Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری: رقم خانه‌های خالی و بدون استفاده در تهران، ۵۰۰ هزار دستگاه اعلام شد؛ آنگونه که علی لاریجانی گفته طبق بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس این رقم در کل کشور ۲ واحد مسکونی است. به گفته لاریجانی «طبق قانون برنامه ششم، حدود ۹۰۰ هزار مسکن باید در سال ساخته می‌شده که این کار انجام نشده است.» اگر مبنا را همان ۵۰۰ واحد مسکونی بگیریم، احتمالا می‌توان با احتساب میانگین هر خانوار ۳ نفر اینگونه گفت مشکل مسکن دست‌کم ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در تهران حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طبیعی است که این اتفاق در عالم واقع نخواهد افتاد؛ چه آنکه قدرت مالکان مسکن و انبوه سازان در تاثیرگذاری مناسبات مالی همواره بیشتر از مستاجران و افراد بدون خانه بوده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس برای حل این مسئله راهکار وضع مالیات سنگین برای خانه‌های خالی را پیشنهاد کرده است. اما آیا مجالس ایران در سال‌های مختلف توانسته‌اند در مقابل سودجویی عظیم بخش ساختمان مقاومت کنند؟ رویداد۲۴ امکان اجرایی شدن این طرح را بررسی کرده است.

به گزارش رویداد۲۴ موافقان اخذ مالیات از خانه‌های خالی، این اقدام را دخالت دولت در بازار می‌دانند و معتقدند بازار را باید آزاد گذاشت! مخالفان این طرح به تجربه دولت برای اعلام شماره تماس در شناسایی خانه‌های خالی از سکنه از سوی شهروندان اشاره می‌کنند و آن را طرحی شکست خورده می‌دانند و می‌گویند این طرح هزینه سنگینی روی دست دولت می‌گذارد.

نکته عجیب اینکه وقتی حتی قیمت پیاز و سیب زمینی با نظارت دولت تعیین می‌شود، نهادهای نظارتی هنوز در قیمت‌گذاری مسکن عاجزند و قدرت مقابله با مافیای آن را ندارند و در این مورد خاص گفته می‌شود دولت نباید دخالت کند! بدین ترتیب مخالفان معتقدند نظارت در بخش‌های پولساز راهکاری درست نیست! به نظر می‌رسد این دیدگاه فارغ از اعتقاد موافقان، ناشی از رانت‌های ایجاد شده در حوزه مسکن باشد که سود سرشاری نصیب افرادی خاص می‌کند.

وزارت مسکن در دوره آخوندی که سخت مخالف دخالت در قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار بود، از قبول مسئولیت در این حوزه سر باز زد. آخوندی اعلام کرده بود که این کار از عهده آنها خارج است. با این حال این قانون مصوب شد، اما همچنان اجرا نمی‌شود. دلیل عدم اجرای آن نیز یکی از نکات عجیب در اقتصاد ایران است: راهکار اجرای این طرح برای دولت مشخص نیست!آنگونه که گفته شده یکی از دلایل عدم اجرای این طرح، پیچیده بودن فرآیندهای آن و آماده نشدن سامانه ملی املاک و اسکان کشور است.

 

مهدی سلطان محمدی: مالکان برای فرار از مالیات خانه‌های خالی قانون را دور می‌زنند

 

مهدی سلطان محمدی کارشناس ارشد بازار مسکن به رویداد۲۴ می‌گوید: آخرین آمارگیری نفوس و مسکن مربوط به سال ۹۵ است که در آن سال مشخص شد درصد بالایی از خانه‌ها خالی هستند و این موضوع در همه کشور‌ها طی سال‌های قبل بوده است.

به گفته او اینکه بگوییم تعداد این خانه‌ها دقیقا چقدر است، مشخص نیست اما می‌توان گفت که توزیع جغرافیایی این خانه‌ها در همه جای کشور، از خراسان تا سیستان و بلوچستان پراکنده است و تنها متعلق به تهران نیست.

سلطان محمدی می گوید: این خانه‌های خالی در چند گروه تقسیم‌بندی می‌شوند یک گروه مربوط به «خانه‌های در انتظار فروش» هستند و خانه‌هایی که طی سال‌های قبل ساخته شده‌اند و هنوز فروش نرفته‌اند در این گروه قرار دارند که هر چند مالکان قصد فروش دارند و نمی‌خواهند آنرا نگه دارند، اما به دلیل قیمت بالا نمی‌تواند آن را بفروشد.

او می‌گوید: گروه بعدی «مسکن مهری‌»ها هستند؛ یعنی خانه‌هایی که مردم حاضر به سکونت در آن نیستند و همچنان خالی هستند. گروه بعد خانه‌هایی هستند که مردم به دلیل «جابجایی فصلی» یا جابجایی از شهری به شهر دیگر خالی هستند و این افراد هم حاضر به اجاره این خانه‌ها نیستند. خانه‌هایی ممکن است در دراز مدت خالی باشند و «افرادی که خارج از کشور زندگی می‌کنند» سالی یک ماه به ایران بیایند و برگردند و برای اقامت در کشورشان نخواهند این خانه را بفروشند. پس ابتدا باید تعریف درستی از خانه خالی بتوان داست تا بتوان مالیات برای آن در نظر گرفت.

او ادامه می‌دهد: در گذشته قرار بود سامانه‌ای طراحی شود تا بتوان وضعیت خانه‌های خالی را روشن کرد، اما هنوز این سامانه طراحی نشده است دلیل آن هم این است که شهرداری، ثبت احوال و ادارات آب و برق همکاری لازم در این زمینه را نداشته‌اند. مالکان برای فرار از مالیات راه‌های مختلفی را می‌دانند تا از شمول خانه‌های خالی خارج شوند و ممکن است کاری کنند که کنتور آب و برقشان حرکت کند یا از بستگان و آشنایان خود بخواهند تا در این خانه‌ها سکونت کنند.

مصطفی قلی‌خسروی رئیس اتحادیه املاک نیز با تایید دور زدن قانون توسط مالکان گفته بود آنها می‌توانند با انواع روش‌ها مانند روشن نگه داشتن لامپ یا باز نگه داشتن شیر آب و امثال آن، خالی بودن خانه را برای ممیز مالیاتی انکار کنند.

 

عضو کمیسیون عمران: تدابیر واحدی برای بررسی فرار از مالیات خانه‌های خالی وجود ندارد

 

فرج الله رجبی نماینده مردم شیراز به رویداد۲۴ می‌گوید: مجموعه‌ای از سیاست‌ها باید برای این موضوع اعمال شود تا بتوان مالیات را از خانه‌های خالی اخذ کرد. نقش دولت در ساخت و ساز‌ها، میزان سود و تسهیلات مسکن و میزان واحد‌هایی که ما می‌خواهیم داشته باشیم و نقش شهرداری در این رابطه حائز اهمیت است و اینکه بخش خصوصی را بتوان برای ساخت مسکن درگیر کرد در این طرح کلیتی وجود دارد که باید همه این عوامل را با هم در نظر گرفت.

رجبی می‌گوید: قرار است در هفته آینده جلسه‌ای با حضور ریاست مجلس، وزیر کشور و اعضای کمیسیون عمران و وزیر راه برگزار شود تا کیله این موضوعات بررسی شوند اما هم اکنون تدابیر واحدی برای فرار از مالیات خانه‌های خالی وجود ندارد و مجموعه‌ای از تدابیر باید اندیشیده شود.

عضو کمیسیون عمران می‌گوید: صرف مصرف آب و برق و چرخش کنتور نمی‌تواند راهکار مناسبی برای شمارش تعداد خانه‌های خالی باشد و باید قرارداد طرفین در سامانه‌ای مشخص شده باشد که هنوز این سامانه طراحی نشده است.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مسکن دریافت مالیات خانه های خالی قانون مالیات از خانه های خالی دریافت مالیات از خانه های خالی اخذ مالیات از خانه های خالی مالیات خانه های خالی مسکن خالی در ایران تعداد مسکن خالی در تهران آمار خانه های خالی در تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۷۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات

به گزارش خبرنگار مهر، سیدشمس‌الدین حسینی بعد از ظهر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی تخصصی فعالان اقتصادی که با حضور محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس، جعفر قادری و ابراهیم عزیزی نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی در سالن جلسات اتاق بازرگانی فارس برگزار شد با مقایسه وضعیت تورم دهه‌های گذشته؛ شرایط اقتصادی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: نوسانات ارزی سبب بروز مشکلات بسیاری برای صادرکنندگان شده است.

مجلس گام‌های بزرگی در حمایت از تولید برداشته است

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید با بیان اینکه اصلاح و بازبینی نظام ارزی در دستور کار مجلس قرار دارد گفت: اقدامات مثبت زیادی در مجلس در حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی صورت گرفته که تصویب قانون تأمین تولید و زیرساخت‌ها آخرین این اقدامات است.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اطلاع از این قانون برای تجار و تولیدکنندگان ضروری است گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی از مالیات سنگین گلایه‌مند هستند که این مساله نیز باید در تعامل با دولت و از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری شود.

وزیر اقتصاد دولت دهم دلیل کاهش رشد اقتصادی را در حکمرانی ضعیف در این حوزه دانست و گفت مجلس در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار گام‌های بزرگی برداشته و تفویض این امر نیز می‌تواند مطلوب باشد.

مشکلات بخش تولید روز به روز در حال افزایش است

رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز با بیان اینکه اشتغال، بیکاری و بسیاری مسائل به تولید مربوط هستند گفت: متأسفانه این امر اولویت و اهمیتی برای متصدیان امر ندارد و مشکلات و چالش‌های بخش‌های اقتصادی روز به روز در حال افزایش هستند و این مساله زیبنده دولت و مجلس نیست.

محمد صادق حمیدیان گفت: صادرکنندگان ما به جای اینکه درگیر چالش‌های برون‌مرزی چون تحریم‌ها و مشکلات صادرات باشند درگیر بخشنامه‌های دست و پاگیر داخلی نیز شده‌اند.

دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند

وی با اشاره به ماده ۶۲ قانون بهبود و ارتقای تولید گفت: متأسفانه دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در ادامه خواهان جرم‌انگاری برای بانک‌ها و دستگاه‌هایی شد که مصوبات و قوانین حمایت از تولید را رعایت نمی‌کنند و افزود: قانون باید همانگونه که برای بخش خصوصی مجازات‌هایی در نظر گرفته است برای بانک‌ها و سایر دستگاه‌ها هنگام بروز تخلف یا ترک فعل، جرم انگاری کند.

قوانین جدید مالیاتی سبب تضعیف بخش تولید می‌شوند

حمیدیان ضمن انتقاد از وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده گفت: بر همه چیز مالیات بسته شده و قانون جدید مالیات عامل تضعیف بخش تولید است و تولیدکنندگان نیز قربانی افزایش بی‌رویه مالیات به بهانه افزایش تورم می‌شوند در حالی که عامل این تورم آنها نیستند.

در این نشست ابراهیم عزیزی و جعفر قادری دو نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در پرسش و پاسخ با فعالان اقتصادی دیدگاه‌هایی را مطرح کردند و پاسخ‌هایی را نیز به فعالان بخش صادرات و واردات و تولیدکنندگان و کارآفرینان حاضر در جلسه دادند و به اقداماتی که در مجلس در راستای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید صورت گرفته اشاره کردند.

کد خبر 6099657

دیگر خبرها

  • شهرهای جدید دیگر بهشت محتکران نخواهد بود
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است