Web Analytics Made Easy - Statcounter

چرا داستان آتشی که بارها دامن مرغداری‌های یزد را گرفته و خسارات زیادی را متحمل مرغداران کرده است، همچنان ادامه دارد؟

به گزارش ایسنا، آتش‌سوزی در مرغداری‌ها یکی از حوادث وافر در استان یزد تلقی می‌شود به طوری که این قبیل حوادث هر ساله، خسارات زیادی را به واحدهای مرغداری تحمیل می‌کند و حتی بعضاً منجر به توقف فعالیت آنها نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین اواخر یکی از واحدهای مرغداری شهرستان تفت در حریق سوخت و بنا بر برآوردهای صورت گرفته در جریان بازدید از آن نابودی ۴۹۰۰ قطعه مرغ در این واحد گزارش شد.

این آتش هر سال به دلیل بی‌توجهی واحدهای تولیدی به مسائل فنی دامنگیر آنها می‌شود و گویا هنوز هم از دایره توجه متولیان امر و ناظران این حوزه خارج است چرا که بنا بر آمارهای موجود تنها پنج درصد از واحدهای مرغداری در استان یزد دارای کارشناس فنی هستند.

به نظر می‌رسد در این رابطه نیز تا زمانی که پای اجبار و قوانین بازدارنده در میان نباشد، همچنان آتش در کمین واحدهای مرغداری خواهد ماند.

نشت گازوئیل عامل اصلی حریق در مرغداری‌ها

عباس رضایی یکی از آتش‌نشانان ایستگاه تفت که در آتش‌سوزی اخیر نیز حضور داشته، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نشت گازوئیل به عنوان مهم‌ترین عامل آتش‌سوزی در مرغداری‌های این شهرستان، تصریح می‌کند: از آنجایی که اکثر مرغداری‌ها خارج از شهر قرار گرفته و عمدتاً دسترسی به شبکه گازرسانی ندارند یا بعضاً به دلیل هزینه‌های بالا از سوخت گازوئیل به جای گاز طبیعی برای تأمین گرمایش بدون رعایت نکات فنی و ایمنی استفاده می‌کنند، شاهد بروز این حوادث ناگوار هستیم.

وی اضافه می‌کند: در اغلب آتش‌سوزی‌های واحدهای مرغداری، دودگرفتگی و خفگی طیور از این طریق، بیش از خود آتش منجر به تلفات می‌شود.

استاندارد نبودن سیستم‌های گرمایشی مرغداری‌ها

البته محمدحسین فلاح‌نژاد رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تفت نیز در این باره به خبرنگار ایسنا می‌گوید: متأسفانه استاندارد نبودن ادوات و تجهیزات مرغداری‌ها به ویژه در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی منجر به بروز آتش‌سوزی این واحدها می‌شود.

وی اظهار می‌کند: برخی از مرغداران به دلیل صرفه‌ی اقتصادی و بدون در نظر گرفتن نکات فنی و استانداردها،، لوله‌های پلی اتیلن را جایگزین لوله‌های مسی در سیستم‌های گرمایشی می‌کنند که منجر به چنین حریق‌هایی می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه تاکنون بیش از سه مورد آتش‌سوزی در مرغدارای‌های شهرستان تفت ناشی از موارد مذکور بوده است، می‌گوید: متأسفانه تکرار این حوادث مربوط به عدم اطلاع‌رسانی صحیح در این زمینه است چرا که در صورت آگاهی واحدهای تولیدی کمتر شاهد تکرار چنین مواردی خواهیم بود.

وی ارائه خدمات فنی مرغدارای‌ها به صورت شخصی را یکی از مشکلات این واحدها عنوان می‌کند و می‌گوید: در موارد زیادی این خدمات به صورت شخصی توسط مرغداران انجام می‌شود و شرکت‌های فنی بر انجام آنها نقش اجرایی یا نظارتی ندارند.

وی اضافه می‌کند: اگر سوخت مورد استفاده مرغداری‌ها گاز طبیعی باشد، کارشناسان همه موارد را کنترل می‌کنند اما در مورد استفاده از سوخت رایج گازوئیل چنین امکانی وجود دارد و غالباً نیز منجر به بروز مشکلاتی برای مرغداران شده است.

فلاح‌نژاد از فعالیت ۱۵۵ واحد مرغداری با ظرفیت تولید سه میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه مرغ تنها در شهرستان تفت یاد و خاطرنشان می‌کند: هر چند هر سه سال یکبار مجوز مرغداری‌ها تمدید می‌شود اما لازم است که سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای پیشگیری از حوادثی همچون آتش‌سوزی، رعایت نکات فنی را به صورت جدی‌تر و دقیق‌تری در تمدید مجوزها لحاظ کند.

برخورداری ۵ درصد مرغداری‌های یزد از کارشناس فنی

محمدرضا خلف‌باغی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان یزد از تغییر بازه زمانی تمدید مجوز مرغداری‌ها از دو به چهار سال خبر می‌دهد و به خبرنگار ایسنا می‌گوید: از سال ۹۱ تمدید پروانه واحدهای مرغداری به سازمان نظام مهندسی واگذار شد و این سازمان هر دو سال یکبار ملزم به تمدید مجوزهای این واحدهااست که البته این بازه زمانی با دستورالعمل وزیر کشور به چهار سال افزایش یافت.

وی تغییر شرایط تمدید مجوز مرغداری‌ها طی بازه زمانی چهارساله را عاملی بر عدم نظارت کافی بر این واحدها می‌داند و اظهار می‌کند: کارشناسان فنی در زمان فرایند تمدید مجوز مرغداری‌ها، تمامی موارد فنی و بهداشتی را به صورت دقیق بررسی و در نظر می‌گیرند و در صورتی که در حتی یک مورد نقص وجود داشته باشد، مجوز تمدید نخواهد شد.

این مسئول ادامه می‌دهد: یک کارشناس تنها یک بار در این بازه زمانی از واحدها بازدید می‌کند اما تجهیزات واحدها می‌تواند در طول این بازه تغییر کند.

وی از عدم استقبال و استفاده مرغداران از وجود کارشناسان خبره انتقاد می‌کند و می‌گوید: متأسفانه واحدهای مرغداری سالانه چهار مرتبه نسبت به جوجه‌ریزی هر بار با هزینه‌ای حدود ۶۰۰ میلیون تومان اقدام می‌کنند ولی حاضر به پرداخت هزینه یک کارشناس فنی که تنها ۲۰۰ هزار تومان است، نیستند.

خلف‌باغی با بیان اینکه تنها پنج درصد از مرغداری‌های استان یزد از ظرفیت کارشناسان فنی استفاده می‌کنند، می‌گوید: مابقی واحدها به علت عدم همراهی دستگاه‌ها یا همکاری نکردن مرغداران فاقد کارشناس فنی هستند و این در حالی است که این بند از قوانین که مورد تاکید و اولویت دولت برای حمایت از واحدهای پرورش طیور است حتی هنوز در واحدهای دارای یارانه دولتی نیز عملیاتی نشده است.

وی از اعلام آمادگی کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان برای نظارت بر مسائل فنی مرغداری‌ها خبر می‌دهد و می‌گوید: قطعاً همکاری مرغداران در این زمینه منجر به پیشگیری از بروز حوادثی همچون آتش‌سوزی و اتلاف هزینه‌های آنان خواهد شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آتش سوزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۰۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب مصرف داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف است بنابر سیاست وزارت جهاد از اواخر سال گذشته جوجه ریزی ها افزایش یافت که در نهایت به سبب ازدیاد جوجه ریزی ها و تولید مرغ، برنامه ریزی برای صادرات مرغ و خرید حمایتی باید صورت گیرد.

از اواخر سال گذشته بعد از گذشت سال‌ها، هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد و حال مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است و همواره پیش بینی می شود که میزان صادرات تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن برسد که در صورت تحقق بخشی از تراز تجاری صنعت مرغداری مثبت می شود.

بسیاری از کارشناسان صنعت مرغداری اذعان می کنند که بازار دایمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تامین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

در ادامه مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بنا داریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

حداکثر مصرف سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن مرغ در کشور

همچنین ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با استمرار روند فعلی تولید نه تنها مشکلی در تامین مرغ بازار داخل نداریم، بلکه توان صادرات ۳۰۰ هزارتن مرغ هم خواهیم داشت در شرایط فعلی وزارت جهاد مجوز صادرات مرغ در حد ۵ تا ۶ هزارتن را آغاز کرده است که با استمرار این روند می توانیم به بازار صادرات و تولید پایدار دست یابیم.

قاسمی قیمت کنونی هرکیلو مرغ در بازارهای جهانی را ۱.۷ تا ۱.۹ دلار اعلام کرد و افزود: گرچه ظرفیت اسمی صنعت مرغداری تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ است، اما به سبب تجهیزات قدیمی و عدم امکان تامین نهاده دامی، امکان تولید سالانه ۲.۵ تا ۲‌.۶ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تن نیاز داخل و مابقی تولید صادراتی خواهد بود برنامه تولید مرغ امسال جوجه ریزی ۱۷۰ میلیون قطعه است که در این صورت صادرات ۳۰۰ هزارتن محقق می شود.

بر اساس آمار ایران در حال نزدیک شدن به ۴ کشور اول تولید کننده صنعت مرغداری در جهان  محسوب می شود.

صادرات مرغ راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود. با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کما اینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تولید ۸۷۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغ تخمگذار استان قزوین
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • شهادت حداقل ۲۱ نفر از جمله ۴ کودک در بمباران بامدادی رفح
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • جوجه ریزی ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار قطعه‌ای در استان قزوین
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • حملات بامدادی به جنوب لبنان/ اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی