Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبری گفت: در استان قزوین ۶۰ درصد اهداکنندگان خون، اهدا کننده مستمر هستند که این عدد طی سال های آینده قابلیت ارتقا را دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «مهدی اکبری» در نشست خبری که امروز (دوشنبه ۲۰ خرداد) در سالن جلسات اداره کل انتقال خون استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروزه یکی از مهمترین نیازهای مراکز بهداشتی و درمانی در سطح جهان، وجود مراکز انتقال خونی است که بتواند فرآورده های خونی مورد نیاز بیماران در مراکز درمانی را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین ادامه داد: هر ساله تعداد بسیار زیادی فرآورده های خونی در سطح جهان تولید می شود که یکسری بیماران نظیر بیماران تالاسمی و هموفیلی به طور ذاتی و مداوم به این فراورده ها نیاز دارند.

 

وی عنوان کرد: یکسری بیماران هم به طور مقطعی در طول عمر خود به فرآوده های خونی نیاز پیدا می کنند مانند کسانی که در سوانح جاده ای دچار خونریزی می شوند، مادران در آستانه زایمان، نوزادان نارس مبتلا به زردی و تمام کسانی که در بیمارستان ها مورد عمل جراحی قرار می گیرد.

 

اکبری اعلام کرد: در سطح جهان یک سوم افراد در طول حیات ممکن است نیازمند دریافت فرآورده های خونی شوند که در کشورهای در حال توسعه این آمار بالاتر است و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۷۷ میلیون اهدای خون در جهان صورت گرفته است.

 

وی توضیح داد: میزان اهدای خون نسبت مستقیمی با سطح زندگی مردم دنیا دارد به طوری که در کشورهای توسعه یافته این رقم بالاتر است؛ بحث دیگر اهدای داوطلبانه خون است به طوری که در سال ۹۷ بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار اهدای داوطلبانه خون را در داخل کشور داشتیم.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین تأکید کرد: یکی از دغدغه ها در سطح کشورها این است که آمار اهدای خون داوطلبانه را افزایش داده و به ۱۰۰ درصد برسانند که در کشور ما از سال ۲۰۰۷ این امر صورت گرفته است و ان شاالله در طی سال های آتی این موضوع محقق می شود.

 

وی افزود: در استان قزوین ۶۰ درصد اهداکنندگان خون، اهدا کننده مستمر هستند، این عدد در استان های مختلف کشور متفاوت است و این آمار طی سال های آینده قابلیت ارتقا را دارد.

 

اکبری گفت: در سال ۹۶ بالغ بر ۳۸ هزار و ۴۰۰ مورد اهدای خون موفق در داخل استان داشتیم و در سال گذشته این عدد ۴۰ هزار و ۱۵۲ مورد بود که افزایش معناداری را در اهدای خون داشتیم.

 

وی خاطر نشان کرد: با توجه به روش های نوین درمانی و نیاز به فرآورده های خونی ما در سال ۹۶ و ۹۷ شاهد سیاست سازمان مبنی برافزایش شاخص کمی اهدای خون در کنار شاخص کیفی هستیم، که این موارد در کنار هم می تواند برای بیماران نیازمند خون کمک کننده باشد.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین اضافه کرد: اهدای خون در استان قزوین ۴.۵ درصد در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد داشته است و یکی از افتخارات استان این است ۱۰۰ درصد نیاز خون استان از طریق اهداکنندگان استان تأمین می شود و در واقع ۱۴ بیمارستان استان فرآورده های خونی شان را از طریق اهداکنندگان خون در استان تأمین کنند.

 

وی با اشاره به پایگاه های انتقال خون استان اظهار کرد: در اداره کل انتقال استان ۲ پایگاه ثابت داریم که یک پایگاه در قزوین و پایگاه دیگر در تاکستان قرار دارد و همه روزه کار خون گیری را انجام می دهند.

 

اکبری گفت: نیاز است همه مردم استان دسترسی به پایگاه های اهدای خون داشته باشند که از همین رو سامانه سیار خون گیری به زودی در استان به بهره برداری می رسد که ۹ تخت خون گیری برای این سامانه پیش بینی شده که امیدواریم در فصل تابستان بتوانیم این سامانه را راه اندازی کنیم که اقدام قابل تحسین است.

 

وی عنوان کرد: بیش از یک میلیارد برای این منظور نیاز است و این کار اگر صورت گیرد، می تواند به بحث اهدای خون در شهرستان های مختلف کمک کند و همه مردم استان بتوانند در این امر خیر سهیم باشند.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین افزود: ما از طریق شبکه ملی خون رسان، استان معین تهران هستیم که یکسری فرآورده های مازاد به تهران ارسال می شود و اگر ما نیازی داشتیم استان های معین ما باید در کمترین زمان ممکن فرآوده های خونی را به استان ارسال کنند.

 

وی اظهار کرد: یکسری کارهای خاص برای اهداکنندگان مستمر داریم که یکی از اقدامات این است که در سازمان بانک سلول های بنیادی دارد، تشکیل می شود و پذیره نویسی برای این موضوع انجام می شود که هر ماه این کار صورت می گیرد که در سال ۹۷ تعداد ۳۹۲ مورد ثبت موفق سلول های بنیادی را داشتیم در سال ۹۸ سعی می کنیم این عدد افزایش یابد.

 

اکبری خاطر نشان کرد: هدف اصلی سازمان حضور حداکثری مردم در مراکز اهدای خون است و تبلور آن در شب های قدر بود که حضور، حضوری گسترده ای بود و امسال ۲ درصد افزایش آمار اهدای خون را در سه شب قدر شاهد بودیم.

 

وی در پایان با اشاره به افزایش اهدای خون در ۲ ماهه سال جاری یادآور شد: یک و سه دهم درصد در ۲ ماهه سال جاری افزایش اهدای خون را داشتیم که ۲۷ درصد افزایش خون گیری بانوان در ۲ ماهه ابتدای سال داشتیم.

 

پایان پیام/293

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس نماز عید فطر عید فطر مقاومت مسجد روزنامه مسکن گام دوم انقلاب نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی روشنگری مدیرکل انتقال خون استان قزوین بیماران اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۷۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها

مدیرکل هواشناسی استان قزوین گفت: قزوین در مقایسه با سایر استان‌ها، کمترین میزان تامین بارش در سال آبی جاری را به خود اختصاص داده است.

یوسف شیخ‌الملوکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین درباره آخرین وضعیت میزان بارندگی در استان، اظهار کرد: طبق نمودار مقایسه درصد تأمین بارش در سال آبی جاری، قزوین با کمتر از ۵۰ درصد تأمین بارش در مقایسه با سایر استان‌ها کمترین میزان تأمین بارش در سال آبی جاری را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه قزوین نسبت به زمان مشابه در بازه زمانی بلندمدت ۳۲.۷ درصد کسری تأمین بارش در سال آبی دارد، افزود: در واقع قزوین از نظر کسری تأمین بارش در سال آبی جاری صدرنشین بین همه استان‌هاست و در مقایسه با معدل کشوری تأمین بارش در کشور که ۱۱.۳ درصد کسری بارش را نشان می‌دهد، قزوین ۲۱.۴ درصد بیشتر هم کسری بارش دارد.

عضو شورای سازگاری با کم‌آبی استان قزوین ادامه داد: طبق نمودار یادشده دو استان سیستان و بلوچستان و یزد بهترین وضعیت تأمین بارش نسبت به وضعیت بلندمدت در بین همه استان‌ها دارند که به ترتیب ۴۳.۹ و ۳۲.۳ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت تأمین بارش در سال آبی جاری داشته‌اند.

شیخ‌الملوکی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی یا زراعی جاری یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تاکنون ۱۴۸.۴ میلی‌متر بارندگی در استان قزوین داشتیم که ۴۸.۳ میلی‌متر از بارش مورد نیاز در سال آبی کامل را تأمین کرده است.

وی تاکید کرد: میزان بارش استان قزوین در یک سال آبی کامل به صورت میانگین ۳۰۷.۱ میلی‌متر است و با وجود زمان اندکی تا پایان سال زراعی جاری پیش رو داریم و فصل پربارش را هم پشت سر گذاشتیم، وضعیت مناسبی در تأمین بارش نداریم.

مدیرکل هواشناسی استان قزوین با بیان اینکه در حوزه آب‌های زیرزمینی، زیرسطحی، سدها و در کل منابع آبی وضعیت خوبی نداریم، گفت: به همین خاطر جهاد کشاورزی امسال الگوی کشت خود را عوض و به کشاورزان ابلاغ کرده و برای نمونه کشت خربزه و هندوانه در مناطقی مانند بویین‌زهرا را ممنوع کرده است و در صورت کاشت این محصولات جرم اتفاق افتاده و قوه قضائیه به موضوع ورود می‌کند.

کد خبر 748404

دیگر خبرها

  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد