Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@09:08:32 GMT

آخرین وضعیت پرونده شکایت از ۸ نماینده مجلس

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۸۱۷۵

آخرین وضعیت پرونده شکایت از ۸ نماینده مجلس

باشگاه خبرنگاران: محمد جواد جمالی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در تشریح تصمیم‌گیری‌های امروز این نشست درباره تعدادی از پرونده‌های مطروحه، گفت: این نشست با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد و پرونده شکایت موسسه فرهنگی از علیرضا محجوب نماینده مردم تهران مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به بررسی‌ها و عدم ارائه مستندات قانونی این پرونده با عدم احراز تخلف نماینده مردم تهران مختومه اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمالی همچنین با اشاره به پرونده شکایت دادستانی از کریمی‌قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات به دلیل برخی اظهارات در قم اظهار کرد: لاریجانی نماینده مردم قم و رئیس مجلس طی نامه‌ای اعلام کرد که شکایتی ندارد، لذا این پرونده هم مختومه شد.

سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تصریح کرد: شکایت‌هایی هم معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت علوم و داریوش اسماعیلی نماینده مردم سروستان از احمد همتی نماینده مردم سمنان به این هیئت کرده بودند که همتی با حضور در جلسه توضیحاتی را ارائه کرد که بر این اساس هیئت نظارت درخواست کرد تا شکایت کنندگان و هم شهود این پرونده در جلسه بعدی هیئت حضور پیدا کنند.

وی درباره دو شکایت ناجا از حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر و گناوه هم بیان کرد: هیئت نظارت بر نمایندگان از آقای خدری دعوت کرد و وی توضیحاتی را در این باره مطرح کرد که مقرر شد معاونت پارلمانی ناجا جهت ارائه توضیحات بیشتر به این هیئت دعوت شود.

جمالی افزود: همچنین درباره اعلام محکومت حجت‌الاسلام خدری جهت عدم حضور در ورزشگاه هم با توجه به توضیحات نامبرده و عدم ارائه مدرک مستدل از سوی ناجا، این پرونده مختومه اعلام شد.

سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در ادامه اظهار کرد: پرونده‌ای هم درباره شکایت وزارت نفت از هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک درباره اظهارات وی پیرامون اوراق شدن جکت‌ها هم قرار شد هیئت نظارت دوباره از کمیسیون انرژی مجلس استعلام به عمل آورد؛ همچنین درمورد شکایت دیگر وزارت نفت از نامبرده هم مقرر شد که خادمی در جلسات آتی هیئت نظارت حضور به هم رساند.

وی با اشاره به شکایت عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی از نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه به دلیل ایراد اتهاماتی به آخوندی از سوی وی هم تصریح کرد: قاضی‌پور به هیئت نظارت دعوت و توضیحاتی را ارائه کرد که با توجه به منطبق بودن توضیحات وی با اظهارات شاهد که خود دارای مسئولیت است، هیئت نظارت به این نتیجه رسید که اظهارات نماینده مردم ارومیه خلاف وظایف نمایندگی نبوده است.

جمالی ادامه داد: پرونده‌ای هم درباره شکایت میثم نصیری احمدآبادی رئیس مرکز اطلاعات مالی از جمعی از نمایندگان بود که مقرر شد درمورد ممنوع الخروج بودن شاکی دوباره از دادستانی پیگیری‌های لازم به عمل آید.

سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان با اشاره به صحبت‌های علی مطهری نماینده مردم تهران نسبت به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شکایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان از نامبرده هم گفت: در این نشست قرار شد هیئت نظارت از مطهری جهت ارائه توضیحات بیشتر دعوت به عمل آورد.

وی درباره شکایت رئیس حفاظت و بازرسی مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با اظهارات محمود صادقی نماینده مردم تهران هم بیان کرد: این موضوع در نشست امروز مطرح و بررسی شد و هیئت نظارت صحبت‌های صادقی را خارج از وظایف نمایندگی ندانست.

جمالی در پایان هم اظهار کرد: به دنبال شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی نماینده مردم تهران، ۵ نفر از شهود این نماینده در جلسات قبلی هیئت نظارت حضور یافته و توضیحات خود را ارائه کردند که هیئت نظارت همچنان درباره این موضوع در حال پیگیری است.

اخبار داغ همتی: منتظر اتفاقات مهم در حوزه مسکن باشید پنهان‌کاری درباره یک اتفاق تلخ در استقلال؟ آیا مغز هسته زردآلو به درمان سرطان کمک می‌کند؟ شاکی جدید پرسپولیس از راه رسید آمار ناامیدکننده بازیکنی که قرار است جانشین مسی و رونالدو باشد

منبع: فردا

کلیدواژه: شورای نگهبان پرونده نمایندگان مجلس هیئت نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران