Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@15:41:44 GMT

۳۰ تالاب در کشور با رویکرد بومی مدیریت می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۲۶۵۲

۳۰ تالاب در کشور با رویکرد بومی مدیریت می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود باقرزاده کریمی بعدازظهر دوشنبه در نشست تحلیل ذی نفعان تالاب «آق گل» که از صبح دوشنبه با هدف تدوین برنامه مدیریت جامع این تالاب در همدان آغاز به کار کرده و هم اکنون نیز در حال برگزاری است، گفت: در حال حاضر ۳۰ تالاب با رویکرد بومی در کشور مدیریت می‌شود.

باقرزاده کریمی اظهار کرد: دولت یازدهم با تدوین آئین‌نامه احیای تالاب‌ها درصدد پرداختن به این امر در برنامه ششم توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت تالاب به صورت مشارکتی انجام شود

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه انجام اصول زیست بومی باید با مشارکت ذی‌نفعان باشد، گفت: باید مدیریت تالاب به صورت مشارکتی انجام شود که البته این نگاه نیاز به فرهنگسازی، ایجاد ساختار اجرایی و مدیریتی و زمینه‌سازی قانونی دارد.

وی با تاکید بر اینکه تالاب‌ها می‌توانند شاخص کار مدیریتی باشد، خاطرنشان کرد: هرگونه آلودگی زیست محیطی، ایجاد رسوب و حفر چاه غیرمجاز در بالادست بر روی تالاب‌ها اثرگذار است.

مدیریت زیست بومی یک ظرفیت فرامرزی است

باقرزاده کریمی با اشاره به اینکه مدیریت زیست بومی یک ظرفیت فرامرزی است، ادامه داد: غفلت تاریخی در نگاه مدیریتی باید به سرعت بازنگری شود زیرا تصمیمات آنی افراد، گاهی بهره‌برداران و ذی‌نفعان تالاب‌ها را دچار مشکلات کرده است.

وی با بیان اینکه تالاب «آق‌گل» با وجود کوچک بودن، زیستگاه مطلوبی برای گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر است، تصریح کرد: تالاب‌ها آئینه دیده نشده کوه یخ هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز گفت: امسال ۶۰۰ میلیون تومان به پروژه‌های مرتبط با تالاب «آق‌گل» اختصاص یافته است.

سید عادل عربی اظهار کرد: سلسله کارگاه‌های تخصصی تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب «آق گل» تا آبان ماه ادامه می‌یابد و گام نخست برگزاری کارگاه تحلیل ذینفعان تالاب است که امروز در همدان در حال برگزاری است.

حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها از جمله چالش‌های زیست محیطی تالاب «آق گل» است مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست یک مساله فرامنطقه‌ای و از وظایف ملی است، اظهار کرد: حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها از جمله چالش‌های زیست محیطی تالاب «آق گل» است.

رضا میرزایی تاکید کرد: هدف از برگزاری این سلسله نشست‌ها رسیدن به برنامه جامع زیست بومی برای تالاب «آق‌گل» است چراکه با همفکری و تصمیمات ذینفعان، نقشه و سند راهی به امضا می‌رسد که می‌تواند نقشه راهی برای کارشناسان مربوطه برای برنامه‌ریزی‌های آتی باشد.

در این نشست مدیران کل حاضر به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مدیریت زیست بومی تالاب «آق گل» پرداختند و در ادامه با برگزاری کارگاه‌های ذینفعان تالاب «آق گل»، مسئولان و بهره برداران مرتبط با تالاب بحث و بررسی و اجماع نظر را در دستور کار قرار دادند که این کارگاه هنوز در حال برگزاری است.

کد خبر 4637357

منبع: مهر

کلیدواژه: تالاب سازمان محیط زیست تالاب آق گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۲۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنام ریزی خراسان جنوبی از ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی به دستگاه های اجرایی استان خبر داد.

حمید جهانشاهی، امروز ۸ اردیبهشت به رسانه‌ها گفت: طی سال های اخیر در اسناد بالادستی کشور موضوع بهره وری و رویکردهای ارتقای عوامل تولید در سیاست ها، راهبردها و برنامه های های عملیاتی کشور در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گرفته است که در این خصوص می توان به سیاست های کلی اصلاح نظام اداری، سند تحول دولت مردمی، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه جامع بهره وری کشور و قوانین پنج ساله برنامه توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی(برنامه چهارم، پنجم، ششم و هفتم) اشاره کرد.

وی افزود: نظام نامه چرخه مدیریت بهره وری در راستای افزایش مشارکت دستگاه های اجرایی کشور در حرکت ملی بهره وری و تحقق رشد اقتصادی هدف، در بند اول سیاست های کلی برنامه پنج ساله هفتم ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)تدوین و توسط معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در شهریورماه 1402، ابلاغ شد.

جهانشاهی تصریح کرد: در همین راستا، با عنایت به اینکه توجه به حل مسائل کلیدی استان، در قالب شاخصه اصلی در اجرای نظام نامه مزبور مطرح می باشد، سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی به عنوان یک سازمان تنظیم کننده و تسهیل گر در گام اول، با تمرکز بر حل مسائل نابهره ور استان به عنوان یک چرخه نظام مند، تکرار شونده و مستمر، استقرار چرخه مدیریت بهره وری را در اولویت کاری قرار داد .  

این مقام مسئول در ادامه افزود: در گام دوم این چرخه، بر اساس سند آمایش و اسناد توسعه ای استان، (1) افزایش بهره وری آب (2) ارتقای بهره‌وری محصولات منتخب بخش کشاورزی زعفران و زرشک در واحد سطح (3) اصلاح و بهینه‌سازی مصرف انرژی (4) افزایش کیفیت و ایمنی زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای (5) افزایش ظرفیت استخراج زغال سنگ کک شو به عنوان مهمترین اولویت‌های تحول بهره‌وری استان خراسان جنوبی تعیین و پس از ریشه یابی مسائل دارای اولویت، اقدامات پیشران بهره وری و پشتیبان برای حل مسائل نابهره ور استان ارائه شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار داشت: تشـکیل جلسـات شـورای راهبـری خراسان جنوبی بـا موضـوع بهره‌وری به منظور بررسی برنامه ها و اهداف ارتقای بهره وری، تشکیل کمیته های بهره وری دستگاه های اجرایی و استخراج عوامل موثر بر عدم بهره وری، ارسـال بـه‌موقـع گـزارش پیشـرفت اقدامـات مصـوب در قالـب اسـتقرار چرخـه بهره‌وری و حضور فعال در نشست ها و جلسات و حفـظ تعامـلات شایسـته بـا سـازمان ملی بهره وری کشور، از مهم ترین اقدامات سازمان در راستای تدوین برنامه های ارتقای بهره وری استان است.

به گفته ی جهانشاهی برنامه ارتقای بهره وری استان، در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت خراسان جنوبی که به ریاست آقای قناعت استاندار محترم برگزار شد تصویب و پس از بررسی و تایید توسط سازمان ملی بهره وری ایران به استان ابلاغ گردید. 
وی گفت: بر اساس این ابلاغیه کلیه دستگاه های اجرایی استان مکلف هستند مصوبات مربوط به نظام‌نامه چرخه مدیریت بهره‌وری را اجرا و گزارش پیشرفت اقدامات خود را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ارسال کنند.

این مقام مسئول افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و استانداری خراسان جنوبی نیز در تعامل مشترک؛ گزارش اقدامات صورت پذیرفته و پیشرفت اقدامات را در اختیار سازمان ملی بهره‌وری ایران قرار خواهند داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویکرد ما همگانی کردن ورزش در سطح محلات است
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم