Web Analytics Made Easy - Statcounter

قلهکی، از برگزاری همایش علمی تخصصی ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با حضور مقامات ملی و استانی و نیز صاحبنظران در ۲۵ خرداد در تالار امیر کبیر دانشگاه سمنان خبرداد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «مجید قلهکی» در نشست با خبرنگاران درتشریح چگونگی برگزاری همایش علمی تخصصی ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان گفت:  پس از ایجاد دبیرخانه همایش در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان در اردیبهشت سال 97، دعوت نامه هایی برای بیش از 120 نفر از متخصصان و دانشگاهیانی که در زمینه اجرایی و پژوهشی سوابقی در حوزة مدیریت منابع آب داشتند در سه نوبت ارسال و نهایتا مقالاتی به دبیرخانه این همایش ارسال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیر علمی همایش ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با بیان اینکه در مجموع 60 عنوان مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد افزود: پس از بررسی مقالات از سوی کمیته علمی همایش، تعداد 32 مقاله برای ارائه در روز همایش به صورت سخنرانی های کلیدی و پوستر برای محققان و کارشناسان پذیرش شد.

 

وی با بیان اینکه وضعیت آب در استان سمنان در مرحله بحران قرار دارد و برداشت منابع آب زیر زمینی باعث کاهش شدید سطح ایستابی، تخلیه آبخوان ها و فرونشست زمین در سال های اخیر شده است افزود: افزایش روزافزون جمعیت، وقوع خشکسالی های کوتاه مدت و طولانی، تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی ها، افزایش متوسط دمای هوا، مهاجرت از سایر مناطق کشور به این استان، تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی را به یک چالش و دغدغه برای مسؤولان آب این استان تبدیل کرده است.  

 

قلهکی تصریح کرد :از لحاظ علمی، لازم است مدیریت منابع آب به صورت مدیریت تأمین و مدیریت مصرف نگاه شود ، اما زمانی که اکثر راهکارهای ممکن و عملی مدیریت مصرف آب به  کار گرفته شده و فناوری های به روز استفاده شده ، ولی هنوز کمبود آب وجود دارد، لاجرم باید به دنبال منابع جدید آب بود.

 

دبیر علمی همایش ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان ادامه داد: در این مورد، راه حل های مختلفی از سوی محققان، دست اندرکاران و مسئولان پیشنهاد شده که یکی از آنها انتقال بین حوضه ای آب است که مسلماً این راه حل از جنبه های مختلف فنی، زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارای پیچیدگی ها و مشکلاتی است که باید به صورت علمی و فنی مورد واکاوی قرار گیرد.

 

وی گفت : این همایش با شش محور در نظر گرفته شده شامل فرهنگ مصرف، فنی، زیست  محیطی، ژئوپلیتیکی و سیاسی، اقتصادی اجتماعی و سرمایه گذاری از جهات مختلف تامین آب مورد نیاز استان از طریق انتقال آب از دریای خزر را مورد بررسی قرار می دهد.

 

قلهکی با بیان اینکه ، انتقال آب يكي از پيشنهادها برای كاهش آثار تنش هاي آبي، خشكسالي هاي دوره اي كوتاه مدت و بلندمدت و همچنين جلوگيري از مصرف غيربهينه آب در بخش هاي كشاورزي، شرب و صنعت است اظهار امیدواری کرد : با ارائه مقالات و سخنراني هاي علمي و فني و همچنين برگزاري ميزگرد پرسش و پاسخ در پايان همايش، بستر مناسبي براي تبادل افكار، انديشه ها و دستاوردهاي علمي پژوهشي دانشگاهيان و متخصصان كشور فراهم شود.

 

وی افزود : چگونگي انتقال آب داراي پيچيدگي هايي از جنبه هاي مختلف است که با برگزاري این همايش اجراي اين طرح از ابعاد علمي، فني و اجرائي توسط محققان و دست اندركاران شركت كننده از سراسر كشور در اين حوزه مورد بررسي قرار می گيرد.

 

دبیر علمی همایش ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با تاکید براینکه طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان صرفا برای مصارف شرب وصنعت است واصلا برای امور کشاورزی نیست ادامه داد: این طرح باعث خشک شدن دریای خزر نخواهد شد زیرا حجم آب ورودی از رودخانه ولگا به دریای خزر حدود 241 تا260 میلیاردمترمکعب درسال ومتوسط حجم آب ورودی به دریای خزر از طریق رودخانه های ایران حدود 16 میلیارد متر مکعب درسال بوده واز طرف دیگر حجم آب دریای خزر 78 هزار میلیارد متر مکعب بوده وبرای این طرح فقط 200میلیون مترمکعب آب منتقل خواهد شد.

 

به گفته قلهکی برداشت فقط یک سی سی آب از یک مخزن 40 هزار سی سی آن هم درطول یک سال است.

پایان پیام/276

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس نماز عید فطر عید فطر مقاومت مسکن روزنامه عید سعید فطر مسجد گام دوم انقلاب نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی مدیریت تأمین و مدیریت مصرف ۲۵ خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال