Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@08:05:33 GMT

اسباب بازی کودکان خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۵۷۳۰

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: افزودنی‌های پلاستیکی باعث بیماری‌های خطرناکی در کودکان و بزرگسالان می‌شود. ناطقان: پوریا بی پروا با بیان اینکه امروزه بطری‌های پلاستیکی به عضو ثابت زندگی روزمره بسیاری از انسان‌های روی کره خاکی تبدیل شده است، اظهار کرد: در روزهای گرم تابستان کمتر کسی را خواهید دید که بطری آب معدنی یا قمقمه‌ی پلاستیکی در دست نداشته باشد و این تفکر اشتباه در جامعه به یک رفتار نامناسب تبدیل شده که بطری‌ها و ظروف پلاستیکی یک بار مصرف مجدداً برای ذخیره و نگهداری آب و مایعات غذایی برای طولانی مدت به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه که خطرات نشت مونومرها، مواد پلیمری و افزودنی‌های پلاستیکی در برابر گرما و مواد اسیدی مانند انواع ترشیجات و آبلیمو به طور قابل توجه و حادتری افزایش پیدا کرده و خطرات بیشتری را متوجه بدن انسان می‌کند، تصریح کرد: هرچه مدت زمان ذخیره سازی طولانی‌تر و دمای نگهداری بیشتر باشد، نشت مواد پلاستیکی بیشتر خواهد شد همچنین در مواد اسیدی نسبت به خنثی شاهد نشت بیشتر مواد پلیمری هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، خاطرنشان کرد: در مواقعی که به ناچار مجبور به استفاده از ظروف پلاستیکی هستیم، به کار بردن شرایط درست استفاده از این ظروف برای کاهش خطرات ایجاد شده بسیار تعیین کننده است.

بی پروا با تاکید به اینکه ظروف پلاستیکی اعم از بطری‌ها و سایر ظروف گزینه مناسبی برای نگهداری مواد غذایی مانند آب، سرکه، انواع عرقیجات، روغن و آبلیمو نیستند، گفت: تا حد امکان از استفاده مجدد بطری‌های پلاستیکی باید خودداری شود و ظروف و بطری‌های شیشه‌ای بهترین گزینه برای نگهداری مواد غذایی خواهد بود.

وی در ادامه یادآور شد: فتالات ها که بیش از ۲۵ نوع آن در محصولات تجاری متفاوت استفاده می‌شود نه تنها از طریق بطری‌ها و ظروف پلاستیکی بلکه به واسطه بسیاری از محصولات پلاستیکی دیگر شامل انواع اسباب بازی‌ها، قطعات خودروها، مواد به کار رفته در بسته بندی مواد غذایی، مواد پاک کننده، وسایل آرایشی و بهداشتی، وسایل و تجهیزات پزشکی - آزمایشگاهی، وسایل خانه و لباس نیز با ما در تماس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه فتالات ها و افزودنی‌های پلاستیکی می‌توانند از طریق تأثیر گذاری بر غدد درون ریز باعث ایجاد اختلال در عملکرد و ترشح هورمون‌های بدن شوند، افزود: اوتیسم یا همان بیش فعالی و کاهش سطح هوش در کودکان، ناباروری در مردان، بروز توده‌های غیر سرطانی ای دی اچ دی پرخاشگری و در بافت رحم زنان نیز از دیگر نتایج ظهور این مواد در زندگی روزمره ما است.

بی پروا خاطرنشان کرد: امکان بروز انواع سرطان، افسردگی و دیابت به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های عصر حاضر بی تأثیر از کاربرد پلاستیک‌ها نیست.

در مطالعه‌ای محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به سرپرستی دکتر پوریا بی پروا عضو هیأت علمی گروه علوم پایه بر روی محتویات ۳۰ نمونه از بطری‌های پلاستیکی که یکباره و چندین باره برای ذخیره سازی آب (آب معدنی بطری شده)، انواع عرقیجات (عرق بهار، نعنا، کاسنی، گلاب، آویشن) و ترشیجات (آب نارنج، سرکه، آبغوره، آبلیمو) استفاده شده بودند، نشت فتالات ها، به عنوان یکی از مهم ترین افزودنی‌های پلاستیکی مشاهده شد. منبع: ایسنا برچسب ها: اسباب بازی ، کودکان ، خطرناک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اسباب بازی کودکان خطرناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن

معروف است که هند کشوری است که به راحتی می توان به آن دل باخت و سخت می توان آن را فراموش کرد: رقص، غذاها و هر چیز کوچکی در هند فریبنده است. آن هایی که حتی یک بار این کشور را دیده اند، دل شان می خواهد که دوباره به آنجا بازگردند.

همه ی این ها به این خاطر است که رسوم و سنت ها و زندگی روزمره ی مردم هند برای گردشگران به قدری شگفت انگیز است که سخت می توان در برابر میل به بیشتر دانستن درباره ی این کشور مقاومت کرد.

به گزارش روزیاتو، با چند حقیقت خواندنی درباره ی کشور هند همراه باشید.

۱- چرا نوزادان خط چشم دارند؟

اگر در هند با یک نوزاد مواجه شوید، به احتمال زیاد نوعی خط چشم به نام سرمه دور چشمانش خواهد داشت. سرمه یک آرایش چشم باستانی است که از دوده درست می شود.

این خط چشم معمولاً روی پلک پایینی نوزاد کشیده می شود. به عقیده ی هندی ها این خط چشم از کودک در برابر شیطان محافظت می کند. برخی هم معتقدند سرمه برای بینایی نوزاد مفید است. با این حال، تاکنون هیچ پژوهش علمی آن را اثبات نکرده است.

۲- رقص یک سبک زندگی است

هندی ها شیفته ی رقص اند. جدا از رقص های معروف بالیوودی، ۸ نوع رقص کلاسیک هم در هند وجود دارد. حسی که رقص های هندی انتقال می دهند با هیچ رقص دیگری در دنیا قابل قیاس نیست و تنها با نگاه کردن به آن ها میل شدیدی به همراهی فوری با آن رقص در شما شکل می گیرد.

۳- حرکات دست ابزاری برای برقراری ارتباط هستند

هندی ها حرکات دست و حالت های چهره ی پرشوری هم دارند. این حرکات به هندی ها کمک می کنند احساسات خود را به شکل عمیق تر و برجسته تری بروز دهند. شاید علت تنوع این حرکات، رقص های کلاسیک و یوگای هندی باشند که در آن ها از حرکات دست استفاده می شود.

۴- یکی از بزرگ ترین صنعت های فیلمسازی دنیا را دارد

بالیوود یکی از بزرگ ترین مراکز فیلمسازی دنیا است. فیلم های تولیدی آن اغلب ترکیبی از ژانرهای تریلر، اکشن، عاشقانه و غیره هستند. شاید به همین دلیل باشد که هنگام تماشای آن ها احساسات مختلفی را تجربه می کنیم.

۵- تندترین چای دنیا را دارد

چای ماسالا که در زبان هندی به معنای «ادویه» است، در هند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این چای تقریباً در هر گوشه و کناری از این کشور به فروش می رسد. این چای در دنیا نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

چای ماسالا همان چای سیاه است که به آن مقدار شیر و ادویه اضافه می شود. این چای را برای تقویت دستگاه ایمنی، کاهش التهاب و افزایش انرژی مفید می دانند.

۶- برزگ ترین بشقاب غذای دنیا را دارد

تالی (Thali) که در زبان هندی به معنای «بشقاب» است، یک بشقاب فلزی است که در آن ۶ طعم مختلف سرو می شود: شر، شیرین، تند، تلخ، ترش و گس. به عقیده ی هندی ها، غذای کامل، ترکیب متعادلی از این ۶ طعم است.

رستوران های هندی بسیاری از اوقات بیشتر از ۲۰ غذای مختلف در این بشقاب سرو می کنند. به علاوه، همه ی بخش های بشقاب تالی را می توان مجدداً پُر کرد و اگر کماکان احساس گرسنگی می کردید می توانید غذای بیشتری درخواست کنید.

۷- از ظروف چینی استفاده نمی کنند

به جای ظروف چینی و شیشه ای که در بیشتر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب خانواده های هندی از ظروف استیل استفاده می کنند. نظریات مختلفی در توضیح این پدیده مطرح شده است. برخی می گویند ظروف استیل کاربردی ترند چون مانند ظروف شیشه ای و چینی نمی شکنند، لب پر نمی شوند یا ترک بر نمی دارند و ظاهر آن ها برای مدت طولانی ای خوب باقی می ماند.

برخی هم می گویند که ظروف لعاب دار غیرپاکیزه دانسته می شوند چون در حقیقت از گل درست می شوند. دلیل آن هر چه که باشد، به ندرت می توان ظرفی از جنسی جز استیل در خانه های هندی پیدا کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • (ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری ۲۰ میلیون بار دیده شد