Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:43:02 GMT

بیش از ۱۲ هزار نفر گردشگر امسال در سردشت اقامت کردند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۹۴۵۶

بیش از ۱۲ هزار نفر گردشگر امسال در سردشت اقامت کردند

صلاح محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد یک هزار و ۵۴۹ نفر معادل ۱۲.۸۱ درصد در مهمانپذیرها ،۲ هزار و ۲۶۸ نفر معادل ۱۸.۷۶ درصد در اقامتگاه‌های بوم گردی و چهار هزار نفر معادل ۲۳.۰۹ درصد در اقامتگاه‌های موقت شامل کمپ و کانکس و چادر مسافرتی اقامت کرده است.
وی اضافه کرد: در این راستا یکهزار و ۵۲ نفر معادل ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ درصد مجموع اقامت کنندگان در تاسیسات اقامتی وابسته به آموزش و پرورش و سه هزار و ۲۱۹ نفر معادل ۲۶.۶۳ درصد در سایر مراکز اقامتی همچون میهمانسراهای ادارات و خوابگاه‌های دانش آموزی و سالن‌های ورزشی و غیره اقامت کردند.
وی در رابطه با بازدیدکنندگان از مراکز تاریخی، تفریحی و گردشگری سردشت، گفت: ۱۴۴ هزار و ۶۰۰ نفر از جاذبه‌های شهرستان بازدید کردند که ۸۵ هزار بازدید مربوط به جاذبه‌های دست ساز، ۵۷ هزار و ۱۰۰ بازدید مربوط به جاذبه‌های طبیعی همچون آبشار شلماش و گراوان و ۲ هزار و ۵۰۰ مورد هم بازدید از جاذبه تاریخی بوده است.
محمدی اظهار داشت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون ۱۲۱ مورد بازدید نظارتی توسط بازرسان این نمایندگی در سطح شهرستان صورت گرفته که از این تعداد در مجموع ۵۳ بازدید نظارتی از مراکز اقامتی، ۳۴ مورد از رستوران‌ها و مراکز پذیرایی و بین راهی، ۱۴ مورد از دفاتر خدمات مسافرتی و ۲۰ مورد هم از مراکز اقامتی موقت انجام شده است.
وی در خصوص اسکان مسافران در تعطیلات عید فطر امسال نیز گفت: در این مدت بیش از ۲ هزار نفر در این شهرستان اقامت کردند که با توجه به آمار ثبت شده ۵۰۰ نفر در اقامتگاه‌های بومگردی، ۶۰۰ نفر در مهمانسراهای بخش خصوصی، ۵۰۰ نفر در مهمانسرای ادارات و بیش از یکهزار نفر معادل ۴۰۰ چادر در بوستان‌ها و غیره بودند.
مسوول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سردشت بیان کرد: در روز عید فطر بیش از پنج هزار نفر از جاذبه طبیعی آبشار شلماش و سه هزار نفر نیز از چشمه آب معدنی گراوان بازدید کردند.
وی اضافه کرد: به منظور حمایت از بخش خصوصی با توجه به اینکه فصل گردشگری این شهرستان در فصول بهار و تابستان رونق دارد و همچنین با هدف اجرای بخشنامه‌های مربوطه از ستاد اسکان آموزش و پرورش درخواست می‌شود پس از تکمیل ظرفیت واحدهای بخش خصوصی نسبت به پذیرش مسافران غیرفرهنگی اقدام کنند.
به گزارش ایرنا سردشت با قرار گرفتن در اقلیمی خاص دارای طبیعتی متنوع و شگفت انگیز است که از کوه تا دشت و جنگل تا دریاچه و رودخانه را در خود جای داده و قابلیت پذیرش مسافر در هر چهار فصل سال را دارد به طوری که ظرفیتی کم نظیر برای گردشگران را در این شهرستان مرزی فراهم کرده است.
دریاچه سد و رودخانه زاب و حاشیه‌های اطراف آنها، آبشار شلماش، آبشار رزگه و چکو، چشمه آب معدنی گراوان، گردنه زمزیران، دشت وزینه، تفرجگاه‌های خدر آباد، دره گرژال، بیوران و باساوه، زوران و باژار تنها بخشی از زیبایی‌های بی‌پایان این شهرستان است.
شهرستان مرزی سردشت که با کشور عراق ۱۱۴ کیلومتر مرز مشترک دارد با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری خود در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است که می‌تواند از مسیرهای مهاباد، پیرانشهر و بانه به آن سفر کرد.
سردشت دارای ۹۰ هزار هکتار جنگل، ۳۰ هزار هکتار مرتع و بیش از ۳۵ کیلومتر رودخانه است و جاذبه‌های گردشگری آن را می‌توان در سه بخش طبیعی، تاریخی و اقتصادی تقسیم کرد.

۷۵۶۲/‏۶۱۸۵/‏۷۱۲۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۹۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟

به گزارش خبرآنلاین، خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد. البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. این روزنامه پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بود. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روزهای گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آنها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰هزارتومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک‌ مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که دنیای اقتصاد در گزارش قبلی خود به آن اشاره کرده بود، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم. بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هرچند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشورها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند. این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک‌ مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آنها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک‌ مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آنها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند. بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود. به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903467

دیگر خبرها

  • شهردار شهر ربط معارفه شد
  • گزارش شبکه روسی از ظرفیت جزیره کیش برای جذب گردشگر +فیلم
  • اجلاسیه علما شهرستان زیرکوه درشهریور امسال برگزار می‌شود
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • بازدید سفرای ۴ کشور خارجی از جاذبه‌های الموت
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار