Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@18:27:08 GMT

احداث عسلویه دوم در غرب هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۵۴۸۲

آفتاب‌‌نیوز :

تنها دو روز بعد از تحریم اعلامی جدید آمریکا بر صنعت پتروشیمی ایران، احداث سومین هاب پتروشیمی کشور در غرب هرمزگان امروز با امضای تفاهم‌نامه‌ای در ساختمان اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران کلید خورد. استاندار هرمزگان از منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان با عنوان مکمل عسلویه، و مدیرعامل ایمیدرو از این منطقه به‌عنوان عسلویه‌ای دیگر نام برد که قرار است سومین هاب توسعه صنعت پتروشیمی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با حضور استاندار هرمزگان، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین جهت ساماندهی و تسریع در عملیات اجرایی طرح‌های پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان امضا شد.

خداداد غریب‌پور، مدیرعامل سازمان ایمیدرو در این مراسم با بیان اینکه "تفاهم‌نامه امروز حاصل برگزاری 15 جلسه مداوم و مشترک با مسئولان مربوطه است"، گفت: عملیات اجرایی منطقه انرژی‌بر پارسیان در سال 94 آغاز شد و در این مدت زیرساخت‌های مختلف از جمله زیرساخت‌های آب‌رسانی و برق‌رسانی در دست اجرا بود.

وی افزود: از مجموع 9800 هکتار مساحت این منطقه، 60 درصد متعلق به احداث صنایع گوناگون می‌شود که سهم پتروشیمی 2000 هکتار است که پیش‌بینی می‌کنیم بتوانیم تولیدات پتروشیمی به‌میزان 15 تا 18 میلیون تن در سال را در این منطقه به‌عنوان هاب جدید پتروشیمی داشته باشیم و شاهد ایجاد عسلویه‌ای دیگر در ایران باشیم.

غریب‌پور با اعلام اینکه "علاوه بر صنایع پتروشیمی، احداث صنایع آلومینیوم و فولاد و... نیز در این منطقه در برنامه قرار دارد"، گفت: توسعه کشور، اشتغال و تولید نیازمند سرمایه‌گذاری است و ما با استفاده از توان داخلی به‌صورت BOO با جذب سرمایه بخش خصوصی این منطقه را توسعه خواهیم داد.

در ادامه این مراسم، فریدون همتی استاندار هرمزگان اظهار داشت: امسال در سال رونق تولید و همچنین در اوج تحریم‌ها علیه ایران هستیم؛ این درحالی است که کشورما و به‌ویژه استان هرمزگان ظرفیت‌های بسیار بزرگی دارد و توان زیادی در داخل کشور برای استفاده از این ظرفیت‌ها داریم که در حال کار و برنامه‌ریزی در این زمینه هستیم.

وی اضافه کرد: در غرب استان، منطقه پارسیان واقع شده که یکی از مناطق ویژه و مهم کشور خواهد شد، به‌طوری که مکمل عسلویه در غرب استان هرمزگان احداث می‌شود.

استاندار هرمزگان تصریح کرد: فاز اول بندر این منطقه در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف پتروشیمی، آلومینیوم و آلومینا در برنامه‌ها دیده شده تا در این منطقه، رونق تولید بتواند نیاز کشور را تأمین کند.

وی ادامه داد: در توسعه صنعت فولاد، تولید آب و تولید برق در منطقه پارسیان، برنامه‌های ویژه‌ای داریم و بخش خصوصی هم اعلام آمادگی برای سرمایه‌گذاری کرده است.

همتی در خصوص ظرفیت‌های تأمین خوراک این منطقه گفت: درحال حاضر با خطوط موجود انتقال گاز، ظرفیت 20 میلیون مترمکعب سهم خوراک برای این منطقه دیده شده که این مقدار قابل توسعه در آینده هست.

همچنین بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ابراز کرد: در غرب عسلویه، دیگر ظرفیت توسعه وجود ندارد و ما برای توسعه به شرق این منطقه آماده‌ایم که همین منطقه پارسیان است که در غرب استان هرمزگان واقع شده و می‌تواند سومین هاب توسعه صنعت پتروشیمی کشور باشد.

وی همچنین گفت: در منطقه پارسیان 14 طرح پتروشیمی با مجموع ظرفیت تولید 15 میلیون تن در سال در فاز نخست دیده شده که این برنامه، نیازمند سرمایه‌گذاری بالغ بر 19.5 میلیارد دلاری است.

معاون وزیر نفت اعلام کرد: در فاز 2 عسلویه نیز 30 طرح جدید پتروشیمی تعریف شده که 17 طرح در مراحل مختلف توسعه هستند و 13 طرح دیگر نیز در مراحل مطالعه و تأمین مالی هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: صنعت پتروشیمی عسلویه هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتروشیمی‌ها برای کمک به رفع مشکل ناترازی انرژی آماده اند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی پتروشیمی‌ها در مراسم امضای تفاهم نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: در شرایط خاص شرکور که ما در جنگ اقتصادی هستیم حرکت روبه جلو جای شکر گذاری دارد.

وی ادامه داد: ما در نعمت خدادادی منابع طبیعی را داریم و شکر این نعمت ایجاب می‌کند که از این منابع خوب استفاده کنیم و استفاده از این منابع هیدروکربنیک ایجاد ارزش افزوده از آنهاست. علارقم جنگ اقتصادی وزارت نفت کار‌های بزرگی انجام داده است. در صنعت پتروشیمی نیز این توان وجود دارد و تعداد زیادی از آنها بدون وجود کمک خارجی موفق به انجام کار‌های فنی و توسعه‌ای شده است.

مهدوی تاکید کرد: ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری در بخش بالادستی نفت از کار‌های بزرگ وزارت نفت بود. برای رفع مشکل ناترازی گاز جز سرمایه گذاری برای توسعه میادین گازی و صرفه جویی راهی نبود و برای هر دو قسمت پتروشیمی‌ها اعلام آمادگی کردند. این تفاهم برای توسعه اقتصاد ملی بسیار مهم است و قطعا باعث پیشرفت خواهد شد شعار سال جهش تولید است و این امر الزامات دارد و از مهمترین آنها به ایجاد فضای کسب و کار می‌توان اشاده کرد. بخش خصوصی باید وارد کار شود چرا که خودش نیازمند این کار است و باعث رشد کشور نیز خواهد شد.  

وی ادامه داد: مبادا قرارداد‌ها طوری شود که فردا شورای استان‌ها دستورات خارج از عرفی را برای تغییر روند قرارداد‌ها صادر کنند و از وزیر محترم برای مراقبت از این امر تقاضا دارم. پتروشیمی صنعت پیشران کشور و مزیت کشور است و باید از آن‌ها مراقبت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • پتروشیمی‌ها برای کمک به رفع مشکل ناترازی انرژی آماده اند
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • قاچاق چوب در بندر پارسیان
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران