Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@13:56:30 GMT

پرکاربردترین ابزار مصرفی در سال ۹۷

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۱۴۵۹

لامپهای ال ای دی با بالا رفتن هزینه های مصرف برق و توجه بیشتر به صرفه جویی در مصرف انرژی که به کاهش هزینه ها منجر میشود، باید جایگزینی برای لوازم برقی پرمصرف پیدا کرد. لامپهای معمولی یا رشته ای یکی از مواردیست که باعث مصرف زیاد برق میشود.

این در حالی است که وسایل روشنایی کم مصرفی هم در بازار عرضه شده که یکی از آنها لامپ ال ای دی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لامپها کارایی بالایی داشته و به همان نسبت، طول عمر و بازده انرژی آنها هم بالا است. پیش بینی ها حاکی از این است که در دهه آینده مصرف این لامپها  ۱۲ برابر خواهد شد. از سال ۲۰۱۶ به بعد، لامپهای LED تنها ۱۰ درصد از انرژی مصرفی توسط لامپهای رشته ای را استفاده میکنند.
 
 
کاربردهای LED
در گذشته از LED در تجهیزات الکترونیکی استفاده میشد. اما امروزه نحوه ساخت LED ها به گونه ای تغییر کرده که قابلیت متمرکز کردن نور در جهتی خاص را داشته باشند. عدم وجود پرتوهای مادون قرمز و فرابنفش در LED ها جزو مزیتهای آنها محسوب میشود. به گونه ای که سلامت چشم را تهدید نکرده و برای محیط نیز مضر نیست. LED های سفید با دارا بودن قابلیت تولید همه رنگها و مصرف کمتر انرژی، نسبت به موارد دیگر، گزینه مناسبی برای تولید روشنایی هستند. دلیل استفاده روز افزون از این لامپها، دارا بودن همین ویژگی ها است.

تفاوت LED با لامپهای کم مصرف
جالب است بدانید که میزان برق مصرفی لامپهای LED از لامپهای کم مصرف هم کمتر است. البته این نکته زمانی صدق میکند که سطح کیفیت ساخت لامپ LEDو کم مصرف با هم برابر باشد.

یکی از معایب لامپهای کم مصرف این است که درون تیوپ آنها، مقداری جیوه زیر سطح ساطع کننده نور وجود دارد. این جیوه سمی بوده و برای محیط زیست هم خطرناک است. این مقدار جیوه در صورت پخش شدن در محیط با شکستن لامپ کم مصرف، باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد. البته این لامپها تنها زمانی خطرناک خواهند بود که تیوپ آنها بشکند. پس از شکستن لامپ کم مصرف نباید برای تمییزکاری از جاروبرقی استفاده کرد. تمام این موارد باعث شده که جایگزینی مناسب برای این لامپها پیدا شود. همانطور که عنوان شد لامپهای ال ای دی خطری برای محیط زست ندارند. با توجه به تمام موارد گفته شده، امروزه لامپهای LED انتخاب مناسبی برای ایجاد روشنایی هستند. این لامپها هم از نظر بهینه بودن مصرف انرژی و هم بی خطر بودن برای محیط زیست نسبت به سایر لامپها کاربرد بهتری دارند.
  دستگاه جوش
 یکی دیگر از ابزارهای مصرفی پرکاربرد سال ۹۷ دستگاه جوش بود. از آنجایی که جوشکاری یکی از ملزومات صنعت و ساختمان سازی است، دستگاههای جوش،از ابزارهای مصرفی پرکاربرد به شمار میروند. روش جوشکاری با سیم، روش الکترود دستی و جوش زیرپودری، سه روش کاربردی جوشکاری، در صنعت و ساختمان هستند. کاربرد روش جوشکاری با سیم، در کارگاه های تولیدات اسکلت فلزی است. کاربرد روش الکترود دستی در تمامی مراحل ساخت و ساز است.

چهار دسته بندی کلی دستگاه جوش الکترود، شامل موارد زیر است:
ترانس های قدیمی بدلیل سنگین وزن بودن، بالا بودن مصرف برق، پایین بودن خروجی A.C و بالا بودن حجم، از چرخه استفاده خارج شده اند.

مورد بعدی دستگاه جوشی است که مولد "دینام جوشکاری" در آنها مورد استفاده قرار گرفته، کیفیت بهتری نسبت به ترانسهای قدیمی دارند، اما مواردی از جمله بالا بودن هزینه های تعمییرات، زیاد بودن حجم و سنگینی آن باعث شد تا این دستگاههای جوش هم از چرخه استفاده خارج شوند.

رکتیفایرها سومین گروه دستگاه جوش هستند. این دستگاههای جوش قابلیت تبدیل برق A.C به D.C را دارند. این دستگاه جوش قابلیت تحویل جریان با قطبیت مستقیم یا معکوس را دارند. جوشکاری با این دستگاه، از کیفیت بالایی برخوردار بوده و کارایی آن در شرایط سخت و نبود برق شهری از دلایل پرکاربرد بودن این نوع دستگاه جوش محسوب میشود.

دستگاه جوش اینورتری، مورد دیگری است که در رده بندی الکترود دستیقرار دارد. مزایای فراوان این دستگاه، سبب جایگزین شدن آن با سایر دستگاههای جوش، در طی ۵ سال اخیر شده است. کوچک بودن ابعاد، کم بودن وزن دستگاه، بالا بودن کیفیت جوشکاری، خروجی D.C ، مناسب بودن قیمت و کم بودن مصرف برق دستگاه، برخی از ویژگیهایی است که باعث محبوبیت این دستگاه جوش شده است. این دستگاه باعث ایجاد نوسانات برق نمیشود و بدلیل اینکه در ساخت آن بجای سیم پیچی مسی و ... از قطعات الکتریکی استفاده شده قیمت کمتری دارد.
  مینی فرز   مینی فرز هم از جمله ابزارهای مصرفی پرکاربرد در سال گذشته بود. این ابزار پرکاربرد برقی، در کارهای ساختمانی و خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. البته موارد استفاده این دستگاه برقی زیاد بوده و برش لوله، سنگ، آهن، کاشی، تراش های کلی، پرداخت فلزات، تیز کردن ابزارآلات باغبانی تنها برخی از موارد استفاده این دستگاه است.

البته با توجه به نوع کاربرد، صفحه برش مینی فرز باید تعویض شود. مینی فرزهایی که دارای قابلیت نصب صفحه پولیش و سمباده هستند، در پرداخت و صاف و صیقلی کردن سطوح کاربرد دارند. توجه به محکم بودن سطح در هنگام کار با مینی فرز از اهمیت بالایی برخوردار است. البته باید به نصب درست و محکم حفاظ صفحه دستگاه هم دقت کرد. مینی فرزها باید در جهت دسته، در عرض و سراسر سطح قطعه حرکت داده شود.

استفاده از این نوع حرکت برای مینی فرز باعث جلوگیری از لگد زدن صفحه برش و لغزیدن دیسک در جای خود میشود. استفاده از صفحه برش در مینی فرز باید متناسب با قطعه باشد و تنها باید از صفحه برش سالم در آن استفاده کرد. متناسب بودن ابعاد صفحه برش با قدرت دستگاه هم از دیگر مواری است که باید به آن توجه کرد. قطر صفحه برش با قطر دستگاه ارتباط مستقیم دارد.

شما دوستان عزیز میتوانید برای خرید انواع ابزارآلات صنعتی دیگر به سایت ابزار تحسین مراجعه فرمایید
  کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان تحت عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که ظاهرا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسوولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و نهایتا هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند.

دکتر غلامرضا حیدری مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در واکنش به اخبار و فضای ایجاد شده درباره این طرح مطالعاتی، با تاکید بر اینکه «قلیان اکسیژن» استانداردهای وزارت بهداشت را دارد، اظهار کرد: مقدار گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در «قلیان اکسیژن» تنظیم شده و استاندارد است و حدود ۱۰ سال از زمان ثبت اختراع رسمی این دستگاه در کشور می‌گذرد.

قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده! توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان ماجرای گاز خنده در قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره قلیان اکسیژن خاطرنشان کرد: ادعای استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در پاسخ به ادعاهای مطرح شده باید گفت، استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن صحت ندارد.

وی درباره ترکیب گازهای قلیان اکسیژن گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود.

مجری طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاک‌دم ادامه داد: «اکسید نیتروژن» که با «گاز خنده» شناخته می‌شود، در قلیان اکسیژن وجود ندارد. «انتونوکس» که یک گاز بی‌ضرر به حساب می‌آید در قلیان اکسیژن استفاده می‌شود. پژوهش‌های متعددی درباره «انتونوکس» در سطح جهان انجام شده، یافته‌های این مطالعات از بی‌ضرر بودن این گاز حکایت می‌کند.

گاز انتونوکس اعتیادآور است؟

حیدری درباره اعتیادآور بودن انتونوکس اظهار کرد: انتونوکس از مسائلی مانند «ایجاد وابستگی»، «اعتیادآوری» و «گازهای خنده‌آور» تهی است. با توجه به ویژگی‌های انتونوکس باید گفت ادعاهایی که در ارتباط با قلیان اکسیژن مطرح شده یک بازی رسانه‌ای است.

وی درباره طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاکدم اظهار کرد: بررسی دستگاه پاکدم که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود یک طرح مطالعاتی به حساب می‌آید. این طرح مطالعاتی مورد تایید وزارت بهداشت واقع شده و «کد اخلاق» دارد.

نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری درباره قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این طرح مطالعاتی افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند، افزود: هدف از اجرای نظرسنجی این است که مصرف‌کنندگان قلیان‌ اکسیژن را ارزیابی کنیم. این ارزیابی‌ها به منظور بررسی مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از مصرف قلیان اکسیژن است. با توجه به مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از استعمال قلیان اکسیژن برای آینده این دستگاه تصمیم می‌گیریم.

وی گفت: در حال حاضر، قلیان اکسیژن در برخی استان‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. پاسخ به پرسش‌های «آیا قلیان اکسیژن عوارض دارد؟» و «آیا قلیان اکسیژن می‌تواند به عنوان یک دستگاه بی‌ضرر معرفی شود؟» به عنوان پرسش‌های این طرح مطالعاتی طرح شده‌اند. پاسخ به این پرسش‌ها به گذر زمان نیاز دارد. این پروژه تحقیقاتی باید به مدت یک یا ۲ سال انجام شود که بتوان به پرسش‌های مطرح‌شده پاسخ داد.

اجرای طرح مطالعاتی در ۱۰ استان کشور

حیدری افزود: طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن در شهر تهران انجام شده و مصرف‌کنندگان این دستگاه با «تست تنفسی» مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج تست تنفسی مصرف‌کنندگان قلیان اکسیژن نشان می‌دهد وضعیت تنفسی آنها نسبت به افراد عادی، کاملا بالاتر است. نتایج به دست آمده می‌تواند ما را به مسیری هدایت کند که قلیان اکسیژن، مشکلات سلامتی ندارد.

وی افزود: البته تاکید می‌کنم که به طور قطع، اظهارنظر نهایی درباره قلیان اکسیژن به بررسی‌های کامل‌تر نیاز دارد. در نظر داریم افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند در ۱۰ استان کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. بازهم تاکید می‌کنم اخبار مربوط به عوارض و اعتیادآوری قلیان اکسیژن، یک بازی رسانه‌ای و کذب محض است.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره جزئیات اجرای طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اظهار کرد: مراکزی که قلیان‌های دخانی ارائه می‌دهند به صورت داوطلبانه در طرح تحقیقاتی شرکت می‌کنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، درصد گازهای اکسیژن و نیتروژن قلیان اکسیژن تنظیم می‌شود. طرح تحقیقاتی در ۳ استان تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده، همچنین امور مربوط به این طرح تحقیقاتی در استان بوشهر و شهر جیرفت در استان فارس در حال انجام است.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران، زنجان، هرمزگان نیز به طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اضافه می‌شوند.

طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد

حیدری درباره جامعه آماری طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن نیز گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان‌های دخانی که در طرح مطالعاتی لیان اکسیژن شرکت کرده‌اند باید به «حجم نمونه» که در طرح علمی برآورد شده، برسند. میزان جامعه آماری باید به نحوی باشد که آمار و ارقام خروجی طرح تحقیقاتی از منظر آماری، «معنی‌دار» و «قابل تایید» باشد. این طرح تحقیقاتی به یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد که میزان داده‌های مورد نظر جمع‌آوری شود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیزهای مورد نیاز انجام می‌شود.

چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن

وی درباره چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن گفت: سال‌ها است علیه دخانیات مبارزه می‌کنیم و با اقداماتی در نظر داریم میزان مصرف دخانیات را کنترل و محدود کنیم. برنامه‌هایی با هدف کنترل دخانیات طی سال‌های گذشته مطرح شده اما شکست‌ خورده‌اند. همچنین ممنوعیت‌های استعمال دخانیات اثربخش نبوده‌اند و جرائم مربوط به تخلفات دخانیاتی به خوبی اجرا نشده‌اند.

حیدری با بیان اینکه متاسفانه قلیان در کشور به ویژه در میان جوانان به وفور استعمال می‌شود، افزود: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است. بررسی‌ها بیانگر این است تفاوتی در ارتباط با میزان مصرف قلیان در میان زنان و مردان وجود ندارد؛ این در حالیست که میزان مصرف سیگار در میان مردان نسبت به زنان ۱۰ برابر بیشتر است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، چه مرد و چه زن قلیان استعمال می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قلیان در میان جامعه ایرانی ورود کرده، افزود: قلیان در میان خانواده‌ها، اماکن تفریحی و جمعیت جوان کشور ورود کرده است. میزان دود هر وعده استعمال قلیان معادل استفاده از ۱۰۰ نخ سیگار است.

حیدری درباره تنباکوهای مورد استفاده در قلیان‌ها گفت: تنباکوها غیراستاندارد به حساب می‌آیند و عمدتاً با آلودگی‌های محیطی، میکروبی و قارچی همراه هستند. زغال‌هایی هم که در قلیان استفاده می‌شوند زمینه‌ساز مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه در ارتباط با کنترل مصرف قلیان هیچ برنامه‌ریزی کاملی وجود ندارد. با توجه به افزایش استعمال قلیان در میان جوانان و نوجوانان شاید بتوان گفت باید به انتظار افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی در سنین جوانی بنشینیم. در حالی که بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی معمولا در دهه‌های پنجم یا ششم زندگی بروز می‌کنند. شرایط به واسطه استفاده از قلیان به نحوی است که افراد ۲۰ و ۳۰ ساله دچار برونشیت مزمن و بیماری‌های قلبی هستند.

دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است

حیدری با بیان اینکه عوارض مصرف قلیان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: بهره‌ گرفتن از راهکارها و روش‌های علمی در جهت کنترل مصرف دخانیات باید در کانون توجه قرار گیرد. به نظر می‌رسد قلیان اکسیژن شاید بتواند جایگزین قلیان‌های دخانی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر، دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است. اگر نتایج تحقیقات و شرایط طوری باشد که این دستگاه جایگزین قلیان‌های دخانی شود، یک گام موثر در جهت حفظ سلامتی جامعه به حساب خواهد آمد. اما در مجموع اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر بوده و نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری در این باره خواهد شد.

کد خبر 847348 منبع: ایسنا برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دخانیات - قلیان

دیگر خبرها

  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • پساب شهری در کرمانشاه جایگزین آب مصرفی صنایع شد
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • موبایل‌واره چیست و چگونه از آن برای تقلب در کنکور استفاده می‌کنند؟
  • از فروش موبایل‌واره تا دستگیری ۳نفر به دلیل عکس گرفتن از سوال‌ها کنکور
  • جاسازی عجیب ابزار تقلب در بدن داوطلبان