Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@14:08:51 GMT

تولید لوازم خانگی داخلی رونق گرفت

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۶۰۲۸

تولید لوازم خانگی داخلی رونق گرفت

پول‌نیوز - با توجه به افزایش قیمت‌ها در بخش لوازم خانگی طی ماه‌های گذشته و بالتبع نوسانات نرخ ارز این بازار با چالش های متفاوتی روبه رو شد و برخی در این شرایط به سوء استفاده هر چه بیشتر مبادرت ورزیدند .

حالا پس از گذشت چند ماه از رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی، تقریبا خرید و فروش رونق گرفته اما سوالاتی درباره وضعیت آینده بازار لوازم خانگی و همکاری برندهای کره ای ذهن مصرف کنندگان را مشغول کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حال مذاکره با شرکت های کره‌ای هستیم/ هیچ کدام از برند های کره ای ورشکست نشده اند

یک منبع آگاه در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در خدمات پس از فروش برندهای لوازم خانگی کره‌ای در ایران مشکلی وجود ندارد و طبق ضوابط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان این شرکت ها به ارائه خدمات می‌پردازند.

این منبع آگاه گفت: در زمینه تأمین قطعات برای تولید محصولات جای نگرانی نیست و در حال مذاکره با طرف های کره ای هستیم تا مشکلات پیش رو حل شود. البته یک سری افراد سودجو، در حال سیاه نمایی در بازار هستند و در برخی موارد شایعه سازی هایی مبنی بر ورشکست شدن شرکت های کره ای و یا افزایش قیمت ها انجام می دهند که این موضوعات به طور کل تکذیب می شود.
 
وی تصریح کرد: تحریم‌های ظالمانه بر فعالیت برندهای لوازم خانگی کره ای بی تأثیر نبود ولی همچنان مذاکرات با روند خوبی در حال انجام است .

با تقویت برند‌ها و خط تولید می توانیم تبدیل به هاب منطقه شویم

حمیدرضا غزنوی، عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: وضعیت اقتصادی و تحریم های بی منطق سال 97 باعث افت تولید و همچنین کاهش تولید محصولات  استراتژیکی مثل  یخچال و ماشین لباسشویی  شد. پیش فروش‌ها، سرمایه در گردش و تعمیق عمق ساخت داخل و قاچاق از جمله مطالبات صنایع لوازم خانگی است.

غزنوی افزود: امسال شرایط آرام‌تر شده است، البته با وجود اینکه تقاضای خرید به علت ممنوعیت واردات لوازم خارجی افزایش یافته است، اما تولید داخلی به دلیل مشکلات ارزی که داشت، کاهش پیدا کرده و این ممنوعیت ها  برای مدیریت ارزی صورت گرفته است.

عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: در صورت حمایت دولت و روانه شدن نقدینگی زیادی که در کشور وجود دارد، صنعت لوازم خانگی نه تنها بازار ایران را  بلکه می‌تواند با تقویت برند‌ها و خط تولید موجود تبدیل به هاب منطقه شود و خاور میانه و بخشی از آسیا را به دست بگیرد.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم به مقیاس اقتصادی برسیم تا قیمت‌ها هم کاهش یابد و جای خالی برند‌های خارجی که در شرایط تحریم مردم ما را تنها گذاشته اند با برند‌های ایرانی با کیفیت مطلوب پر شود.

بانک‌های کره جنوبی با شرکت‌های ایرانی همکاری نمی‌کنند

پویا فیروزی، دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی اعلام کرد: کشور کره جنوبی، پیگیر حفظ روابط تجاری خود با ایران است، اما بانک‌های این کشور با شرکت‌های ایرانی همکاری نمی‌کنند. حتی در چند مورد دولت کره مستقیما دخالت کرد و وارد عمل شد، اما بانک منافع مدیریتی سهامداران خود را در نظر گرفت و پول را جابجا نکرد. بنابراین بخشی از پول‌ها بلوکه شد و بخشی هم برگشت خورد.

فیروزی ادامه داد: سفیر این کشور هم تمایلش را برای ادامه روابط تجاری با ایران اعلام کرده اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.

به گفته وی صندوق ضمانت صادرات هنوز از فعالان تجاری کشور کره جنوبی، حمایتی انجام نداده است.

تولید کالای ایرانی در سطح کارخانه‌ها افزایش یافته است

فریدون نصیری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه با بیان اینکه بازار لوازم خانگی آرام است، گفت: به لحاظ افزایش یا کاهش قیمت لوازم خانگی، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی را در این بازار داشت.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۷۰۰ واحد صنفی مجوزدار در تهران مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: آمار دقیقی از تعداد واحد‌های صنفی بدون پروانه در صنف فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه در دست نداریم.

نصیری گفت: اگر نرخ ارز به سرعت در بازار تغییر کند، قطعا در تهیه مواد اولیه تأثیر گذار خواهد بود و تولیدکنندگان بنا بر تغییر نرخ ارز تا حدی قیمت‌های خود را افزایش یا کاهش می‌دهند.

وی با بیان اینکه تولید کالای ایرانی در سطح کارخانه‌ها افزایش یافته است، افزود: امسال ۴۰ درصد اشتغال، در این صنف بیشتر شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه یادآوری کرد: این صنف نیز همانند سایر اصناف در جهت تحقق رونق تولید،، گام‌های بلندی تا پایان سال بر می‌دارد که امیدواریم مسئولان در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه، ادامه داد: در طی این سالها در ارتباط با پیگیری و رسیدگی به شکایات مردم همکاری و هماهنگی خوبی با سازمان تعزیرات داشته ایم.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه درخصوص رسیدگی شکایات مردمی گفت: خوشبختانه در طی این سالها در ارتباط با پیگیری و رسیدگی به شکایات مردم همکاری و هماهنگی خوبی با سازمان تعزیرات داشته ایم.

نصیری در پایان گفت: امیدواریم بازار لوازم خانگی آشپزخانه روند رو به رشد خود را طی کند و همه کالا‌ها با تولید ایرانی ساخته و وابستگی به خارج کمتر شود.

به واسطه تحریم ها،  برندهای خارجی از بازار داخل حذف شد

محمدرضا کلامی بجستان، مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت  اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵۶۴ واحد فعال تولیدی با ۶۵ هزار اشتغال مستقیم در حوزه لوازم خانگی داریم و تعداد ۷۰۰ جواز جدید صادر شده که ۲۷ هزار شغل ایجاد می کند.

وی افزود: سال گذشته، به دلیل تحریم ها، برندهای خارجی از بازار داخل حذف شد. البته در حوزه داخلی ظرفیت های خوبی داریم که باید از آن استفاده شود و از فضای تحریم به عنوان فرصتی برای بهبود تولید داخلی استفاده کنیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: به واسطه هماهنگی‌های صورت گرفته، برنامه ریزی‌های لازم انجام شده تا تولید افزایش یابد؛ تا هم قیمت ها متعادل شود و هم رقابت برای بهبود کیفیت ایجاد شود.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای تولید صورت گرفته تا برای جبران کسری بازار ناشی از ممنوعیت واردات از ظرفیت تولید داخل بهره ببریم. اولین مشکلی که واحد‌های تولید با آن مواجه بودند، کمبود تقاضا بود اما اکنون تقاضای خرید لوازم تولید داخل بیشتر شده و احساس می‌کنیم که ظرفیت‌های تولید، پاسخگوی نیاز است.

کلامی در خصوص کاهش تولید با وجود ممنوعیت واردات گفت: واحد‌های تولیدی آمادگی افزایش یکباره تیراژ تولید را نداشتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: وزارت صمت بیش از ۴۵ درصد سهم در جی دی پی کشور دارد، در حالیکه سهم وزارت صمت در تسهیلات زیر ۳۰ درصد است. درخواست ما از مسئولان ذی‌ربط این است که منابع در اختیار این وازرتخانه را افزایش دهند تا مشکل سرمایه در گردش واحد های تولیدی رفع شود.

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت افزود: در شرایط فعلی اگر ممنوعیت واردات برداشته شود؛ با ارز آزاد، بازار کالا تامین می‌شود، اما با توجه به اینکه تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور را می‌دهد؛ واردات انجام نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در بودجه سال ۹۸ مجلس مصوب کرد تسهیلات حوزه وزارت صمت، برای زیرساخت‌ها و سرمایه در گردش در نظر گرفته شود که بخشی از آن پرداخت شده است ؛ بنابراین باید سهم وزارت صمت از منابع و تسهیلات نیز تامین باشد که این یکی از مطالبات جدی وزارت صمت برای حمایت از واحد‌های تولیدی است.

این مقام مسئول ادامه داد: مکاتباتی برای استفاده از ال سی‌های داخلی نیز در بانک‌ها انجام شده است. همچنین در تولیدات داخلی، برنامه ریزی جهت تولید قطعه در داخل، توسط دولت انجام شده است که شرایط رقابت با محصول و قطعه خارجی فراهم شود.

کلامی درباره تمهیدات و سیاست گذاری‌ها برای کسری در بازار لوازم خانگی گفت: در برنامه ریزی تولید، وقتی برآورد نیاز می‌شود، تقاضای بازار از ناحیه زوج‌های جوان نیز درنظر گرفته می‌شود.

وی افزود: طرح‌های ما برای تحریک تقاضاست تا واحد‌های تولیدی بتوانند امکان بیشتری برای فروش داشته باشند.

کلامی در خصوص درخواست های بخش لوازم خانگی از وزارت صمت توضیح داد: در کارگروه رونق تولید، بحث تولید قطعات داخلی پیگیری شده است و در خصوص بحث پیش فروش کالا هم سال گذشته مصوبه‌ای به مجلس پیشنهاد دادیم. بحث تامین سرمایه در گردش را هم بر مبنای تسهیلات و منابع پیگیری می‌کنیم.

محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید داخل مجلس نیز گفت: رقابت با موضوع کیفیت و قیمت در ارتباط است؛ یعنی خریدار یا بضاعت ندارد و به سراغ محصول بی کیفیت می‌رود یا امکان خرید دارد اما به سراغ کیفیت می‌رود.

وی در پایان گفت: قانون استفاده حداکثر از تولید داخل و خدمات با هدف حمایت از تولید داخل مصوب شد؛ البته این قانون مربوط به سال ۹۱ است که با اصلاحاتی در سال ۹۸ مطرح شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: لوازم خانگی تولید داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۶۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه محل درگیری و تقابل باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش استانی شوراهای اسلامی استان با گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد شوراهای اسلامی، به تشریح جایگاه این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند در اولویت نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌سازی و اجرایی قرار بگیرند، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمی سازی را در اولویت کارهای خود قرار داده و الزامات آن را پذیرفته است.

وی افزود: دولتی که یکی از برنامه‌های کلان خود و گفتمان غالب در کشور و جامعه را مردمی‌سازی اعلام می‌کند حتماً به الزامات این بحث توجه دارد و می‌دانیم که یکی از بخش‌های مردمی‌سازی توجه به شوراها است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شوراها ابتدایی‌ترین و مؤثرترین سطح ارتباط مردم با دولت و جامعه هستند، عنوان کرد: ظرفیت دولت مردمی برای تقویت امور شورایی و قالب کردن گفتمان مردمی‌سازی در جامعه، ظرفیت ویژه‌ای است که باید از آن استفاده کنیم.

عباس‌زاده تأکید کرد: تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم که جزو برنامه‌های کلان برای رفع مسائل عمده کشور است، این جهت را به ما نشان می‌دهد که اکنون مسئله اقتصادی حائز اهمیت است اما حل همین معضل جامعه هم با مشارکت مردم انجام شدنی است.

وی با تأکید بر اینکه شعار سال هم ظرفیت دیگری برای توجه دادن به امر شورایی است، تصریح کرد: اگر قرار است بسیج مشارکت مردم و ظرفیت آنان پای کار همه برنامه‌های کلان کشور به ویژه بحث جهش تولید بیاید، اینجا هم شوراها نماد مردمی بودن و مشارکت مردم هستند.

معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه به خدمات ارزنده و قابل توجه نظام در روستاها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۰۴ روستا در خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند اما با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مردم از روستاها مهاجرت کردند.

وی متذکر شد: برای مهاجرت معکوس جمعیت به روستاها و ماندگاری آنان هم دولت و هم شوراهای اسلامی به عنوان نخبگان و معتمدین مردم باید باید برنامه داشته باشند و روستاها را به مرکز تولید و رونق اقتصادی تبدیل کنند اما اکنون این رویکرد در شوراها نیست.

عباس‌زاده از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه شوراها محل درگیری و تقابل باشند.

وی در ادامه پاسداری از حرمت جایگاه شوراها را از رسالت‌های اعضای شوراها دانست و افزود: در قانون حد و حریم برای شورا و دخالت در امور اجرایی و جاری روستاها و شهرها لحاظ شده اما متأسفانه این تقابل و درگیری‌ها در شوراها حتی در برخی روستای کم جمعیت تبدیل به معضل شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات خوب در حوزه شوراها و تعامل بین دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمترین تخلفات، سو استفاده و نابسامانی را در وضعیت شوراها داریم.

وی از شوراهای اسلامی روستاها و شهرها برای پیگیری دلسوزانه امور مردم قدردانی کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش سرمایه‌گذاری در شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در حال تحقق است که این می‌تواند برای تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و رفع نیازهای اساسی مردم در این مناطق مفید باشد و رویکرد دولت نیز همین است.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که اقدامات سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها نسبت به دوران گذشته خیلی متفاوت شده، تصریح کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد بودجه‌های شهرداری که مصوب می‌کنیم با مجوز دولت در قانون بودجه تأمین می‌شود که رقم قابل توجهی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: طی دو سال اخیر ۶۱ دستگاه ماشین‌آلات شهری به شهرداری‌های استان خراسان جنوبی تخصیص یافته که اگر همین روند ادامه یابد در پایان دولت سیزدهم از نظر نسبی شهرداری‌های استان در حوزه ماشین‌آلات به خودکفایی می‌رسند.

کد خبر 748877

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم