Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:03:57 GMT

رنج مردم خاش از مشکلات کم آبی و بی آبی

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۶۵۲۹

رنج مردم خاش از مشکلات کم آبی و بی آبی

با وجود اینکه در اواخر سال گذشته و اوایل امسال بارشهای خوبی در خاش و شهرهای سیستان و بلوچستان را شاهد بودیم، اما خشکسالی‌های دو دهه اخیر و خالی بودن سفره‌های زیرزمینی بر مشکلات بی آبی و کم آبی در شهرستان خاش تاثیر گذاشته و همچنان شاهد تداوم مشکلات و معضلات کم آبی و بی آبی و قطع مکرر آب در مناطق شهری و روستایی و عشایری خاش هستیم و این معضلات شهروندان این منطقه را به شدت رنج می دهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا- معضلات بی آبی و عدم تحقق وعده های مسئولان از مباحث روز بوده که در خطبه های نماز جمعه از سوی خطیبان عنوان و امامان جمعه در این شهرستان در حضور نماینده مردم در مجلس، فرماندار و مقامات دولتی تلاش برای رفع این معضلات را تذکر داده‌اند.

مولوی محمدعلی شهنوازی امام جمعه اهل سنت خاش گفت: سالهاست که مسئولان مختلف و نمایندگان مردم در مجلس می آیند و می روند و شعار آنها رفع مشکلات تامین آب شرب مورد نیاز مردم خاش بوده، ولی در عمل چیزی دیده نشده است.

مولوی شهنوازی ادامه داد: مردم منطقه با ویژگی مرز داری و مرزبانی، وفاداری به اسلام و کشور و از همه مهمتر روحیه بیگانه ستیزی افزون بر 12 هزار شهید را تقدیم این انقلاب و نظام اسلامی کرده اند لذا شایسته نیست مسئولین نسبت به حقوق شان بی تفاوت بمانند .

احمد شهنوازی از ساکنان منطقه آبترش خاش در گفت وگو با ایسنا گفت: از جوار محله ما آب به طرف روستاهای حاشیه شهر عبور می کند، ولی مردم ما از دسترسی به خدمات زیرساختی و آب و برق و غیره بی بهره اند و کمترین توجهات به ما می شود .

محمد شهلی بر از ساکنان حیدرآباد خاش هم گفت: قطع مکرر آب و معضل بی آبی از دغدغه های مهم مردم در این محل و شهر خاش است که اداره آب و فاضلاب شهری نسبت به امورات خانوارهای خاشی بی تفاوت است .

محمد هاشمزهی از ساکنان خیابان امام خمینی خاش هم گفت: آب در منطقه ما وجود ندارد و یکماه است در لوله ها به جای آب، هوا مکش می شود.

رضا کرمزهی از ساکنان خیابان حافظ و جمهوری خاش هم گفت: بارها مشکلات قطع مکرر آب را به مسئولان اداره آب یادآوری کرده ایم، ولی برای حل آنها ترتیب اثر داده نمی شود .

وی بیان کرد: در بسیاری از معابر خاش که شبکه های آبرسانی فرسوده اند، لازم است نواقص به صورت جدی برطرف شوند.

قلندرزهی از ساکنان خیابان وحدت خاش هم گفت: چند هفته است که به مسئولان اداره آب خاش یادآوری کرده ایم که نواقص لوله های آب را رفع کنند، ولی به ما گفته شده، باید بیائیدو فرم پر کنید تا در نوبت قرار بگیرید.

بهرام قلندرزهی از ساکنان روستای خان بی بی خاش هم گفت: با گذشت چند دهه از عمر انقلاب اسلامی همچنان آب ما با تانکر تامین و بخش بزرگی از آب را از چشمه با مشکلات فراوان تامین می کنیم.

مراد قلندرزهی از ساکنان روستای شوگه خاش هم گفت: در فصل گرمای تابستان باید آب مورد نیاز خانوارها در این منطقه به وسیله تانکر تامین شود، لذا انتظار داریم از سوی دولت حمایت های لازم از اداره آب و فاضلاب روستایی بشود تا آنها بتوانند چاه حفر شده از سوی دولت را هر چه سریعتر تکمیل کنند و مخازن ذخیره آب ایجاد و لوله های انتقال آب و برق مورد نیاز برای پمپاژ آب خریداری گردند تا مشکلات دولت و مردم کمتر شود.

وی اظهار کرد: رانندگان تانکرهای آب باید به صدها خانوار روستایی و عشایری خاش آبرسانی کنند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور و وسعت بالای شهرستان و پراکندگی جمعیت باید این منطقه ویژه دیده بشود.

فرماندار خاش نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: در یکسال اخیر افزون بر 250 پروژه در این شهرستان کار شده که بیشترین آنها مربوط به تامین آب شرب مردم و حمایت از مردم روستایی و عشایری و کمک به رونق تولیدات کشاورزی و دامی و توجه به بخش آبخیزداری و حفظ منابع آبی بوده است.

حمید الدین یوسفی افزود: با توجه به وقوع خشکسالی های چند دهه اخیر آثار بارش های پارسال و امسال بر سفره های زیرزمینی آنچنان که باید و شاید خود را نشان نمی دهد اما خداوند را شاکریم سرسبزی و نشاط بر روی زمین مشهود بوده و بخشی از فعالیت های دامداری رونق گرفته اند.

وی اظهار کرد: بنابر گزارشهایی که داریم از سوی مدیریت آب و فاضلاب روستایی خاش هم اینک کار آبرسانی به بالای 80 روستا به صورت سیار انجام و نیاز به در اختیار داشتن خودرو و تامین اعتبارات لازم برای ارائه خدمت به جامعه هدف به شدت احساس می شود.

یوسفی ادامه داد: چند پروژه شاخص آب روستایی مانند مجتمع های دشت ابخوان و چاه احمد خاش و غیره در حال اجرا است که امید می رود در آینده بخش بزرگی از مشکلات مردم حل شود .

فرماندار خاش تاکید کرد: در حوزه شهری که حجم بالایی از شبکه هایی تامین آب شرب قدیمی و فرسوده بوده، کارهای خوبی در دست اقدام است و برای پیشگیری از قطع مکرر آب و مدیریت درست توزیع آب نیازمند همکاری های مردمی هستیم تا از اصراف و هدر رفت آب جلوگیری شود.

وی افزود: طرحهای کوتاه و میان مدت برای حل مشکلات تامین آب شرب مردم خاش مورد توجه دولت است.

مدیر آب و فاضلاب شهری خاش هم در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه اکثر مناطق مشکل دار این شهر مانند محله های ، هواشناسی، محلات قلندرزهی، ولی آباد، مسکن مهر و بخش بزرگی از سطح شهر که در 40 سال اخیر با معضلات بی آبی و قطع مکرر آب مواجه بوده اند با تلاش های صورت گرفته، مشکلی ندارند و در بحث اصلاح شبکه های فرسوده شان اقداماتی در دستور کار داریم.

آقایی اظهار کرد: بخشی از مشکلات حوزه تامین آب به قطع مقطعی برق برمی گردد که این مورد نیز با همکاری اداره برق حل می شود .

به گفته وی 30 درصد از شبکه آبرسانی خاش فرسوده است که تلاش می کنیم مشکلات این بخش را به تدریج رفع کنیم و با اولویت بندی محلات و معابر اصلاح این شبکه ها را انجام می دهیم .

آقایی ادامه داد: مصرف بالای آب مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می کند، لذا توصیه می کنیم در مصرف بهینه و درست آب با ما همکاری بشود و اگر در جاهایی مشکلاتی وجود دارد، مردم به ما گزارش کنند تا در اسرع وقت نواقص و کمبودها را جبران کنیم.

محمد امین میربلوچزهی


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بی آبی خاش منطقه سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: همدلی و همراهی شوراها در کنار اختلاف نظرها، موجب امیدواری مردم و رفع مشکلات آن‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز _نهم اردیبهشت_در مراسم روز شوراها در شهرستان خوسف با بیان اینکه موضوع مشورت و شورا از جایگاه بسیار ارزنده‌ای در اسلام برخوردار است، اظهار کرد: از آیات و روایات، قانون اساسی و فرمان امام راحل و نقشی که شوراها به خوبی در سطوح مختلف روستا، بخش، شهر و استان ایفا می‌کنند می‌توان به جایگاه این نهاد پی برد.

وی با بیان اینکه در قرآن سوره‌ای تحت عنوان شوری داریم، افزود: در آیه ۳۸ سوره شوری، مشورت و شورا را هم‌زمان در کنار دعوت بندگان به اسلام داریم و در ادامه آیه مشورت و شورا در کنار اقامه نماز و انفاق آمده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که قانون اساسی ما برگرفته از آیات و روایات و شرع مقدس است، یادآور شد: اصل ۱۰۰ قانون اساسی بر این موضوع تأکید دارد که شوراها به منظور پیشبرد امورات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در روستا، بخش، شهر و استان شکل بگیرد تا مددکار مردم در پیگیری مشکلات باشند.

طالبی با اشاره به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل شوراها گفت: رهبر معظم انقلاب هم در راستای زنجیره دولت‌سازی، از شوراها نام می‌برند و شوراها را مکملی برای ساختن دولت اسلامی برای رفع مشکلات مردم و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما انتخابات‌های زیادی از جمله ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا را داریم، افزود: برخلاف تبلیغات مسموم دشمن که می‌خواهند نظام ما را در دنیا استبدادی قلمداد کنند، ما به‌طور میانگین هر سال یک انتخابات مهم داریم که نشان از مردم سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی به روحیه جهادی مسئولان در پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: مسئولان باید به‌صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مردم باشند و محور عمل ما هم قانون باشد.

طالبی با بیان اینکه برخی قانون شکنان قانون را زیر پا می‌گذارند، افزود: قانون باید به نفع مردم تفسیر شود نه اینکه آن را زیر پا بگذاریم، بارها بر این موضوع در شورای اداری تأکید شده لذا مسئولان باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

معاون استاندار خراسان جنوبی بر همراهی اعضای شوراهای اسلامی تأکید کرد و گفت: شوراها برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشند و موجب امیدواری مردم شود باید همدل و همراه باشند، اختلاف نظرها طبیعی است اما نباید به بطن جامعه کشیده شود.

وی با بیان اینکه مسائل سیاسی و جناحی و یا حزبی نباید در امورات کاری شوراها و رفع مشکلات مردم تأثیر بگذارد، افزود: اعتبارات دولتی شوراها بسیار محدود است اما تهیه درآمد از هر طریقی درست نیست.

طالبی گریزی به انتخابات پیش رو در خراسان جنوبی زد و گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس، اعضا به خوبی عمل کردند و ما تخلف خاصی را مشاهده نکردیم، در مرحله دوم هم همین انتظار است.

وی به چهار اصل مشارکت، سلامت، رقابت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: اظهار نظر بر له یا علیه هر کاندیدایی درست نیست و طبق ماده قانونی انتخابات، شوراهای اسلامی هم همانند سایر مسئولان نباید از کاندیدی طرفداری و یا دست به تخریب کاندیدی بزنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته گفت: اقدامات بزرگی در منطقه، استان و کشور انجام شده و وظیفه ما بررسی و حل مشکلات مردم است، در حوزه تصمیم‌گیری اجرایی در استان همیشه بر توزیع عدالت و نظارت بر آن تأکید شده است.

طالبی گفت: به شهرستان خوسف توجه خوبی شده اما در جاهایی که نارسایی و کمبود بیشتر است باید ویژه توجه کرد و با اولویت بندی، مسائل و مشکلات را رفع کرد.

کد خبر 748882

دیگر خبرها

  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • چند خبر کوتاه از بردسکن و رخ
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • پایتخت تقسیم می شود؟
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • شوراها در گره‌گشایی از مردم پیشتاز باشند
  • سال اول مجلس دوازدهم سال تعیین کننده‌ای  خواهد بود