Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر هنگ کنگ در پی تظاهرات هزاران تن از معترضان در این دولتشهر علیه لایحه یک قانون مناقشه برانگیز به منظور اجازه به استرداد متهمان قضایی به چین، اعلام کرد قصد لغو این لایحه را ندارد.

روز یکشنبه صدها هزار معترض در هنگ‌کنگ به خیابان‌ها آمدند تا علیه لایحه استرداد مظنونان به چین اعتراض خود را به نمایش بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این لایحه استرداد، مظنونان برای محاکمه باید به چین فرستاده ‌شوند. این ترس وجود دارد که با این لایحه چین مخالفان سیاسی خود را هدف قرار دهد.

روزنامه ساوث چاینا مورنینگ هرالد به نقل از سازمان دهندگان این اعتراضات گزارش کرد، بالغ بر یک میلیون نفر برای اعتراض به این لایحه به خیابانهای شهر هنگ کنگ آمدند در حالی که به گفته پلیس هنگ کنگ جمعیت معترضان حدود ۲۴۰۰۰۰ نفر بوده است. همچنین طبق اعلام این نیروی پلیس، هفت تن از معترضان در این تظاهرات دستگیر شدند و نیروهای پلیس برای متفرق کردن آنها گاز اشک آور پرتاب کردند. این اعتراضات تا نخستین ساعات روز دوشنبه به طول انجامید و در مقاطعی به خشونت کشیده شد و چندین تن از جمله چند مامور پلیس در این خشونتها مجروح شدند.

کاری لام، رئیس اجرایی هنگ کنگ که مورد حمایت چین قرار دارد به خبرنگاران گفت: این یک لایحه مهم است که به اجرای عدالت کمک کرده و تضمین می سازد که هنگ کنگ وظایف بین المللی خود را در زمینه جرایم فراملیتی و فرا مرزی اجرا کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامهای هنگ کنگ اخیرا این لایحه را در پارلمان این کشور ارائه کرده و در تلاش برای تصویب آن تا پیش از ماه ژوئیه هستند. در این لایحه سازوکاری برای استرداد متهمان قضایی به حوزه‌های قضایی که هنگ کنگ با آنها توافق همکاری ندارد نظیر چین، تایوان و ماکائو در نظر گرفته شده است.

با این حال این لایحه سبب بسیج دوباره معترضان مخالف چین در هنگ کنگ شد و روز یکشنبه جمعیت عظیمی از این معترضان به خیابان‌ها آمدند تا به این لایحه استرداد مظنونان به چین اعتراض کنند. مخالفان اظهار نگرانی کرده اند که با این لایحه چین مخالفان سیاسی خود را هدف قرار دهد.

تصور می‌شود اعتراضات روز یکشنبه بزرگترین تظاهرات در هنگ کنگ از زمان "جنبش چتر" در سال ۲۰۱۴ باشد. در این جنبش، فعالان خواستار حق تعیین رهبر هنگ‌کنگ بودند. ریاست تشکیلات اداری هنگ‌کنگ با رئیس اجرایی است که توسط یک شورای انتخاباتی متشکل از نمایندگان گروه‌ها و تشکل‌های مختلف اجتماعی و صنفی این منطقه و همچنین نمایندگان دولت مرکزی چین تشکیل می‌یابد.

دولت می‌گوید ساختار این لایحه به‌گونه‌ایست که در آن، مظنونان از حمایت‌هایی برخوردارند و از راه‌های فرار جلوگیری شده است.

کاری لام رهبر هنگ‌کنگ خواستار اصلاحاتی در آن شده تا قبل از ژوئیه تصویب شود. حامیان این لایحه می‌گویند تضمین‌هایی در آن هست تا افرادی که تحت آزار و اذیت مذهبی و سیاسی هستند از استرداد آنها به چین خودداری شود اما منتقدان این لایحه می‌گویند شهروندان هنگ کنگی ممکن است تحت سیستم قضائی چین که دارای نقص‌های عمیقی است، قرار گیرند و این لایحه می‌تواند به تضعیف بیشتر استقلال قضائی هنگ‌کنگ منجر شود.

کری لام در اولین اظهارنظرهایش بعد از برپایی این تظاهرات گفت، قصد لغو این لایحه یا تغییر دادن محتوای آن را ندارد.

او تاکید کرد: در تاریخ ۱۲ ژوئن مطابق برنامه دومین جلسه قرائت این لایحه در پارلمان برگزار می شود.

او با این که این جمعیت عظیم معترضان را نادیده گرفته مخالفت کرد و گفت، دولت او تا کنون امتیازات بزرگی را برای معترضان از جمله برای تضمین آزادی های منحصر به فرد آنها در نظر گرفته و سازوکارهای مربوط به حمایت از حقوق بشر در این لایحه هست که مطابق با استانداردهای بین المللی هستند.

از زمانی که بریتانیا در سال ۱۹۹۷ شهر هنگ‌کنگ را به چین برگرداند، این شهر خودگردان با نظامی جداگانه از جمهوری خلق چین اداره می‌شود.

این منطقه با هفت میلیون جمعیت مقررات ویژه خود را دارد و آزادی عقیده و بیان و اجتماعات را به طور کامل تضمین می‌کند.  / ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حمله پلیس به معترضان نسل کشی در غزه
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • ویدئوی بایدن با موضوع جنگ ستارگان واکنش‌برانگیز شد
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد