبه ندارد. البته احتمال دارد در کنار بحث اصلی که موضوع امریکا، برجام و مسائل منطقه است در رابطه با مسائل دوجانبه گفت‌وگوهایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما هم سفر آقای آبه و هم سفر آقای ماس که از نظر زمانی به هم نزدیک است بیشتر مربوط به تشنج‌های بالای گرفته با افزایش تحریم‌های امریکا علیه ایران و اقدام ایران در کاستن از تعهدات برجامی خود با توجه به عمل نکردن طرف‌های مقابل به تعهدات‌شان در برجام است.

فرجی‌راد اظهار کرد: هرچند آن چیزی که آلمانی‌ها بیشتر دنبال می‌کنند مربوط به برجام و مهلت دوماهه ایران است، اما ژاپنی‌ها با توجه به سفر اخیر ترامپ به توکیو، پیامی را از امریکایی‌ها دریافت کرده و می‌خواهند این پیام را با سفر به ایران طرح کنند و ببیند چگونه می‌توانند این دو را به هم متصل کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در پیام آقای ترامپ که به آقای آبه داده شده یک سری مسائل جدیدی مطرح می‌شود که فکر نمی‌کنم آنقدر اهمیت داشته باشد که طرف ایرانی بپذیرد. آنچه که ایران برای مقدمه کار می‌پذیرد این است که امریکا به قوانین بین‌المللی، قطعنامه 2231 و برجام برگردد و تحریم‌ها را بردارد که بتواند مقداری اعتماد طرف ایرانی را جلب کند و بعد بتوان وارد فاز بعدی شد و در این صورت است که میانجی‌ها می‌توانند کاری کنند.

وی ابراز کرد: اقدامات زیگزاگی امریکایی‌ها که یک روز از طرح 12 ماده‌ای عقب‌نشینی می‌کنند یا اعلام می‌کنند بدون پیش شرط با رهبران فعلی ایران مذاکره و همکاری می‌کنند و از طرفی بلافاصله شرکت‌های پتروشیمی ایران را در زمانی که نخست‌وزیر ژاپن حامل پیامی به سوی ایران است، تحریم می‌کنند نشان می‌دهد که یک نوع ناپختگی در سایست خارجی امریکا وجود دارد یا اینکه آن‌ها طرف‌های سیاسی ایرانی خودشان را ناپخته تلقی می‌کنند که این هم صد در صد اشتباه است.

فرجی‌راد تأکید کرد: ایران چهل است که چنین سیاست‌هایی را به ویژه از سوی غرب تجربه کرده و لذا هر چیزی را که دریافت می‌کند ابتدا تجزیه و تحلیل کرده و بعد براساس آن عمل می‌کند.

سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان یادآور شد: البته در مجموع سفر نخست‌وزیر ژاپن فرصت خوبی است که ایران براساس عقل و منطق آنچه را که حق و درست است به طرف ژاپنی مطرح کند. البته امریکا به دنبال این است که این تعداد کشور از ژاپن، آلمان، انگلیس، عراق و قطر را به سمت ایران سرازیر کند تا به دنیا این پیام را ارسال کند که امریکا به دنبال گفت‌وگو و باز کردن درها به سمت ایران است اما این ایران است که این درها را باز نمی‌کند و به ویژه با صحبت‌های اخیر ترامپ و پمپئو بعید نیست این یکی از اهداف‌شان باشد.

فرجی‌راد درباره راهکار خنثی کردن این طراحی امریکایی‌ها گفت: البته نکته خوب برای ایران این است که تا پمپئو اعلام عقب‌نشینی از طرح 12 ماده‌ای می‌کند یا ترامپ حرف از مذاکره بی‌قید و شرط می‌زند یک‌باره تحریم جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند، اما به هر حال این اقدامات امریکا در فرستادن میانجی‌ها بی‌تأثیر نیست. لذا معتقدم باید طرف‌های میانجی که به ایران می‌آیند به خوبی توجیه شوند اما پس از رفتن آن‌ها به لحاظ رسانه‌ای باید مردم غرب را توجیه کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: چون مردم منطقه امروز مسائل را به خوبی می‌فهمند، به ویژه با توجه به مسئله معامله قرن و نفرتی که از امریکا بر سر مسئله قدس و فلسطین در میان ملت‌های عربی و اسلامی ایجاد شده مشکل چندانی برای توجیه سیاست‌های امریکا علیه ایران نیست، اما مهم آن است که افکار عمومی غرب را به خوبی توجیه کرد و دیدگاه‌های نخست‌وزیر ژاپن، وزیر خارجه آلمان و مقامات عمانی و قطری و پاسخ مقامات ایرانی را تشریح کرد و ابعاد و تأثیرات تحریم‌های امریکا علیه ایران به ویژه در حوزه مسائل بشردوستانه مانند غذا و دارو را برای افکار عمومی غرب بیان کرد. لذا اگر در حوزه رسانه‌ای ضعفی داریم آن را برطرف کنیم تا بتوانیم دیدگاه‌های خود را به خوبی به مردم غرب انتقال دهیم.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ژاپن میانجی گری مذاکره تحریم شینزو آبه آلمان هایکو ماس ترامپ پمپئو ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۵۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

تمام نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام