Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل، با طرح این پیشنهاد که نخست وزیر ژاپن در سفر به تهران از روحانی برای شرکت در نشست G20 دعوت کند، گفت: از نظر نمادین، می‌توان ژاپن را نمایندهٔ تازه‌نفس تمام کشورهایی دانست که نگران تشدید تنش میان ایران و آمریکا هستند و در همین راستا، این کشورها یا باید راه‌حلی برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن پیدا کنند یا راسأ برای عادی‌سازی روابط اقتصادی خود با ایران تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا نصری، در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که در روزهای اخیر بار دیگر مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که حاضرند بدون پیش شرط با ایران مذاکره کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده است که خزانه داری آمریکا روز جمعه تحریم‌های جدیدی علیه پتروشیمی ایران اعلام کرده و پیش بینی می‌شود که در روزهای آینده این تحریم‌ها علیه صنعت پتروشیمی ابعاد گسترده‌تری به خود بگیرد. با توجه به این موضوع در حال حاضر چه تحلیلی می‌توان از رفتارهای آمریکایی‌ها داشت که از یک سو پالس مثبت برای مذاکره می‌فرستند از طرف دیگر تحریم‌های جدیدی اعمال می‌کنند، گفت: آمریکا هنوز تناقض بین اِعمال سیاست «فشار حداکثری» و دعوت به مذاکره را درک نکرده است. مقامات دولت ترامپ تصور می‌کنند هرچه فشار را بیشتر کنند، ایران برای مذاکره راغب‌تر می‌شود. حال اینکه ایران «تحریم» را به صراحت «تروریسم اقتصادی» خوانده است. این نامگذاری هم بدون پیامد نیست. معنی این نامگذاری این است که همان ملاحظاتی که سایر دولت‌ها نسبت به «مذاکره با تروریست‌ها» دارند، از دید ایران، در مورد مذاکره با دولت ترامپ - که مانند تروریست‌های کلاسیک شهروندانش را هدف گرفته - صدق می‌کند.

وی افزود: لازم است دولت ترامپ بفهمد که دولت ایران - مانند اکثر دولت‌های «نُرمال» - تن به شانتاژ تروریسم نمی‌دهد. یعنی اگر ایران با کسانی که برای رسیدن به اهداف سیاسی عامدانه به شهروندانش آسیب می‌رسانند بر سر میز مذاکره بنشیند، چه تضمینی خواهد داشت که فردا سایر دولت‌ها از همین شیوه برای امتیازگیری از ایران استفاده نکنند؟

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: اگر ایران بتواند این پیام را به واشنگتن منتقل کند و جامعهٔ جهانی را نیز با این منطق همراه سازد، به موفقیت بزرگی دست یافته است. از هم‌اکنون چین و ونزوئلا و سوریه و بسیاری از تحلیل‌گران جهان - به تبعیت از ایران - تحریم‌های یکجانبه آمریکا را «تروریسم اقتصادی» می‌خوانند. گام بعدی این است که دولت‌ها و افکار عمومی ملاحظات مربوط به «مذاکره» با تروریسم اقتصادی را نیز درک کنند و دولت ترامپ را به توقف این روش غیر انسانی و غیرقانونی ترغیب کنند.

وی در ادامه گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که در اواخر هفته جاری طبق آنچه که اعلام شده قرار است نخست وزیر ژاپن به تهران سفر کند و مقامات این کشور اعلام کرده‌اند که یکی از اهداف اصلی این سفر کاهش تنش بین ایران و آمریکا است. حال با توجه به تحریم‌های جدید آمریکا، آیا می‌توان این سفر را پیش شکست خورده دانست؟ از دیگر سو برخی از کارشناسان معتقد هستند که ایران باید از این سفر بی سابقه به نحو مطلوب در راستای فرصت دادن به دیپلماسی استفاده کند. به نظر جنابعالی ایران چگونه می‌توان از این فرصت به نحو مناسب استفاده کند به نحوی که در عرصه بین المللی از نتایج این سفر برداشت مثبتی انجام شود؟ اظهار کرد: اگر بنا بود دولت ترامپ روند اِعمال تحریم‌ها را به صورت خودکار متوقف کند، اصولاً دیگر نیازی به رایزنی‌های دیپلماتیک این‌چنینی نبود. اتفاقاً اینکه دولت ترامپ همچنان اصرار به ادامهٔ سیاست فشار حداکثری دارد، بر اهمیت حضور نخست‌وزیر ژاپن و تلاش برای یافتن یک راه‌حل مشترک برای متوقف کردن این روند می‌افزاید. پس سخن از شکست یا موفقیت سفر آقای آبه فعلاً زود است.

وی در همین چارچوب افزود: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که این سفر پتانسیل‌های زیادی دارد. اول اینکه ایران و ژاپن هر دو قربانی استفاده از سلاح کشتار جمعی هستند. در نتیجه، هر دو کشور اهمیت پایبندی به قوانین بین‌المللی و حفظ رژیم عدم اشاعه را با گوشت و پوست و استخوان درک کرده‌اند. این تجربهٔ مشترک تاریخی مبنای محکمی برای آغاز یک همکاری خلاقانه و تلاش برای شکل دادن به یک فضای بین‌المللی جدید خواهد بود. معتقدم ایران و ژاپن می‌توانند از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کنند.

نصری ادامه داد: از طرف دیگر برخلاف تصور رایج، ژاپن فقط یک واسطه میان تهران و واشنگتن نیست، ژاپن - مانند بسیاری از اقتصادهای آسیای شرقی - به شدت محتاج حفظ ثبات و آرامش منطقه و تنش‌زدایی میان ایران و آمریکاست. از نظر نمادین، می‌توان ژاپن را نمایندهٔ تازه‌نفس تمام کشورهایی دانست که نگران تشدید تنش میان ایران و آمریکا هستند. این کشورها یا باید راه‌حلی برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن پیدا کنند یا راسأ برای عادی‌سازی روابط اقتصادی خود با ایران تلاش کنند.

وی با بیان اینکه شینزو آبه سه هفتهٔ دیگر میزبان نشست گروه ۲۰ (G20) در شهر اوساکا است و او می‌تواند در این کسوت خود، در جهت کاهش تنش و یافتن راه حل نقش مهمی ایفا کند اظهار کرد: به عنوان مثال او می‌تواند از رئیس‌جمهور ایران برای شرکت در این نشست دعوت نماید تا آقای روحانی در حاشیه این اجلاس با سران قدرت‌های جهانی به صورت جدی رایزنی کند. در اوایل شهریورماه نیز نخست‌وزیر ژاپن در اجلاس سران گروه ۷ (G7) در فرانسه شرکت خواهد کرد. این اجلاس چند هفته قبل از مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود و موضع‌گیری کشورهای صنعتی نسبت به قضیه برجام و اختلاف ایران و آمریکا بسیار مهم است. با توجه به اینکه روسیه دیگر در این اجلاس شرکت ندارد، جلب حمایت ژاپن - به عنوان تنها کشور غیر غربی - می‌تواند بر خروجی این نشست تأثیر بگذارد، پس لازم است ایران از این ظرفیت نیز استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و آمریکا ایران و ژاپن رضا نصری سفر شینزو آبه به تهران سفر نخست وزیر ژاپن به ایران یک کارشناس مسائل بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!

به گزارش جماران؛ به نقل از نشریه تایم، رییس جمهوری آمریکا؛ جو بایدن در یک سخنرانی تازه، ژاپن و هند را کشورهای «بیگانه هراس» خواند که از مهاجران استقبال نمی‌کنند و این دو کشور را با چین و روسیه در یک ردیف قرار داد.

این اظهارات، در یک رویداد جمع‌آوری کمک‌های مالی، تنها سه هفته پس از آن بیان می‌شود که کاخ سفید میزبان فومیو کیشیدا؛ نخست وزیر ژاپن برای یک دیدار رسمی در ایالات متحده بود که طی آن دو رهبر آنچه را که بایدن «اتحاد ناگسستنی»، به ویژه در مورد امنیت جهانی خواند، جشن گرفتند. علاوه بر این؛ کاخ سفید تابستان گذشته از نارندا مودی؛ نخست وزیر هند در یک سفر دولتی به آمریکا، استقبال کرد.

گفتنی است؛ ژاپن مهم‌ترین متحد ایالات متحده در شرق آسیا است و هند، یکی از پیشروترین اقتصادهای جهان و یک شریک حیاتی در هند و اقیانوس آرام برای ایالات متحده به حساب می‌آید.

بایدن در این سخنرانی گفت: انتخابات آتی ایالات متحده  برای «آزادی، آمریکا و دموکراسی» است و اقتصاد این کشور به خاطر وجود شما و بسیاری دیگر در حال رونق است و دلیل آن به این خاطر است که ما از مهاجران استقبال می‌کنیم.

بادین در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: چرا چین از نظر اقتصادی به شدت در حال توقف است؟ چرا ژاپن مشکل دارد؟ چرا روسیه؟ و چرا هند آنگونه که باید به توسعه نمی‌رسد؟ چراکه آن‌ها بیگانه هراس هستند. آن‌ها مهاجران را نمی‌خواهند. اما مهاجران کسانی هستند که ما را قوی می‌کنند و ما هجوم کارگرانی را داریم که می‌خواهند این‌جا باشند و به ما کمک کنند.

گاف بایدن

این در حالی است که هنوز هیچ واکنشی نه از سوی دولت ژاپن و نه از سوی دولت هند اعلام نشده است. با این حال، جان کربی؛ سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته در رابطه با صحبت‌های بایدن در مورد متحدان آسیایی آمریکا گفت: «بایدن در مورد موضع ایالات متحده در قبال مهاجرت صحبت‌های گسترده‌ای کرده است و متحدان و شرکای ما به خوبی می‌دانند که بایدن چگونه برای آن‌ها ارزش قائل است. دوستی، همکاری و توانایی آن‌ها در طیف وسیعی از موضوعات و نه فقط مربوط به امنی، برای آمریکا مهم است. آن‌ها می‌دانند که بایدن تا چه اندازه به ایده اتحاد و مشارکت با متحدان ارزش می‌دهد.»

ژاپن

گفتنی است؛ ژاپن به مشکلات کاهش جمعیت خود اذعان کرده است و بر اساس داده‌های منتشر شده در ماه فوریه، تعداد نوزادان متولد شده در این کشور در سال 2023 برای هشتمین سال متوالی کاهش یافته است. کیشیدا نرخ پایین زاد و ولد در ژاپن را بزرگ‌ترین بحرانی که ژاپن با آن مواجه است، نامیده اما این کشور مدت‌هاست که به موضع درهای بسته‌تر در قبال مهاجرت مشهور است.

هند

در همین حال، جمعیت هند افزایش یافته و به بزرگ‌ترین جمعیت جهان تبدیل شده است و سازمان ملل اعلام کرده است که هند در مسیر رسیدن به 1.425 میلیارد نفر است. البته جمعیت هند نیز جوان‌تر است. در اوایل سال جاری، هند قانون جدید شهروندی را تصویب کرد که به سرعت تابعیت هندوها، پارسی‌ها، سیک‌ها، بودایی‌ها، جین‌ها و مسیحیان را که از افغانستان، بنگلادش و پاکستان به هند فرار کرده بودند، وضع کرد. اما این قانون، مسلمانان را که در هر سه کشور اکثریت هستند، مستثنی می‌کند و این اولین بار است که هند معیارهای مذهبی را برای شهروندی تعیین می‌کند.

دیگر خبرها

  • این بیلسای دیوانه؛ دعوت از بازیکن آماتور به تیم ملی اروگوئه!
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند