Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:11:48 GMT

چهارمین سکوی گازی فاز 14 پارس جنوبی به آب سپاری شد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۸۹۴۶

چهارمین سکوی گازی فاز 14 پارس جنوبی به آب سپاری شد

بنا بر گزارش روز سه شنبه ایزوایکو، عملیات به آب سپاری و آغاز عملیات بارگیری دریایی سکوی ۲۵۰۰ تن گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی که به طور کامل در داخل کشور ساخته شده امروز (سه شنبه) از محل شرکت مبین سازه در مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران در بندرعباس آغاز شد.

این سکو و متعلقات آن نزدیک به هفت هزار تن وزن داشته و وزن سکو به تنهایی ۲ هزار و ۵۰۰ تن است که در مدت ۱۱۵ ماه و با مبلغ ۵۷۰ میلیون دلار ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چهارمین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی قرار است از بندرعباس به آب سپرده شده و بر روی یک کفی شناور مسیر ۵۵۰ کیلومتر تا رسیدن به این منطقه اقتصادی را طی کرده و نصب شود که با نصب آن حدود ۱۲ میلیون متر مکعب در روز به تولید گاز ترش در این منطقه اضافه خواهد شد.

این پروژه ۱۰۰ درصد از سوی مهندسان ایرانی اجرا شده و بیش از ۶۰ درصد تجهیزات آن داخلی است و با اجرای آن از خروج ۱۵۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.

در شرایط فعلی و مواجهه با تحریم‌های نفتی، اجرای این پروژه نماد کامل توانمندی مهندسان کشورمان و گامی مهم در جهت رونق تولید محسوب می‌شود.

هدف از این پروژه استخراج روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش ( Sour Gas) از مخزن واقع در پالایشگاه در حال ساخت واقع در تمبک پارس جنوبی است.

از مشخصات این پرژوه نیز می‌توان به مهندسی، خرید، ساخت، نصب و راه اندازی چهار عدد سکوی دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی همراه با متعلقات آن مجهز به تجهیزات تولیدی شامل مخازن انباشت سیال، پمپ‌های تزریق مواد شیمیایی، تجهیزات آزمایش چاه‌ها، جداسازی آب، تسویه آب روغن دار، مشعل و تجهیزات رفاهی و اقامتی برای ۸ نفر در هر سکو همراه با تجهیزات ایمنی، ناوبری و غیره اشاره کرد که سکوها در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از خشکی نصب می‌شوند.

از دستاوردهای مهم این پروژه می‌توان به حمایت از سازندگان داخلی برای تأمین و ساخت تجهیزات مهم سکو، مدیریت مناسب خریدهایی که به دلیل محرومیت تولید داخل ضرورت خرید داشته است، داخلی سازی روشی نوین برای بارگیری جاکت و سکو، انجام مهندسی و در نهایت اعمال تغییرات در سکوهای اقماری فاز ۱۴ به منظور نصقب در محل سکوهای اقماری فازهای ۱۷ و ۱۸ برای سرعت بخشیدن در برداشت گاز از میدان فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، کاهش چشمگیری زمان‌های هوک آپ و راه اندازی سکوهای دریا و ثبت رکوردهای بی نظیر در مقایسه با رقبای خارجی و داخلی اشاره کرد.

۲ سکوی SPD14A,B سکوهای اصلی و ۲ سکوی SPD14C,D سکوهای اقماری هستند که گاز تولیدی سکوهای اقماری از طریق ۲ رشته خطوط لوله ۱۸ اینچ به سکوهای اصلی منتقل شده و بعد از تجمیع با گاز تولید شده در سکوهای اصلی از طریق ۲ رشته خط لوله دریایی ۳۲ اینچ به پالایشگاه فاز ۱۴ واقع در کنگان منتقل می‌شود.

با بهره‌برداری کامل این سکو در فاز ۱۴ پارس جنوبی، روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش، ۲۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۱۰۰ تن گوگرد به توان تولید حوزه گاز و انرژی کشور افزوده می‌شود.

ایدرو نخستین بار ساخت داخل سکوهای گازی را از حدود ۵ سال قبل آغاز کرده و این فن آوری به تدریج در بین سازندگان توانمند دیگر کشور نیز ایجاد شده است.

پروژه بزرگ فاز ۱۴ پارس جنوبی از سوی وزارت نفت و شرکت نفت و گاز پارس به ارزش حدود پنج میلیارد دلار به گروه پیمانکاران به طور کامل ایرانی متشکل از سه شرکت به ریاست ایدرو واگذار شده است.

شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ISOICO)واقع در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس قرار دارد.

‏۳۰۶۵/‏۲۰۹۴/۷۱۹۵/۶۰۴۸

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۸۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام روز‌های ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت در بخش بانوان و آقایان به میزبانی دریاچه آزادی تهران برگزار خواهد شد.   قایقرانان باشگاه‌های عقاب نهاجا، نوین البرز، پارس جنوبی، پترو پالایش تجهیز سما، بحر گستر پارس و نوین تهران در لیگ بانوان و کارن کاسپین، ملوان نداجا، عقاب نهاجا، پارس جنوبی و میداف بوشهر در لیگ مردان در ۱۶ ماده در بخش کایاک و کانو در مسافت ۱۰۰۰، ۵۰۰ و ۲۰۰ متر رقابت می‌کنند.   جلسه هماهنگی لیگ آب‌های آرام فردا ۹ اردیبهشت ساعت ۱۴ برگزار می‌شود.   تاکنون در جدول رده بندی بحر گستر پارس، پارس جنوبی و عقاب نهاجا در بخش بانوان و ملوان نداجا، پارس جنوبی و میداف بوشهر در بخش آقایان در رده‌های برتر قرار دارند.   هم‌زمان با این رقابت‌ها مرحله پایانی لیگ کانوپولو نیز برگزار خواهد شد.   این رقابت‌ها ۱۰ اردیبهشت در بخش آقایان و ۱۱ اردیبهشت در بخش بانوان برگزار می‌شود و تکلیف قهرمان مشخص خواهد شد.   در این رقابت‌ها تیم‌های نوین تهران، اصفهان خروشان، آوش خلیج فارس هرمزگان، باشگاه تجهیزات ورزشی روگ و نوین البرز در بخش بانوان و تیم‌های نوین تهران، شهدای غواص زنجان، ملوان نداجا، نوین البرز و اصفهان خروشان در بخش آقایان حضور دارند.   جلسه هماهنگی لیگ کانوپولو بانوان و آقایان ساعت ۱۵ فردا ۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد.   در جدول رده بندی لیگ کانوپولو در بخش بانوان اصفهان خروشان، آوش خلیج فارس و نوین تهران و در بخش آقایان ملوان نداجا، شهدای غواص زنجان و نوین تهران صدرنشین هستند.

دیگر خبرها

  • اکسپو سکوی پرتاب توسعه خراسان جنوبی
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است