Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر راه و شهرسازی گفت: سازمان بنادر و راه آهن با مدیریت معاونت حمل و نقل، ظرف مدت سه ماه بازنگری طرح‌های توسعه‌ بنادر و راه آهن را تنظیم و نتیجه را به شورای عالی شهرسازی و معماری گزارش کنند.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، محمد اسلامی در چهارمین نشست شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در بررسی طرح جامع چابهار، با بیان اینکه مدیریت یکپارچه برای منطقه چابهار ضرورت دارد، گفت: چابهار کارکرد بین‌المللی داشته و فرامنطقه‌ای است، بنابراین باید به توسعه چابهار توجه ویژه داشته باشیم و این توسعه باید بر اساس نقشه راه و برنامه دقیق، انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو کابینه دولت دوازدهم با تأکید بر اینکه توسعه‌های غیربرنامه‌ای که عملا به توسعه‌های تقاضامحور و غیررسمی منجر می‌شود، در شهر چابهار به هیچ‌عنوان پذیرفتنی نیست، افزود: سیاست وزارت راه و شهرسازی توسعه برنامه‌محور در چابهار است.   رئیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با یادآوری اینکه منطقه چابهار به‌عنوان هاب منطقه‌ای و شهر لجستیک در طرح جامع حمل و نقل معرفی شده و به تصویب رسیده است، تصریح کرد: چابهار میعادگاه حمل‌ونقل ترکیبی است که مورد تاکید وزارتخانه ما قرار دارد. به همین دلیل، در طرح جامع چابهار، توجه توامان به فرودگاه، بندر، راه‌آهن و جاده و ارتباط موثر آن با شهر و ساکنان شهر ضرورت دارد.

اسلامی افزود: کسب و کار‌هایی که در منطقه چابهار شکل می‌گیرد تابع قوانین سرمایه‌گذاری خارجی، مناطق آزاد و قانون توسعه سواحل «مکران» است. به همین دلیل منطقه چابهار، رشد متفاوتی را نسبت به سایر مناطق، تجربه خواهد کرد.

وی در بخشی از سخنان خود در حضور اعضای اصلی شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران و همچنین نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، اعلام کرد: باید مدیریت قدرتمندی را در چابهار داشته باشیم و این مدیریت قدرتمند را به کشور‌های منطقه و دنیا نشان دهیم. اینکه تلاش می‌شود تا ایران از منطقه خارج شود، دلیل محکمی است که با قدرت بیش‌تری، توان ایران را به معرض نمایش بگذاریم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بندر چابهار یکی از ایستگاه‌های مهم تلاقی شرق- غرب و شمال- جنوب و نقطه آغاز و صفر کریدور شمال- جنوب است. به همین دلیل باید تلاش کنیم تا این منطقه لجستیکی مهم، سهم خود را در اقتصاد کشور و اقتصاد منطقه ایفا کند.

وی تاکید کرد: باید پیش‌بینی بلندپروازانه‌ای در خصوص چابهار داشته باشیم، جسورانه و قاطع پیش برویم تا بتوانیم به سهم واقعی خود دست یابیم و اجازه ندهیم عقب‌ماندگی‌ها به دلیل حرکت‌های ظالمانه استکباری، صهیونیستی و برخی عوامل مرتجع منطقه به طرق گوناگون بر ایران، اعمال و تشدید شود.

رئیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران یادآور شد: بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که نقش مهمی را در محور توسعه ایفا می‌کند، به همین دلیل توسعه همه‌جانبه و ساماندهی به وضعیت حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی همراه با توسعه چابهار در اولویت برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

اسلامی یکی از اقدامات کلیدی و راهبردی در منطقه چابهار و توسعه آن را، تخصیص ۱۰۰۰ هکتار زمین در آن منطقه برای توسعه تدریجی شهر و رفع حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی عنوان کرد و افزود: کاری کلیدی و راهبردی که در خصوص منطقه چابهار انجام داده ایم، تخصیص ۱۰۰۰ هکتار زمین برای ساماندهی حاشیه شهر چابهار است. در نظر است تا با طرح و پلن بسیار روشن و شفاف، شهر چابهار را تدریجی توسعه دهیم و هدف از آن نیز پیشگیری از گسترش حاشیه‌نشینی و جایگزین کردن سکونتگاه‌های رسمی به جای غیررسمی و ساماندهی شهر و توسعه همه جانبه‌نگر است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: زمین به یکباره به توسعه چابهار اختصاص نخواهد یافت، بلکه به تدریج و به منظور جلوگیری از حاشیه‌نشینی و ساماندهی وضعیت موجود، تخصیص خواهد یافت.

اسلامی همچنین در بخشی از سخنان خود اعلام کرد: مباحث و مطالعات جامع حمل و نقل و مطالعات جامع لجستیک همراه با برنامه ریزی ارزش به این مجموعه و طرح اضافه می‌شود. همچنین، الزامی به اینکه ورودی راه آهن تنها از بخش شرقی بندر چابهار باشد وجود ندارد. بدین معنا نباید خط‌آهن و اتصال آن به بندر، انفصال کالبدی در شهر ایجاد کند.

وی گفت: اتصال بندر به راه‌آهن و سایر شقوق حمل‌ونقل و شهر به‌گونه‌ای برقرار می‌شود که هم توسعه مطلوب شهر پایه‌گذاری شود و هم به مردم و شهر توامان توجه شود که یکی از آن‌ها عدم الزام اجرای فاز پنج بندر شهیدبهشتی چابهار است.

اسلامی تجدید نظر در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار را الزامی عنوان کرد و افزود: سازمان بنادر و راه آهن با مدیریت معاونت حمل و نقل ظرف مدت سه ماه بازنگری طرح‌های توسعه بنادر و راه آهن را انجام دهند و نتیجه به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ارایه شود.

وی همچنین بر بازنگری طرح منطقه شهری چابهار تاکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: راه آهن بنادر چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۰۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد

قاسم عسکری‌نسب  اظهار داشت: مزیت‌ها و قابلیت‌های یک بندر موفق باید به گونه‌ای طراحی، اجرا و مدیریت گردد تا زمینه ارتباط حمل و نقل چند وجهی با تاکید بر دو قید اصلی «کاهش هزینه» و «مدیریت هزینه» فراهم شود.

وی در خصوص مطالعات شبکه داخلی ریل بندر شهید بهشتی در بندر چابهار گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های بسیار مهم از دیدگاه سازمان و از اولویت‌های راهبردی دولت در قالب طرح توسعه سواحل مکران است که ضرورت دارد با حساسیت بالا و از طریق تعامل با پروژه‌های بالادستی استان و سواحل مکران تکمیل و اجرایی شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بندر راهبردی چابهار علاوه بر داشتن حوضچه آرامش وسیع، کانال عریض و عمیق با عمق متوسط منفی ۱۶ متر با کمترین نرخ رسوب گذاری، مجهز به حدود ۲ هزار متر طول اسکله با ظرفیت هست میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا در سال در پایان فاز نخست توسعه که شامل اسکله‌های کانتینری، جنرال کارگو، رو رو، نفتی و پتروشیمی، زیرساخت‌های انبار تخصصی فله، سیلو‌های مکانیزه غلات، سایت ضدعفونی کامیون و تجهیزات مدرن و استراتژیک تخلیه و بارگیری کالا از جمله مکنده‌های غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن بر ساعت است.

بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد

عسکری نسب ادامه داد: با اضافه شدن زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی در افق پایان فاز دوم توسعه بندر، ظرفیت آن به بیش از ۲۲ میلیون تن کالا در سال خواهد رسید و پیش بینی می‌شود این بندر به عنوان یک کانون تجاری بین المللی در منطقه و جهان مطرح خواهد شد و می‌تواند سهم کشور ایران را در حوزه جابجایی کالا و مسافر به نحوه چشم گیری ارتقا دهد.

وی با اشاره به موقعیت بندر چابهار به دلیل قرارگیری در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس و توجه ویژه به این بندر استراتژیک علی الخصوص در برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های توسعه بندر چابهار اتصال این بندر به شبکه سراسری ریلی در نظر گرفته شده شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بندر چابهار می‌تواند دروازه ترانزیتی کشور‌های عضو CIS و افغانستان باشد گفت: این بندر نزدیک‌ترین مسیر دریایی به کشور‌های جنوب شرقی آسیا، اروپا و آفریقا محسوب می‌شود که نقش مهمی در کریدور شمال و جنوب ایفا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دو بانده شدن ۲ جاده دو طرفه در شهرستان نجف آباد
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن