Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-30@21:10:55 GMT

دست آوردی مهم برای سینمای مستند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۸۰۳۶

«پژوهشکده ابن سینا» وابسته به جهاد دانشگاهی که یک مرکز تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی، تولید مثل و نازایی و ... است با سینمای مستند پیوند خورد.به گزارش بلاغ،محمد آفریده سینماگر و کارگردان سینما با انتشار پستی در صفحه شخصی اش نوشت: اوایل دهه ۸۰ بود. جلسات متعددی با فیلمسازان مخصوصا مستندسازان برای راه اندازی مرکز گسترش داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره میراث فرهنگی «یادگار» در آن ایام در حال برگزاری بود، اما من احساس می کردم باید سینمای مستند را با توجه به ظرفیت بالای آن و سرمایه های خلاق و جوان، در حوزه های مختلف و مراکز مهم جامعه گسترش داد. از این که می دیدم عمده دانشگاه ها و مراکز فرهنگی، آرشیو فیلم های روز و بیشتر هالیوودی دارند و از سینمای مستند که بسیار برای آنان موثرتر و و کاربردی تر است محروم هستند، حرص می خوردم.

سینمای مستند در بسیاری از سازمانها، دانشگاهها ومراکز مهم صنعتی و علمی دنیا حرف روز را می زند و همه نوع مخاطب از این سینما بهره می برد. اما در اینجا متاسفانه کار زیادی برای فرهنگ سازی باید انجام داد. شعار «سینمای مستند برای همه» از این نیاز و واقعیت، بعدها در جشنواره «سینما حقیقت» شکل گرفت.

«پژوهشکده ابن سینا» وابسته به جهاد دانشگاهی که یک مرکز تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی، تولید مثل و نازایی و ... بود یکی از مراکز مهمی بود که فکر کردم باید سینمای مستند را با آن پیوند بزنم.

آقای دکتر «هومن صدری» بانی خیر این پیوند بود و آقای دکتر «محمد مهدی آخوندی» رئیس پژوهشکده، این پیوند را با اعتماد پشتیبانی کرد. ارتباط و اتصال مستندسازان خلاق با این مجموعه خیر و برکت زیادی به همراه داشت که مهمترین آن تولید فیلم مستند «سقط جنین» به کارگردانی خانم «مرجان دانه کار» بود که به همراه مطالب تحقیقی و فعالیتهای شبانه روزی دوستان پژوهشکده در مراکز و سازمانهای مختلف به نمایش گذاشته شد و منجر به تصویب قانونی شد که به پزشکان متخصص این اجازه را می داد که اگر تشخیص بدهند مادر بارداری تا قبل از سه ماهگی نوزاد، خودش یا نوزادش در خطر مرگ یا.. هستند می توانند دستور سقط جنین را بدهند.

این یکی از دست آوردهای بسیار مهم سینمای مستند بود. بعد از آن سه فیلم مستند دیگر بنام های «اهدای گامت و جنین» ساخته «مرجان دانه کار» و «رحم جایگزین» به کارگردانی«اعظم نجفیان» و فیلم سینمای «جای خالی آقا یا خانم ب» به کارگردانی مشترک «فیما امامی» و «رضا دریانوش» ساخته شد که هم در جشنواره های داخلی و هم خارجی جوایز معتبری کسب کرد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۸۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان

سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌کوتاه در سال ۱۴۰۳ تا ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این نهاد سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد.

انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلم‌ساز و فیلم‌نامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال 1403، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار 25 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف 125 میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف 250 میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند.

پیش از این انجمن سینمای جوانان ایران از فیلم اولی‌ها تا سقف 15 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه حرفه‌ای تا سقف 75 میلیون تومان و فیلم‌های حرفه‌ای تا سقف 150 میلیون تومان حمایت می‌کرد.

همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالا بودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد بعلاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف 50 میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف 250 میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف 300 میلیون تومان خواهد بود.

فیلم‌سازان جوان ایران از سراسر کشور می‌توانند از طریق سامانه «پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران» به نشانی http://production.iycs.ir/ اقدام به ثبت طرح‌ها و فیلمنامه‌های خود کنند.

در آئین نامه جدید تولید، اولویت‌های مضمونی انجمن طبق سنوات گذشته اعلام شده است که مهم‌ترین آن در سال جدید توجه ویژه به موضوع فلسطین و کودکان مظلوم غزه است.

از عموم هنرمندان و متقاضیان جلب حمایت تولید فیلم کوتاه تقاضامند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت دقیق درخواست خود، حتما پیش از اقدام به ارائه درخواست، آیین نامه تولید 1403 انجمن سینمای جوانان ایران را مطالعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • رضا شیخی درگذشت
  • فیلمبردار سینمای ایران درگذشت
  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • آغاز به کار سامانه و سایت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده