Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، صنایع دستی هر کشوری نشان‌دهنده هنر بومی مردمان آن سرزمین است که می‌تواند معرف بخشی از هنر و فرهنگ یک کشور باشد. ایران کشوری است با اقوام و فرهنگ‌‌های گوناگون که تقریبا هر منطقه آن یک هنر بومی مختص به خود دارد و از دیرباز صنایع مختلف در مناطق گوناگون وجود داشته که برخی از این محصولات در تمام نقاط دنیا طرفداران خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از صنایع دستی ایران به دیگر کشورهای دنیا صادر می‌شود که منجر به ارز‌آوری برای کشور شده است. در واقع این هنر بومی و منطقه‌ای در سراسر کشور ظرفیت عظیمی برای رونق اقتصاد ایران ایجا کرده که نیازمند توجه بیشتر مسئولان امر است. بسیاری از استادکاران ماهر ایران در عرصه صنایع دستی افرادی هستند که توانایی لازم در ارائه این هنر را داشته و هنرجویان موفقی را به صورت تجربی تربیت کردند.

در کنار ارائه این هنر به صورت تجربی بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مدت‌هاست که در این زمینه وارد عمل شدند اما فارغ‌التحصیان رشته صنایع دستی از دانشگاه‌ها بیشتر پژوهش محور هستند تا استادکارانی که به صورت عملی در این زمینه فعالیت کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی نیز با تاسیس دانشگاهی در زمینه ارائه هنرهای ایرانی و اسلامی و پذیرش دانشجو با حضور استادکاران به نام ایران درصدد است تا هنرمندانی توانمند در این عرصه تربیت کند. برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ یکی از مسئولان دانشگاه فرشچیان در زمینه ارائه این هنر بومی رفتیم.

میثم یزدی معاون آموزشی، پژوهشی، فناوری و بین‌الملل دانشگاه فرشچیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره برنامه‌های این دانشگاه در ارائه رشته‌های مرتبط با صنایع دستی و تفاوت این دانشگاه در تربیت هنرجویان مربوط به این رشته با دیگر دانشگاه‌‌ها گفت: رشته نگارگری گرایش سفال، گرایش چوب و رشته فرش گرایش طراحی در مقطع کازشناسی ارشد جز رشته‌هایی است که در دانشگاه فرشچیان از مهرماه امسال پذیرش دانشجو دارد. رشته صنایع دستی چند سالی است که به صورت تخصصی در قالب هنرستانی شکسته شده و این رشته صرفا در قالب مدیریت کارگاه‌ها و پژوهشگری صنایع دستی وجود دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه دانشگاه فرشچیان رویکرد استاد و شاگردی دارد به رشته‌‌های عملی‌تر روی آورده است و نمونه کاملی از هنر صنایع دستی ایرانی و اسلامی را در این دانشگاه خواهیم داشت.

معاون آموزشی، پژوهشی، فناوری و بین‌الملل دانشگاه فرشچیان در ادامه درباره اهمیت صنایع دستی در جهان و رونق آن در جهت ارزآوری برای یک کشور گفت: با توجه به دنیای ماشینی امروز و تولید کارخانه‌ای بسیاری از محصولات، انتخاب روزی با عنوان صنایع دستی در جهان نشان دهنده اهمیت این صنایع است تا از حاشیه به متن آمده و ارزش این هنر به خوبی شناخته شود. بدون تردید، رونق این صنعت در کشورهایی که دارای هنر بومی خاصی هستند منجر به ارزآوری برای آن کشورها خواهد شد. در دانشگاه فرشچیان هم آثار و صنایع دستی تولید شده به مرحله تجاری‌سازی و صادرات خواهد رسید که علاوه بر ارزآوری برای کشور منجر درآمدزایی برای دانشگاه و معرفی هنر بومی ایران در سراسر جهان خواهد شد.

یزدی درباره توجه به صنایع دستی در کشور یادآور شد: توجه و توسعه صنایع دستی بیشتر از سوی استادکاران این رشته بوده تا دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزش عالی، دانشگاه فرشچیان هم می‌خواهد این فضا را تغییر دهد تا در ضمن اینکه بر مدار استاد شاگردی حرکت کند امور پژوهشی مرتبط با این حوزه را توسعه دهد. فضای آکادمیک ما در حال حاضر بیشتر کارشناس صنایع دستی تربین می‌کند تا هنرمند مرتبط به صنایع دستی اما هدف ما در دانشگاه فرشچیان تربیت استادکار مرتبط در این زمینه است.

وی درباره نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه فرشچیان گفت: در دانشگاه‌های دولتی در رشته صنایع‌‌دستی امتحان عملی وجود ندارد اما در دانشگاه فرشچیان برای پذیرش دانشجو در این رشته امتحان عملی از داوطلبان گرفته می‌شود و استادان حاضر در این دانشگاه صرفا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مدرک مرتبط نیستند بلکه بیشتر از استادکاران تجربی به نام کشور در رشته‌های مختلف هنری در این دانشگاه استفاده خواهد شد.

معاون آموزشی، پژوهشی، فناوری و بین‌الملل دانشگاه فرشچیان درباره جایگاه صنایع دستی ایران در جهان گفت: ایران کشوری با صنایع دستی گوناگون است که بسیاری از صنایع و هنرهای بومی این کشور در کل جهان شناخته شده و طرفداران خاص خودش را دارد و چند شهر جهانی ایران با عنوان صنایع دستی در یونسکو ثبت شده است. خلاقانه‌ترین صنایع دستی جهان، متعلق به ایران است که چیزی حدود 10 میلیون نفر در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.

بدون تردید با توجه به بحث تحریم‌‌ها باید به عواملی که منجر به ارزآوری و رونق تولید می‌‌شود اهمیت بیشتری قائل شویم تا بتوانیم در مسیر اقتصاد غیرنفتی درآمدزایی مناسبی برای کشور داشته باشیم. این درآمدزایی در کنار معرفی هنر بومی و سنتی ایران در جهان نشان‌دهنده اهمیت این هنر در دنیاست تا جایی که روز 20 خردادماه در سراسر جهان با نام روز جهانی صنایع دستی نام‌گذاری شده است.

انتهای پیام/

188 / 167 معاون آموزشی، پژوهشی، فناوری و بین‌الملل دانشگاه فرشچیان میثم یزدی صنایع دستی رشته فرش ارزآوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: صنایع دستی رشته فرش ارزآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۷۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران