Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:03:41 GMT

استادیاران متخلف دانشیار شدند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۹۴۶۲

حسین سیمایی صراف روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به اقدامات جدی وزارت علوم برای مقابله با استادان و دانشجویانی که مبادرت به تخلف در نگارش پایان نامه و مقاله تقلبی کرده‌اند، گفت: وزارت علوم پیش از تصویب قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با استادان متخلف برخورد می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر یک تقلب علمی در تدوین مقاله، کتاب یا پژوهش کشف می‌شد، ضمن تشکیل پرونده حسب قانون با آنها برخورد کردیم.
وی افزود: در قانون جدید اگر استادی برای یک پایان نامه تقلبی، امتیاز مادی، معنوی یا دستمزد دریافت کرده و ترفیع و ارتقا گرفته است، تمام این موارد لغو و بودجه‌ها مسترد می‌شود که در این مورد مصادیقی هم داشتیم.
معاون حقوقی وزیر علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها با قاطعیت به دنبال مبارزه با تخلفات علمی و پژوهشی هستند و باید از حیثیت خود و استاد دفاع کنند، گفت: این موضوع در دانشگاه‌های دولتی با وسواس دنبال می‌شود و موارد خیلی نادری در این دانشگاه‌ها داشتیم؛ اما باید با این موارد نادر هم برخورد کنیم.
به گفته سیمایی صراف، این مسئله مانند کشف جرم و سارق است که با آن برخورد می‌شود. در مورد تخلفات علمی و پژوهشی هم همین مسئله صدق می‌کند؛ پرونده‌هایی در دانشگاه‌ها و وزارت علوم در خصوص اتهام یک سرقت علمی و ادبی وجود دارد که در حال رسیدگی است اما نمی‌توان اسامی را افشا کرد.
این مسئول وزارت علوم در پاسخ به این پرسش که مصادیق تخلف در دانشگاه‌های دولتی بیشتر است یا غیر دولتی‌ها، تاکید کرد: جواب این سوال کاملاً مشخص است. و اگر نامی از غیردولتی‌ها بیاوریم، ناراحت می‌شوند در حالی که هدف ما اجرای قانون است و هر جا بداخلاقی علمی و پژوهشی صورت گیرد با آن برخورد خواهد شد.
سیمایی صراف در مورد برخورد با افرادی که با مدرک تحصیلی تقلبی مشغول به کار هستند، اظهار کرد: قانون، نمایندگان مجلس، کمیسیون آموزش، جامعه دانشگاهی و عموم مردم در این مورد مطالبه جدی و پی در پی دارند؛ چرا عده‌ای با مدارک بی اعتبار، ارتقا شغلی و پست گرفته‌اند و بر اساس همین مدارک از بین الملل ارتزاق می‌کنند که حق الناس، خلاف قوانین و اصول مسلم شرعی است.
وی افزود: افرادی با این نوع مدارک، هم اکنون مشغول به کار شدند، حقوق و دستمزد دریافت می‌کنند و طبق قانون مجبور هستیم مدرک این افراد را باطل، حقوق‌ها را مسترد و به هیأت‌های تخلف مربوطه معرفی کنیم.
معاون حقوقی وزیر علوم در مورد برخورد با دانشجویانی که در زمینه پایان نامه و مقاله نویسی تخلف می‌کنند، تاکید کرد: به دانشجویان هشدار جدی می‌دهم وارد این دام‌ها نشوند چون نه تنها پول شأن بر نمی‌گردد بلکه بعد از مدتی آبرو و اعتبارشان از بین می‌رود، مدرک شأن ابطال و اخراج می‌شوند.
سیمایی صراف خاطرنشان کرد: اگر تصور می‌کنند به تحصیل باز می‌گردند، بر اساس مجازات قانونی، پنج سال از ادامه تحصیل محروم و در قانون جدید حتی اخراج دائم خواهیم داشت. در این زمینه دانشجوی اخراجی هم داشتیم اما تاکنون گزارش کامل آن تهیه نشده است.
این مسئول وزارت علوم در مورد ادامه برخورد با مراکز عرضه کننده پایان نامه و سایر عوامل بازدارنده برای کاهش رغبت دانشجویان به این مراکز، گفت: در این مورد دو بحث مطرح است، نخست برخورد با معلول یا همین مراکز فروش پایان نامه و دوم برخورد با علت. ادامه برخورد با این موسسه‌ها باید سریع‌تر، قاطع‌تر و فراگیرتر شود که وزارت علوم هم این مسئله را قبول دارد. اگر قانون به ما این اختیار را می‌داد که به عنوان ضابط قضائی نسبت به پلمب این مراکز اقدام کنیم، ظرف یک ماه تمام می‌شد.
سیمایی صراف، افزود: از آنجایی که قانون، وزارت علوم را موظف به شکایت کرد تا پلیس وارد عمل شود، طی این فرایند مقداری طولانی شد. در بخش مقابله با معلول انتظار داریم قوه قضائیه، دادستانی و پلیس مثل گذشته با وزارت علوم همکاری کنند.
معاون حقوقی وزیر علوم در بخش مقابله با علت، خاطرنشان کرد: در بخش مبارزه با علت، بهترین راه این است که دانشجوی مقاطع تکمیلی فقط در صورت نیاز کشور با رعایت تناسب هیأت علمی، سایر زیرساخت‌ها، وجود دانشگاه و کتابخانه جذب شود.
وی تصریح کرد: وقتی دانشگاهی بدون استاد، اقدام به جذب دانشجو می‌کند، نتیجه عدم کنترل پایان نامه و مقاله دانشجو توسط استاد است؛ بنابراین، دانشجو پایان نامه خود را به این مراکز سفارش می‌دهد که ماحصل آن بی اعتبار شدن مدارک تحصیلی است.
معاون وزیر علوم این نکته را هم یادآور شد که زیرساخت‌ها و استانداردها در دانشگاه‌های دولتی خیلی بیشتر فراهم است، البته اگر غیردولتی‌ها ناراحت نشوند.
سیمایی صراف در مورد آخرین وضعیت تفاهم نامه وزارت علوم با نیروی انتظامی در این زمینه، گفت: نیروی انتظامی تاکنون پاسخی به وزارت علوم نداده است و نمی‌دانیم چه موضعی دارد اما در اجرای این قانون، پلیس امنیت کشور به وزارت علوم کمک کرد. شناسایی سایر مراکز عرضه کننده پایان نامه ادامه دارد که قطعاً با آنها هم برخورد می‌شود.
دانام **۹۴۹۲**۱۶۰۱**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پلیس امنیت وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۹۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از مسئولان و معاونت های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشریات روایتگر جنبش‌ دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این مراسم به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاوردهای دانشگاه ها و پیشرفت های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

رشید جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می توانند و باید تقویت کننده فضای گفت و گو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفت و گو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می توانند هم فضای گفت و گو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه ای ضعف داریم.

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

جعفرپور تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل های احتمالی مساله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها تاکید شده است.

انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

وی در ادامه به انتظارات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند، البته تولید علم روند خوبی طی کرده است ولی در بخش های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش های دانشجویی دانشگاه های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور همچنین گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم‌ البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا