Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@23:58:02 GMT

خطر جنگ اقتصادی آمریکا و چین برای توسعه فناوری

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۵۲۲۵

به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، افزایش تنش‌های تجاری آمریکا و چین باعث شده که صنایعی همچون رباتیک، پهپاد و خودروهای الکتریکی که ۱۷ عنصر معدنی سمی را برای صنعت خود نیاز دارند، با کمبود مواجه شوند. این در حالی است که چین در اقدامی متقابل نسبت به آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بر صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا اعمال کرد و همینطور تهدید کرده است در صورت افزایش تنش‌ها از سوی آمریکا این صادرات را متوقف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوروپیوم، اسکاندیوم، اتریبیوم و چند ماده معدنی کمیاب که در چین استخراج می‌شود به دلیل دستمزد پایین نیروی کار و همینطور پایین بودن استانداردهای استخراج، قیمت نهایی پایینی برای شرکت‌های آمریکایی خواهد داشت. البته کارشناسان معتقدند که کشورهایی چون برزیل، ویتنام و میانمار به این معادن دسترسی دارند و ایالات متحده آمریکا می‌تواند این منابع را از این کشورها استخراج کند.

«ماری بی» یک متخصص چینی در موسسه مدیریتی در فونیکس  گفته است: «آسمان به زمین نرسیده است! جایگزین‌های دیگری برای این معادن وجود دارد». چین در سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی نایاب تولید کرد در حالی که آمریکا تنها ۱۵ هزار تن از این مواد را استخراج کرده است.

همینطور معدن «مونتن پاس» در آمریکا به طور گسترده در صنایع خودروهای هیبریدی و قطعات مادر‌برد در لپ تاپ و همینطور توربین‌های بادی استفاده گسترده‌ای دارد. این معدن دو سال پیش توسط شرکت «جی‌اچ‌ال شیکاگو» خریداری شد.

الکساندر جیسی استادیار زمین شناسی دانشگاه کلرادو معتقد است: «آمریکا نباید به بهانه کمبود منابع در سایر کشورها به منابع خود چنگ بیاندازد. آمریکا باید منابع متنوعی را از کشورهای مختلف خریداری کند.»

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگ تجاری آمریکا و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

ششمین نشست اجرایی‌سازی توافق‌نامه همکاری مشترک توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان یزد با حضور دستیار معاون علمی رئیس جمهور و معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد برگزار شد.

 این نشست در راستای اجرای توافق‌نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و استانداری یزد با حضور محمدجواد صدری مهر دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد و جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

در این نشست، گزارشی از امضا و اجرای توافق نامه در طول هفت ماه گذشته ارائه شد و به انتظارات ملی و استانی از دستاورد‌ها و نتایج اجرای برنامه‌های مورد توافق پرداخته شد.

شایان به ذکر است، اجرای طرح برش استانی اقتصاد دانش بنیان در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان استان یزد در چارچوب ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان و به منظور تولید محصولاتی با ارزش‌افزوده بالاتر و ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری استان، توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار استان و ...، با امضای توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با استانداری یزد به صورت رسمی در ۳۰ مردادماه امسال کلید خورد.

همچنین حاضران نکات و پیشنهاد‌های خود پیرامون مسائل و چالش‌های اجرایی از جمله در تامین و اختصاص منابع مالی و راهکار‌های شتابدهی به اجرای مفاد توافق نامه را بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد