Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
غم غربت
غم غربت، نوعي حس طبيعي غمگيني يا افسردگي است که به هنگام جدا شدن فرد از افراد، مکان‌ها و روال‌هاي روزمره که به او حس تعلّق و امنيت مي‌دادند به وجود مي‌آيد.
غم غربت در کودکاني که از پدر و مادر يا پرستاران اوليه‌شان جدا مي‌شوند شايعتر است. غم غربت در نوجوانان و جواناني که براي ادامه تحصيل در يک شهر يا کشور ديگر، خانه را ترک مي‌کنند نيز بسيار رايج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالغين نيز، به ويژه پس از جابجايي، ممکن است تحت تأثير غم غربت قرار گيرند.
گرچه اين هيجانات معمولاً با افزايش سن افراد و به دست آوردن درک بهتري نسبت به احساساتشان و طبيعت موقتي غم غربت، از شدّت کمتري برخوردار مي‌شوند. اغلب افرادي که دچار غم غربت مي‌شوند، پس از يک دوره انطباق، به تدريج احساس راحتي بيشتري با محيط جديد پيدا مي‌کنند.
هر چند غم غربت ممکن است باعث نشانه‌هاي درماندگي و سردرگمي در فرد شود امّا به خاطر سپردن اين نکته اهميت دارد که اين شرايط، موقتي و زودگذر است. بسياري از مردم به تدريج با محيط جديد خو مي‌گيرند و حتي ممکن است اصلاً متوجه نشوند که مشکل از بين رفته است.
کساني که دچار غم غربت هستند معمولاً غمگين و يا حتي افسرده مي‌باشند. غم غربت در هنگامي که فرد وقت آزاد دارد، مثلاً صبح زود، قبل از رفتن به رختخواب، در شب، يا در اوقات استراحت، شديدتر مي‌شود. افرادي که دچار آسيب‌هاي ديگري مانند طلاق يا از دست دادن فرد مورد علاقه خود شده باشند، بيشتر در مقابل غم غربت آسيب‌پذيرند.
غم غربت را شناسايي کنيد
نشانه‌ها و علائم غم غربت
غم غربت را شناسايي کنيد
غم غربت چيزي فراتر از حس دلتنگي براي «خانه» است. اين تجربه مي‌تواند احساسات مختلف و اثرات جانبي داشته باشد که عملکرد روزانه‌ي شما را تحت‌تأثير قرار دهد. آگاهي نسبت به شناخت علائم مي‌تواند به تشخيص احساسات شما و راه‌هايي براي بهبود آن، کمک کند.
نوستالژي: احساس نوستالژي زماني بروز مي‌کند که خانه، افراد و چيزهاي آشنا را با تفکري آٰرمان‌گرايانه ياد مي‌کنيد. ممکن است با اين کار مجذوب خانه شويد و مدام در حال مقايسه‌ي منفي‌گرايانه‌ي محيط جديد با محيط قديمي‌تان باشيد.
افسردگي: بيشتر کساني که دچار غم غربت مي‌شوند، افسردگي را نيز تجربه مي‌کنند. چراکه کمبود دلگرمي‌ها و پشتيباني‌هاي اجتماعي در خانه را حس مي‌کنند. ممکن است تصور کنيد روي زندگي‌تان کنترل کمتري داريد که همين فکر، باعث تشديد افسردگي مي‌شود.
علائم رايج افسردگي مرتبط با غم غربت، شامل حس غم، سردرگمي (تو به اينجا تعلق نداري)، دور شدن از فعاليت‌هاي اجتماعي، مشکلاتي در محل کار يا تحصيل، حس درماندگي يا طرد شدن، کمبود عزت نفس و اختلال در خواب مي‌شود. گاهي عدم تمايل يا لذت نبردن از کارهايي که قبلا انجام مي‌داديد، يکي از نشانه‌هاي افسردگي محسوب مي‌شود.
اضطراب: اضطراب يکي ديگر از نشانه‌هاي غم غربت است. اضطراب ناشي از غم غربت ممکن است درباره‌ي خانه و آدم‌هايي که دلتنگ‌شان هستيد، افکار وسواسي به‌وجود آورد. حتي ممکن است به عدم تمرکز يا استرس زياد از ناتواني در تشخيص علت حس‌تان دچار شويد. ممکن است در محيط جديد نسبت به آدم‌هاي جديد، آزرده‌خاطر يا حساس شويد. در موارد شديد، اضطراب مي‌تواند موجب واکنش‌هاي ديگر مثل «آگورافوبيا» (agoraphobia؛ ترس از محيط باز) و يا «کلاستروفوبيا» (claustrophobia؛ ترس از محيط بسته) شود.
رفتار نابهنجار: غم غربت مي‌تواند شما را از کارها و واکنش‌هاي معمول روزانه‌‌تان دور کند. براي مثال، اگر معمولا رفتار آرامي داريد، اما به‌تازگي حسي از ناراحتي و يا عادت به فرياد زدن پيدا کرده‌ايد، احتمالا نشانه‌ي بروز غم غربت است. گاهي تمايل به پرخوري و يا کم‌خوري نيز در فردي که دچار حس دلتنگي براي خانه است، ديده مي‌شود. نشانه‌هاي ديگر شامل سردردهاي مداوم يا احساس درد و بيماري غيرعادي مي‌شود.
گاهي بعضي افراد که از خانواده دور شده‌اند دچار احساس گناه مي‌شوند که چرا کمتر حال خانواده‌ام را مي‌پرسم، چرا کمتر به آن‌ها سر مي‌زنم، چرا کمتر زنگ مي‌زنم و … . ما فرهنگ به شدت وابسته‌اي داريم، به خاطر همين ياد خانواده و دوري از آن‌ها در ما احساس گناه به وجود مي‌اورد که اين زنجير وابستگي را قطع کرديم. با خودتان اين کار را نکنيد واقعا مقدور نيست بيش از يک اندازه خاص به آن‌ها سر بزنيد يا روزي چندبار زنگ بزنيد. اين احساس گناه را در خودتان قوي نکنيد.
به غربت يک‌جور ديگر نگاه کنيد
دوستان جديدي پيدا کنيد
اين يکي به همين سادگي‌ها هم نيست. براي اينکه دوستان محترم تو زرد در نيايند، بهتر است آنها را به واسطه يک جاي ديگر بشناسيد؛ يعني يکدفعه در اتوبوس طرح دوستي با يک نفر نريزيد. شرکت در کلاس‌هايي که به آنها علاقه داريد، هم سرگرم‌تان مي‌کند و هم شما را با يک عالمه آدم آشنا مي‌کند که هم با شما علايق مشترک دارند و هم ممکن است همدم و همراه شما باشند در غم غربت.
خيلي از افراد وقتي در غربت بهشان خوش مي‌گذرد يا تفريح مي‌کنند به قول معروف دلشان خون مي‌شود که خانواده‌شان نيست! هرگز اين کار را با خودتان نکنيد، جاي آن‌ها کنار شما سبز است ولي با اين خون دل خوردن شادشان نمي‌کنيد. بهتر است به جاي زهر کردن لذت‌هايتان عکس اين لحظات شاد را ثبت کنيد و برايشان بفرستيد.
به غربت يک‌جور ديگر نگاه کنيد
تصور کنيد که شما تا آخر عمرتان در همان شهر خودتان مي‌مانديد. از بالا به اين کره خاکي نگاه کنيد و خودتان را تصور کنيد که فوق فوقش داريد در دورترين خيابان‌هاي شهر خودتان ورجه ورجه مي‌کنيد. حالا يک خط بکشيد از شهر خودتان به يک شهر ديگر. آن آدم کوچولو را از اين خط عبور دهيد و وارد شهر جديد کنيد؛ يک عالمه آدم جديد، جاي جديد، هنجارها و نابهنجاري‌هاي جديد، رسم و سنت‌هاي جديد و خلاصه يک دنياي جديد.
حالا فکر کنيد آن آدمي که تا آخر عمرش توي شهر خودش مي‌ماند داناتر، بالغ‌تر و براي ادامه زندگي آماده‌تر است يا شمايي که از اين خط فرضي گذشته‌ايد و دنياي ديگري را تجربه کرده‌ايد؟ زود درمورد مکان جديد قضاوت نکنيد و با تمام بدي‌ها و خوبي‌هايش آشنا شويد. شايد بدي‌هاي فراوان روزهاي اول به ناآشنايي شما برگردد وگرنه «چيزهايي هم هست» به قول سهراب.
اگر براي تحصيل در غربت هستيد درس نخواندن عذاب وجدان ناخودآگاه و دلتنگي شما را دو چندان مي‌کند. براي درستان برنامه ريزي کنيد و روي آن کنترل داشته باشيد و اين مساله را جدي بگيريد.
با يک نفر از غم غربت حرف بزنيد
با يک نفر از غم غربت حرف بزنيد
چه روان شناس‌ها بگويند و چه نگويند، همه عالم و آدم مي‌دانند که حرف‌زدن درباره غصه‌ها، آدم را سبک کرده و هيجان‌ها را خالي مي‌کند. اما مهم اين است که با چه کسي از غم غربت حرف بزنيم. بدترين انتخاب کساني هستند که هنوز در وطن حضور دارند.
تصور کنيد شما در روزهاي اول دانشگاه‌تان زنگ بزنيد به مامان جانتان و با او از غربت بدجور دم غروب حرف بزنيد؛ با اين کارتان هم يک نفر ديگر را غصه‌دار مي‌کنيد و هم با صداي مادر که خواهش مي‌کند پيشش برگرديد، غم و غصه خودتان شديدتر مي‌شود.
بهتر است به جاي اين «بچه ننه» بازي‌ها، زنگ بزنيد به يکي از نزديکان‌تان که از شما باتجربه‌تر است و قبلا غم غربت را پشت‌سر گذاشته؛ مثلا خواهر و برادر بزرگ‌تري که قبلا دانشگاه را در يک شهر دور گذرانده‌اند يا اينکه دارند سال‌هاي آخر را مي‌گذرانند.
به اندازه‌اي که مادرتان به شما مي‌رسيد به خودتان برسيد! مادر خودتان بشويد. اگر دانشجوييد گرسنه نمانيد، به خودتان محبت کنيد و مهم‌تر از همه نگذاريد ديگران با شما بي محبتي کنند! در اين مواقع شما بيشتر از هروقت ديگري دلتان تنگ خانواده مي‌شود. يادتان باشد تا خودتان را دوست نداشته باشيد اجازه مي‌دهيد ديگران هم دوستتان نداشته باشند، پس تا جايي که مي‌توانيد هم از نظر مادي هم از نظر عاطفي به خودتان برسيد.
دفترچه‌ٔ خاطرات داشته باشيد
داشتن دفترچه خاطرات به ارتباط با افکار و اتفاقاتي که در محيط جديدتان رخ مي‌دهد کمک مي‌کند. چه براي تحصيل به خارج از کشور رفته باشيد، يا براي دانشگاه به شهر ديگري مهاجرت کرده‌ايد، در يک اردوي تابستاني باشيد يا به شهر جديدي مهاجرت کرده‌ايد، احتمالا احساسات جديد و ناآشنايي را تجربه خواهيد کرد. داشتن دفترچه خاطرات کمک مي‌کند تا متوجه سير افکارتان شويد. تحقيقات نشان مي‌دهد بازتاب تجربه‌ها و احساسي که داريد، مي‌تواند به بهبود غم غربت کمک کند.
تلاش کنيد مثبت بينديشيد. هرچند تجربه‌ٔ تنهايي و غم غربت مسئله‌اي طبيعي است، اينکه به تجربهٔ جديدتان نگاهي مثبت داشته باشيد، مهم و ارزشمند است. دربارهٔ کارهاي جالبي که انجام مي‌دهيد، يا چيزي که در محيط جديد شما را ياد خانه مي‌اندازد، فکر کنيد. اگر در دفترچه‌ٔ خاطرات‌تان تنها تجربه‌هاي آزاردهنده‌ را بنويسيد، غم غربت شما شديدتر مي‌شود.
تلاش کنيد که تنها احساسات و موقعيت‌هاي منفي را در دفترچه‌تان ليست نکنيد. وقتي تنها موقعيت‌هاي منفي را نوشته‌ايد، کمي زمان صرف کنيد تا بفهميد چرا اين قضيه چنين حسي به شما داده است. اين روش «انعکاس روايتي» (narrative reflection) نام دارد و با هدف درماني انجام مي‌شود.
گردآوري: بخش روانشناسي بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند

مدیریت نادرست پسماند منجر به آلودگی اقیانوس‌ها و جنگل‌ها، انتقال بیماری‌ها و انتشار سریع دی‌اکسیدکربن در فضا می‌شود. بر اساس شاخص‌های بانک جهانی، رشد اقتصادی و جمعیتی موجب افزایش 70 درصدی تولید زباله طی 30 سال آینده خواهد شد و همین موضوع نشان‌دهنده نیاز روزافزون به بهینه‌سازی مدیریت پسماند است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اهمیت برنامه R4 شامل کاهش میزان استفاده، استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی مواد، به‌طور فزاینده‌ای در دستور کار سیاسی شهرهای سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. مدیریت مؤثر پسماند تنها شامل جداسازی زباله برای بازیافت نیست، بلکه رویکردهای مختلف استفاده جدید از مواد را در بر دارد که در شهرهای گوناگون به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود.

سال ۲۰۱۷ نمایندگان بین‌المللی شهرهای مختلف در خیرونا (ژیرونا) اسپانیا گرد هم آمدند تا تجربیات و راه‌حل‌های خود را در این زمینه به اشتراک بگذارند. برای مثال سانفرانسیسکو که فرایند بازیافت را از سال ۱۹۸۹ آغاز کرده است، موفقیت خود را بر اساس فرهنگ ایجاد و افزایش آگاهی مردم از محیط زیست می‌داند که موجب کاهش ۸۰ درصدی میزان پسماند ارسالی به کارخانه‌های بازیافت شده است. دستاوردهای بازیافت در شهری هم‌چون سئول نیز نتیجه اقدامات سخت‌گیرانه‌تر و نرخ بازیافت در آن بیش از ۶۰ درصد است. ساکنان این شهر بر اساس میزان زباله‌های آلی که تولید می‌کنند، مالیات می‌پردازند.

اقتصاد دایره‌ای و ابتکارات ضایعات‌صفر

مدل‌های کسب‌وکار دایره‌ای ثابت می‌کنند که چگونه یک استراتژی تجاری مناسب دسترسی به بازارهای جدید را تسهیل، راه‌حل‌های نوآورانه را هدایت می‌کند و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد. شهر ساحلی عقبه در اردن، از رویکرد اقتصاد دایره‌ای برای تبدیل زباله به فرصت استفاده می‌کند. این شهر که روزانه حدود ۱۵۰ تن زباله جامد تولید می‌کند، طی پروژه‌ای که به تصویب سازمان ملل و اتحادیه اروپا رسیده است، متعهد به کاهش این ارقام شد. اولین اقدام در این پروژه، تقویت فرایند بازیافت و بهینه‌سازی منابع در هتل‌ها بود که علاوه بر مزیتی که برای کاهش تولید پسماند داشت، منجر به ایجاد شغل برای اعضای آسیب‌پذیر جامعه شد.

ابتکارات قابل‌توجهی نیز در این زمینه در کشورهای شمال اروپا وجود دارد، برای مثال کشور سوئد در سال ۲۰۱۷ سیستم مالیاتی خود را اصلاح کرد تا قیمت تعمیر اقلام مستعمل را کاهش دهد. این کشور همچنین دارای سیستمی است که پول قوطی‌ها و بطری‌های خالی را به مردمی می‌دهد که آن‌ها را به فروشنده باز می‌گردانند و به این ترتیب هزار و ۸۰۰ میلیون قوطی و بطری در سال برای استفاده مجدد بازیابی می‌شود.

شهر برگن در نروژ، به دلیل سیستم جمع‌آوری زباله وکیوم، متمایز از دیگر شهرها است. این سیستم زباله‌ها را از طریق اجزای مختلف متشکل از لوله‌های زیرزمینی، دستگاه‌های متصل، ابرداده‌ها و هوش مصنوعی مدیریت و بازیافت می‌کند.

با این حال میزان بازیافت و استفاده مجدد در سایر شهرهای جهان وضعیت متفاوتی دارد و حتی بسیار اندک است. طبق گزارش بانک جهانی، در کشورهای کم‌درآمد که به جز صربستان بقیه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین قرار دارند، تنها چهار درصد زباله‌ها بازیافت می‌شود. مدیریت ضعیف پسماند در این کشورها، تهدیدی برای سلامت انسان و محیط زیست به شمار می‌رود.

بانک جهانی به‌منظور مبارزه با این وضعیت، برنامه‌ای برای تأمین مالی سیستم‌های مدیریت پسماند این کشورها ارائه کرده است. در ادامه به معرفی چند نمونه از راه‌حل‌های اقتصاد دایره‌ای می‌پردازیم که به مدیریت صحیح و بهینه پسماند کمک می‌کند.

سیستم پیش‌پرداخت و برگشت قوطی‌ها و بطری‌های نوشیدنی

دانمارک در سال ۲۰۲۱، با بازیافت ۱.۹ میلیارد قوطی و بطری برای استفاده مجدد، میزان بازگشت و استفاده مجدد از بسته‌بندی خود را به ۹۳ درصد رساند که تا حد زیادی حاصل اجرای سیستم سپرده و بازگشت دانمارکی بود. این سیستم برگشت دایره‌ای رایج، امکان تحویل ظروف نوشیدنی مصرف‌شده را در سوپرمارکت‌ها و کیوسک‌های موجود در خیابان‌های سراسر دانمارک مهیا می‌کند و در ازای آن مبلغی به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود.

این سیستم به‌نوعی اقتصاد دایره‌ای محسوب می‌شود، زیرا تولید قوطی از مواد بازیافتی ۹۵ درصد انرژی کمتری نسبت به مواد اولیه مصرف می‌کند. بازیافت قوطی‌ها به این معنی است که بوکسیت کمتری برای تولید آلومینیوم استخراج و استفاده می‌شود و از این طریق آسیب کمتری به محیط زیست می‌رسد. همکاری مؤثر بین تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و سیستم بازگشت دانمارکی نرخ بازگشت را بسیار افزایش داده است. این سیستم می‌تواند به‌عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افزایش نرخ بازیافت و حمایت از اقتصاد دایره‌ای، به‌ویژه برای رسیدن به هدف اتحادیه اروپا برای جمع‌آوری ۹۰ درصد بطری‌های پلاستیکی تا سال ۲۰۲۹ عمل کند.

پروژه مسکن اجتماعی دایره‌ای

صنعت ساختمان مسئول مقدار قابل‌توجهی از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن نزدیک به ۳۹ درصد است و همین امر نیاز به یک رویکرد دایره‌ای برای ساخت و ساز و طراحی را ضروری می‌کند. یکی از راه‌های انجام این کار، بازیابی یا استفاده مجدد از مصالح ساختمانی است که طول عمر و قابلیت استفاده مجدد آن‌ها را به حداکثر می‌رساند. نمونه بارز این راه‌حل، پروژه مسکن دایره‌ای در شمال شهر آرهوس دانمارک است که ۹۰ درصد مصالح ساختمانی آن را می‌توان جدا کرد و مجدد مورد استفاده قرار داد یا بدون از دست دادن ارزش به فروش رساند.

این پروژه ساختمانی علاوه بر استفاده از بتن و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی ساختمان، با استفاده از مواد جایگزین، ردپای دی‌اکسیدکربن خود را به حداقل رسانده است. از جمله این مواد می‌توان به چوب‌پنبه و روزنامه‌های قدیمی برای نمای ساختمان یا گیاهانی مانند علف مارماهی و گرانول به‌منظور عایق‌کاری ساختمان اشاره کرد. لاستیک‌های ماشین مستعمل نیز برای ساخت کفپوش آن به کار رفته است.

این ساختمان اولین مسکن دایره‌ای جهان است که می‌تواند آموخته‌های ارزشمندی را در مورد نحوه عملکرد ساختمان‌های دایره‌ای در زندگی روزمره و راهی برای کاهش ردپای کربن در بخش ساخت‌وساز به شهرهای دیگر ارائه دهد. تخمین زده می‌شود که استفاده از رویکرد دایره‌ای در صنعت ساختمان تا سال ۲۰۵۰، انتشار دی‌اکسید کربن را تا ۳۸ درصد کاهش دهد.

بازیافت چمن مصنوعی

Re-Match اولین ثبت اختراع در جهان است و از فناوری پیشرفته برای جداسازی چمن مصنوعی فرسوده به اجزای خام و تمیز استفاده می‌کند که می‌تواند مجدد در صنعت چمن یا سایر صنایع مورد استفاده قرار گیرد یا بازیافت شود. این اختراع قادر است هر قسمت از چمن مصنوعی فرسوده را به دانه‌های لاستیکی، ماسه و الیاف پلاستیکی جدا کند و تقریباً صددرصد مواد را بازیافت کند یا برای استفاده مجدد آماده سازد. Re-Match اکنون با استفاده از فناوری‌های نوین موفق شده است محصولات بازیافتی خود را در نخ‌های چمن مرغوب، پنل‌های آکوستیک و دیگر محصولات مشابه استفاده کند. هر زمین چمن مصنوعی که با استفاده از این فناوری بازیافت می‌شود، نسبت به سوزاندن زمین فرسوده که معادل سوزاندن ۱.۴ میلیون کیسه پلاستیکی یا ۲۵۰ تن زباله است، با کاهش ۴۰۰ تنی، کمتر از ۲۰ تن دی‌اکسید کربن در هر زمین تولید کند.

سیستم حلقه‌بسته استفاده مجدد از بسته‌بندی

الزامات امروزی برای پایداری در هر مرحله از بسته‌بندی در حال افزایش است و گروه‌های مختلف به دنبال راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف بسته‌بندی و ضایعات هستند. یکی از این راه‌ها ارائه مدل‌های دایره‌ای استفاده مجدد برای بسته‌بندی مواد غذایی است. یک شرکت بسته‌بندی با همکاری مدیران شهری، خدمات بسته‌بندی دایره‌ای برای مواد غذایی را ارائه کرده است که بر توسعه یک سیستم منحصربه‌فرد و راه‌حل‌های دیجیتال برای مدیریت بسته‌بندی در یک حلقه بسته متمرکز است.

این مشارکت بر چند حوزه استفاده مجدد از بسته‌بندی به‌عنوان یک خدمت متمرکز شده است که شامل طراحی و تولید بسته‌بندی مواد غذایی برای استفاده مجدد، ردیابی بسته‌بندی در طول مسیر استفاده از آن و تضمین ایمنی، کیفیت و بهداشت مواد غذایی در تمام مراحل می‌شود. این راه‌حل دایره‌ای با کاهش بسته‌بندی مورد نیاز و در نتیجه ضایعات آن همراه است و در مقایسه با بسته‌بندی‌های یک‌بارمصرف، پتانسیل کاهش انتشار دی‌اکسید کربن تا ۶۰ درصد را دارد.

بازیافت پره‌های توربین بادی

توربین‌های بادی اولیه در حال رسیدن به پایان عمر خود هستند و هرچند بعضی از آن‌ها قابلیت تعمیر و نوسازی دارند، اما بیشتر توربین‌ها در سال‌های آینده از رده خارج خواهند شد. برای مقابله با این مشکل، یک پروژه نوآوری دانمارکی متعهد شده است که راهی پایدار برای دفع توربین‌های بادی با توجه به محیط زیست، سلامت و ایمنی کارگران پیدا کند و تا به امروز پیشرفت قابل‌توجهی در این مسیر به دست آورده است.

این پروژه موفق به استخراج و پردازش الیاف شیشه‌ای با کیفیت بالا از توربین‌های بادی ۳۷ متری شده است که بخش اصلی پره‌های توربین هستند. پس از تأیید کیفیت موفقیت‌آمیز الیاف شیشه‌ای به دست آمده از پره‌های از کار افتاده توربین بادی، این ماده برای استفاده در تأسیسات دیگر ذوب می‌شود که مزایای بسیاری برای هر دو صنعت دارد.

استفاده مجدد از آجرهای قدیمی

به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن منابع آجرهای طبیعی، یک شرکت تولید فناوری پاک اختراعی ثبت کرده است که تضمین می‌کند زباله‌های ساختمانی را بدون استفاده از هیچ گونه مواد شیمیایی، مورد استفاده مجدد قرار دهد. در این روش ثبت‌شده آجرهای قدیمی جمع‌آوری، با فناوری ارتعاش تمیز، به‌صورت دستی یک به یک بررسی و در نهایت قبل از ارسال به محل‌های جدید، توسط روبات‌ها روی هم چیده می‌شوند. این روش استفاده مجدد از آجرهای قدیمی با صرفه‌جویی بیش از ۹۵ درصد از انرژی مورد استفاده برای تولید آجرهای جدید، نمونه‌ای از اقتصاد دایره‌ای کامل است که منابع یک نسل را به نسل جدید منتقل می‌کند و انتشار دی‌اکسیدکربن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کد خبر 750811

دیگر خبرها

  • راهکارهای کاهش استرس
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • سلام من به مدینه، به غربت صادق (ع)
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • محمد فاضلی جامعه شناس: خیلی بیل‌زن هستید زمین خودتان را را بیل بزنید
  • راهکارهای سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • میکل آرتتا: منچسترسیتی امتیاز از دست خواهد داد
  • سلام من به مدینه به غربت صادق (ع) ... + فیلم