Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@20:10:23 GMT

کویر سرمایه گذاری گردشگری در سواحل مازندران

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۷۸۰۲

کویر سرمایه گذاری گردشگری در سواحل مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، هر ساله با آغاز فصل تابستان استان‌های شمالی کشور بویژه مازندران میزبان میلیون‌ها مسافر و گردشگر از نقاط مختلف کشور است و بسیاری از آنها با هدف شنا کردن در دریای خزر عازم این مناطق می‌شوند و پس از چند روز تفریح و شادمانی با خاطره‌ای خوش به دیار خود باز می‌گردند.

البته در این میان هستند افراد یا خانواده‌هایی که بر اثر سهل انگاری یا بی تفاوتی نسبت به هشدارها، نزدیکانشان در دریا غرق می‌شوند و علاوه بر اینکه دستگاه‌های اجرایی مربوطه را با چالش مواجه می‌سازند، با خاطره‌ای تلخ شمال را ترک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این سال‌ها تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا میزان غریق در سواحل خزر و بویژه محدوده استان مازندران کاهش یابد و در این راستا نیز متولیان امر به نتایج قابل توجهی دست یافتند به طوری که آمار فوتی‌های ناشی از غرق شدگی در آب‌های ساحلی دریای مازندران از ۲۰۲ نفر در تابستان ۹۲ به ۴۷ نفر در شهریور سال گذشته کاهش یافت اما این دغدغه همچنان وجود دارد.

استقبال کم نظیر و البته غیر قابل کنترل مسافران و گردشگران برای شنا کردن در دریا در تعطیلات اخیر و احتمالاً در تابستان امسال علاوه بر اینکه خطرات زیادی را به همراه دارد، فشار سنگینی را نیز به ناجیان غریق جهت کنترل آنها وارد می‌کند.

یکی از راه‌هایی که می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد کاهش مراجعه مردم به دریا جهت شناست و در همین راستا می‌توان با ایجاد فضاهای شاد، سرگرم کننده و مفرح در ساحل تا حدودی به حل این مسئله کمک کند.

متأسفانه در سال‌های اخیر سرمایه گذاری در سواحل مورد توجه واقع نشده و تمامی نگاه‌ها در حوزه گردشگری معطوف به دریاست که در این زمینه نیز توفیقات چندانی حاصل نشد. البته اجرای طرح‌های سالمسازی دریا، فعالیت پلاژهای ساحلی و … در جهت ترغیب مسافران و گردشگران برای شنا کردن در دریا است و سرمایه گذاری قابل توجه و جذابی برای نگه داشتن مردم در ساحل صورت نگرفته است.

** ایجاد پارک‌های آبی در سواحل مازندران

یک کارشناس گردشگری با اشاره به نبود امکانات تفریحی و سرگرمی در سواحل مازندران، گفت: با شروع هر تعطیلی بسیاری از مسافران و گردشگران خود را به سواحل زیبای دریای خزر می‌رسانند اما از آنجا که در سواحل امکانات بسیار اندک است مجبور می‌شوند از تنها امکان موجود که شنا کردن در آب دریا باشد استفاده نمایند و متأسفانه در این میان عده‌ای جان خود را از دست می‌دهند.

علی عاشوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد مراکز تفریحی و تجاری بزرگ و جذاب در سواحل می‌تواند مردم را از دریا به سواحل بکشاند و یا از مراجعه آنها به دریا بکاهد.

وی ایجاد پارک‌های آبی را یکی از گزینه‌های بسیار خوب و ایمن در این زمینه برشمرد و اظهار داشت: این پارک‌ها علاوه بر اینکه امکان تفریحات متنوع و مهیج برای مردم را فراهم می‌کنند، از ضریب ایمنی و سلامت بالایی نیز برخوردار هستند و حس شنا کردن را نیز در افراد ایجاد می‌کند.

به گفته این کارشناس، بسیاری تصور می‌کنند که ایجاد پارک‌های آبی مختص شهرهای کویری و خشک است و بر اساس همین تفکر امروزه از مشهد و شیراز تا اصفهان پارک‌های آبی بزرگ و متعددی احداث شده و یا در حال احداث است اما باید به این نکته توجه داشت که احداث اینگونه تفرجگاه‌ها در شهرهای ساحلی شمال کشور نیز با استقبال عموم مواجه خواهد شد و دریا اولین و آخرین گزینه برای علاقه مندان به تفریحات آبی نخواهد بود.

وی افزو: این پارک‌ها با داشتن امکاناتی همچون استخرهای شنای گوناگون، استخر موج، رودخانه‌های آرام و خروشان، سرسره‌های سرعتی و آهسته، تویستر، چاله فضایی، سرسره مواج، مناطق بازی و سرسره‌های مخصوص کودکان و نوجوانان، رستوران و کافی شاپ و سایر وسایل و امکانات تفریحی علاوه بر اینکه زمینه جذب بسیاری از مسافران و گردشگران را فراهم آورده، از میزان مراجعات مردم به دریا کاسته است.

این کارشناس گردشگری هزینه ساخت یک پارک آبی را بسیار متغیر دانست و تصریح کرد: حداقل زیربنای مورد نیاز برای یک پارک آبی، دو هزار متر است و هزینه ساخت یک پارک آبی کوچک در سال ۹۷، حدود پنج میلیارد تومان بود اما در صورت تمکن مالی کارفرما، می‌توان پارک‌های آبی بزرگ با امکانات بسیار زیاد و هیجان انگیز ساخت.

عاشوری افزود: امروزه در جزیره کیش پارک‌های آبی متنوعی برای سلیقه‌های گوناگون در ساحل و حتی شناور روی آب ایجاد گردیده که به عنوان نمونه می‌توان به پارک آبی اوشن یا پارک آبی بادی مارینا کیش اشاره کرد.

وی یادآور شد: استقبال از این پارک‌های آبی نشان می‌دهد که سرمایه گذاری در این زمینه نه تنها اشتباه نبوده بلکه آورده بسیاری خوبی را به همراه داشته و اگر مسئولان در استان مازندران بتوانند با رفع موانع موجود سرمایه گذاران را جذب نمایند، مسلماً در آینده‌ای نزدیک شاهد نتایج اثر بخش آن خواهیم بود.

**ساحل خزر تشنه سرمایه گذاری اما…

یک کارشناس اقتصاد گردشگری نیز با بیان اینکه بستر لازم برای سرمایه گذاری در سواحل فراهم نیست، گفت: به دلیل تعدد دستگاه‌های متولی در حوزه ساحل و دریا و همچنین بروکراسی پیچیده اداری بسیاری از سرمایه گذاران حاضر به فعالیت در این عرصه نیستند.

حسین آقاجانیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال‌های گذشته برخی افراد به بهانه دریافت تسهیلات کم بهره در حوزه گردشگری اقدام به سرمایه گذاری نمادین در ساحل و دریا نمودند که به شکست انجامید و همین مسئله باعث شده تا دستگاه‌های اجرایی و بویژه بانک‌ها با حساسیت بیشتری در این زمینه ورود کنند.

وی فقدان مدیریت یکپارچه سواحل را به زیان صنعت گردشگری دانست و تصریح کرد: دولت با تشکیل سازمان عمران سواحل و تنظیم قوانین شفاف و یکپارچه می‌تواند امور سواحل را به یک متولی واگذار نماید تا هرگونه سرمایه گذاری تحت نظارت آنها صورت گیرد.

این کارشناس قانون تشکیل سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل را از مصوبات مجلس نهم اعلام کرد و افزود: اگر این اتفاق بیفتد، بخش خصوصی واقعی با اطمینان خاطر بیشتری وارد عرصه شده و زمینه بهبود و توسعه گردشگری در مازندران فراهم خواهد شد.

وی یادآور شد: در سال‌های اخیر دولت امید حمایت‌های بسیار خوبی از سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف بویژه گردشگری داشته و تلاش دارد تا با ارائه تسهیلات و ارائه مشوق‌های لازم فعالان این عرصه را جذب نماید.

**ضرورت ایجاد مدیریت یکپارچه در سواحل

معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار مازندران نیز پیش از این بر مدیریت یکپارچه سواحل تاکید کرد و خواستار به سرانجام رسیدن سازمان عمران و سواحل شده بود.

مهدی رازجویان در این باره گفت: در حال حاضر ساحل در بحث‌های مختلف دارای متولی است که برابر ضوابط محدودیت‌هایی در این زمینه اعمال می‌شود و اگر سازمان عمران و سواحل تشکیل شود می‌توان آن را به عنوان تنها متولی ساحل قلمداد نمود.

وی با اشاره به اینکه در بحث تصرف سواحل مشکلات کمتری در شرق مازندران نسبت به غرب استان وجود دارد، افزود: با توجه به تعداد پایین واحدهای گردشگری و تفریحی و ساخت‌وسازها و فاصله زیاد شهرها، سواحل شرق استان بکرتر و آزادتر باقی مانده‌اند.

اما با وجود تمامی این مشکلات، مازندران آمادگی لازم را برای جذب سرمایه گذاران در تمامی حوزه‌ها بویژه گردشگری را دارد و در همین راستا با ایجاد دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری مازندران می کوشد تا به دستاوردهای بزرگی نائل آید.

بر اساس اعلام سید رحیم بخشی مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری مازندران، تاکنون ۲۲۸ فرصت سرمایه گذاری به ارزش ۷ میلیارد و ۶۶۶ میلیون یورو شناسایی شده که قرار است در همایش فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری مازندران ارائه گردد.

از مجموع ۲۲۸ فرصت سرمایه گذاری اعلام شده، ۲۹ فرصت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری با کل سرمایه گذاری مورد نیاز به میزان ۶۹۹ میلیون یورو است که قرار است با مسئولیت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۳ فرصت منتخب معرفی شود.

با بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری مازندران می‌توان به این نکته دست یافت که اکثر این فرصت‌ها در قالب ایجاد مجتمع‌های تفریحی – توریستی و اقامتی شکل گرفته‌اند اما چه تعداد از این فرصت‌ها در سواحل ایجاد می‌شود هنوز مشخص نیست.

مسلماً با رفع موانع و سرمایه گذاری در سواحل علاوه بر اینکه از ورود مسافران و گردشگران به دریا کاسته می‌شود که نتیجه آن کاهش تعداد غریق خواهد بود، به رونق و شکوفایی این صنعت در استان نیز کمک قابل توجهی خواهد شد.

این موضوع یک ادعا نیست بلکه تجربه گرانبهایی است که در استان‌های ساحلی جنوب کشور به دست آمده و باید از این فرصت طلایی در رونق بخشی به سواحل زیبای دریای خزر استفاده شود.

در پنج سال گذشته سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی در بخش‌های مختلف حوزه گردشگری استان مازندران صورت گرفته است.

استان مازندران با جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری از ۳۴۰ کیلومتر نوار ساحلی برخوردار است.

/‏۷۵۱۳/‏۱۶۰۲/‏۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساحل گردشگری مازندران سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۷۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از شناسایی ظرفیت‌های متعدد در زنجیره‌های مرکبات، کیوی و گردشگری و صنایع‌دستی با ارائه برنامه‌های راهبردی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسن خیریان‌پور_ شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت _ در مراسم آغاز به کار ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با اشاره به حضور مازندران در نمایشگاه اسپور ۲۰۲۴ به منظور شناساندن زنجیره‌های ارزش راهبردی این استان به همراه ۳۰ استان کشور اظهار کرد: در وضعیت موجود دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی برای استان مازندران تعریف شده است.

وی افزود: به جهت ظرفیت‌هایی که استان مازندران دارد ۱۰ زنجیره دیگر نیز تهیه شده و با تاکید استاندار مازندران در برنامه‌های زنجیره ارزش راهبردی قرار می‌گیرد.

معاون استاندار مازندران با تاکید بر اینکه در حوزه مرکبات و کیوی مازندران بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرغوب‌ترین نوع مرکبات کشور و بالغ بر ۲۲۰ تن کیوی در این استان تولید می‌شود، گفت: در این استان زنجیره این محصولات به صورت کامل فعالیت دارند و از مرحله تأمین نهال، نهال اصلاح شده و دقیق و نیز در مراحل بعدی در زمینه تولید و شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها، سردخانه‌ها و سورتینگ‌ها مازندران ظرفیت‌های مناسبی در بخش کیوی و مرکبات دارد.

خیریان‌پور با اشاره به اینکه وجود پایانه‌های صادراتی برای تأمین مصرف نیاز داخلی و صادرات محور کردن ظرفیت مهمی در استان به شمار می‌روند، یادآور شد: توجه به صنایع تبدیلی فرآوری و برندسازی از موارد دیگری است که موجب می‌شود تولید و فروش این محصولات از حالت خام فروشی محصول را خارج کند و با ارزش افزوده بیشتری به بازار ارائه شود.

وی با اشاره به امر گردشگری و صنایع دستی در مازندران از وجود ظرفیت متعدد عنوان و مطرح کرد: گردشگری سلامت، طبیعت گردی، پرنده‌نگری و گردشگری دریایی در کنار ظرفیت‌های تولید انواع صنایع دستی از ظرفیت‌های مهمی در این استان هستند که می‌توانند در حوزه اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 748545

دیگر خبرها

  • سفر به برزیل با تور آژانس سفرنامه در بهار و تابستان ۱۴۰۳
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • سومین نمایشگاه گردشگری،صنایع دستی و مشاغل خانگی در محمدآباد جرقویه برپا شده است