Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@21:27:59 GMT

مسئولان اشرافی‌ مقصران اصلی توسعه آسیب‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۵۷۷۲

مسئولان اشرافی‌ مقصران اصلی توسعه آسیب‌های اجتماعی

مسئولانی که برای خانواده و فرزندانشان امتیازی ویژه قائل می‌شوند، مقبولیت حکومت اسلامی را زیر سؤال می‌برند و تیشه به ریشه باورهای اصیل و انسان‌ساز زده و مردم را از خود دور می‌کنند. ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۸ اجتماعی تهران نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر امیرمحمود حریرچی؛ جامعه شناس: از اوایل دهه 70 به بعد تجمل‌گرایی در میان مسئولان افزایش یافت تا آنجا که امروزه غفلت از زندگی مردم برای برخی از آن‌ها به موضوعی طبیعی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گسترش فضای مجازی و به نمایش گذاشتن زندگی اشرافی برخی از آقازاده‌ها، این بی‌توجهی‌ها حکم نمکی را پیدا کرده که بر زخم عمیق مردم پاشیده می‌شود؛ غفلت مسئولان از مشکلات و دردهای مردم، شکاف طبقاتی را بیش از سال‌های گذشته نمایان کرده و ناامیدی را در جامعه گسترش می‌دهد.

عید فطر سال 1360 امام راحل (ره) در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری شهید رجایی، مسئولیت خطیر زمامداری و بی‌ارزشی دنیا را یادآور شده و خطاب به شهید رجایی فرمودند: شما با 13 میلیون رأی رئیس جمهور این مردم شده‌اید و اگر در خدمت آن‌ها نباشید علاوه بر اینکه کنار گذاشته خواهید شد، در قیامت باید پاسخگوی 13 میلیون نفر باشید.

این درحالی است که در آن برهه، زندگی بسیاری از مردم به‌ویژه شهید رجایی ساده و خالی از مظاهر تجمل و تجمل‌گرایی بود؛ واقعیت آن است که پر کردن فاصله‌ میان سبک زندگی اشرافی آقازاده‌ها در ایران که از اوایل دهه 70 به بعد آغاز شد با زندگی سایر مردم بسیار دشوار است و همتی والا می‌طلبد.

در حالی که گروه بسیاری از افراد برای تأمین حداقل‌های زندگی خود با مشکل مواجه هستند، گروهی دیگر که گاه شعار محرومیت‌زدایی، ارتقای کیفیت و رضایتمندی از زندگی مردم و توسعه همه‌جانبه کشور را سر می‌دهند، با رفتارهای اشرافی‌گونه، مردم را تحقیر و زمینه‌ساز بروز آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری‌ می‌شوند.

این رفتار بیانگر آن است که برخی از مسئولان تنها در برابر تأمین نیازهای اشرافی‌گونه خود و وابستگان خویش احساس مسئولیت می‌کنند و نه تنها تعهدی به مردم ندارند بلکه در حیطه مسئولیت خود نیز متخصص نیستند و کارآمدی لازم را برای اداره امور کشور که درخت تنومند انقلاب آن با دفاع از ناموس، وطن و خون پاک 300 هزار شهید و با مقاومت و ایثار مردمانش ریشه دوانده و بارور شده، ندارند.

بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی و طی دوران دفاع مقدس همواره به مسئولان حکومتی و مردم توصیه می‌کردند "علی‌گونه" زندگی کنید و زندگی مولای متقیان را سرلوحه خود قرار دهید؛ آن امامی که همواره با صراحت از حقوق مردم دفاع می‌کرد و حتی در مقابل خواسته عقیل، برادر خود که خواهان سهم بیشتری از بیت‌المال شده بود، ایستاد؛ امامی که وقتی فردی از ایشان نزد قاضی شکایت برد و قاضی، شاکی را با نام و مولای متقیان را با کنیه خطاب کرد، امیر‌مؤمنان از انصاف و عدالت قاضی انتقاد کرد و به وی فرمود: چگونه انتظار داری شاکی به عدالت تو اعتماد کند وقتی مرا به کنیه و او را به نام صدا می‌کنی؟!

ما سال‌های نخست انقلاب را به توصیه امام راحل(ره) با این باورها و ساده‌زیستی گذراندیم و زندگی ‌کردیم تا توانستیم دوران دشوار دفاع مقدس را پشت سر بگذاریم اما متأسفانه امروز با وجود پنهان‌کاری زندگی برخی مسئولان، خانواده آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی از ابراز هیچگونه خودنمایی‌ای کوتاهی نمی‌کنند و تا آنجا که  می‌توانند زندگی اشرافی خود را به نمایش می‌گذارند و با نشر این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، مردم را بیش از پیش تحقیر می‌کنند!

در این شرایط نمی‌توان از جوانان تحصیلکرده بیکاری که رفتارهایی این چنینی را از سوی آقازاده‌ها و خانواده مسئولان مشاهده می‌کنند، انتظار داشت در برابر سختی‌ها و فشارهای اقتصادی مقاومت کنند.

بیایید باور کنیم اینکه ایران اسلامی یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان است، تنها یک شعار نیست؛ ما با داشتن منابع گسترده، وسعت سرزمین، تنوع زیستی و اکولوژیک و برخورداری از نیروی انسانی متخصص و پر‌تلاش خود می‌توانیم جزو 20 کشور توسعه‌یافته نخست دنیا باشیم و اگر اکنون از آنچه که باید باشیم فاصله گرفته‌ایم به دلیل آن است که در دهه‌های اخیر برخی از مسئولان، آرمان‌های ارزشمند انقلاب را به فراموشی سپرده‌اند و در زندگی‌های اشرافی غرق شده و نمی‌توانند مردم را درک کنند.

مسئول و مدیر کارآمد کسی است که با مردم احساس همدلی داشته، اولویت‌ها را درک کرده و در راستای آن‌ها گام برمی‌دارد.

وقتی مسئولی از سبک مدیریت و کارگزاری اسلامی خارج می‌شود، از تراز مسئول اسلامی که مبتنی بر حس همدلی با مردم است نیز فاصله خواهد گرفت؛ مسئولانی که برای خانواده و فرزندانشان امتیازی ویژه قائل می‌شوند، مقبولیت حکومت اسلامی را زیر سؤال می‌برند و تیشه به ریشه باورهای اصیل و انسان‌ساز زده و مردم را از خود دور می‌کنند.

بیش از 220 پایان‌نامه در زمینه مسائل و آسیب‌های اجتماعی ثبت شد

انتهای پیام/

R1491/P/S2,25,1417/CT12 واژه های کاربردی مرتبط مددجویان کمیته امداد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مددجویان کمیته امداد مددجویان کمیته امداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۵۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز، با اشاره به مسئله اقتصاد مقاومتی و انجام به عمل وظیفه خود در مقابل جبهه کفر، اظهارداشت: مسئله نبرد فرهنگی نیز باید به موازات جنگ نظامی و اقتصادی پیش برود.

او بیان کرد: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب بار‌ها به آن پرداختند و تلاش زیادی بر این سبک زندگی دارند، سبک زندگی اسلامی در مقابل سبک زندگی غیر اسلامی است که در تعبیر قرآن کریم به آن جاهلیت گفته می‌شود؛ اسلام سبک زندگی عاقلانه دارد و در غیر آن جاهلانه گفته می‌شود و برخی‌ها جاهلانه را غیرعلمی نیز قلمداد می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: اگر می‌خواهیم سبک زندگی اسلامی را تقویت کنیم و رواج بیشتر دهیم، نیاز داریم که سبک زندگی غربی را خوب بشناسیم لذا نیاز است در مجامع مختلف که برگزار می‌شود موضوعات کتاب «جاهلیت قرن بیستم» نوشته یک دانشمند مصری بحث شود.

آیت‌الله دژکام خطاب به مدیران کشور، گفت: مسئولان بایستی در رده‌های مختلف برنامه‌ریزی داشته باشند و بنده می‌خواهم یادآور شوم قانون مجازات اسلامی مصوبه سال ۱۳۹۲ که در این خصوص تعیین تکلیف کرده است و مسئولان باید قانون را اجرا کنند و در شهر باید به قانون عمل شود لذا در خواست داریم که مسئولان به قانون عمل کنند و در فضای مجازی چیز‌هایی می‌بینیم که خارج از حد قانون است.

او با تصریح بر اینکه رسم اداره کشور اجرای عدالت در حدود الهی است و حاکمیت مقتدر بیش از این اعمال نمی‌کند و امیدارم همه ما در چهارچوب قانون شرعی و دینی اقدام کنیم و آنچه نتیجه می‌گیریم رضایت خداوند را به دنبال داشته باشد، افزود: ما انقلاب کردیم و شهدا برای رضایت خداوند شهید شدند، فراموش نکنیم که کار برای رضایت خداوند آغاز شده و باید برای رضای خداوند باشد.

امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تسلیت شهادت رئیس مذهب جعفری، امام جعفر صادق (ع)، بیان کرد: امشب برای همه جهان اسلام و شیعیان اهل بیت (ع) عزای بزرگ است.

او با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند، حواسمان باشد که در فضای مجازی نسبت بیجا و دروغ رواج می‌دهند، گفت: فکر کنیم که نامه عمل ما در پیشگاه خداوند باز شده و حواسمان باشد که گناهانمان جمع شده، اما استغفاری از اعمال بد و گناهان وجود ندارد. اهل بیت (ع) خیر و صلاح بشریت را می‌خواستند تا انسان‌ها از خواب غفلت بیدار شوند.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: به همان نسبت که خوب است انسان مخالف معصیت باشد، خوب نیست که به دلیل مخالفت با معصیت، آبروریزی کنیم بنابراین در شریعت ما مخالفت با معصیت نیز شرایط و روش خاصی دارد.

او اذعان داشت: رسمی به اسم مطالبه‌گری در برخی از افراد ایجاد شده که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت گرفته تنها به مطالبه می‌پردازند که مطالبه‌گری خوب و لازم است، اما باید ضمن تشکر از زحمات گذشته، مابقی مطالبات مطرح شود.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: انسان ناسپاس مورد غضب خداوند قرار می‌گیرد بنابراین اگر می‌خواهیم در پیش پیامبر (ص) اکرام شویم، از کسی که برای ما کاری کرده، تشکر کنیم چرا که مایه دلگرمی خدمتگذار نیز می‌شود.

آیت‌الله دژکام با اشاره به روز ۱۵ اردیبهشت‌ماه، روز شیراز و نامگذاری این تاریخ برای نخستین بار در کشور گفت: بعد از شیراز شهر‌های دیگر نیز روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز در کنار دیگر نوآوری‌ها بوده است. مسلما شیراز به عنوان وطن ما حق دارد و ما هم شهرمان را دوست داریم.

او خاطرنشان کرد: شیخ اجل سعدی در یکی از غزل‌های خود می‌گوید که "سعدیا حب وطن گرچه حدیثیست صحیح ... نتوان مرد به سختی که من این جا زادم"؛ بنابراین وطن عزیز است، اما اگر می‌خواهیم جای زندگی برای مردم درست کنیم، باید خیلی تلاش کنیم.

امام جمعه شیراز با تصریح بر اینکه حرکت خوبی در شهرداری و شورای شهر شیراز به نام محرومیت‌زدایی شکل گرفته که تاکنون در برخی از محلات شهر صورت گرفته و مردم آنجا نیز متشکر بودند که آبادی با انجام آسفالت معابر و یا فضاسازی درست شده و امیدواریم مدیران شهری توفیق پیدا کنند که برای همه محلات شیراز خدمات را توسعه دهند چرا که از محرومان فریاد‌رسی کردن کار بسیار پسندیده و نیکویی است، گفت: در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری مسلما تلاش‌های خوبی انجام شده که گزارش اقدامات صورت گرفته به مناسبت روز شیراز منتشر می‌شود.

آیت‌الله دژکام در پایان تاکید کرد که مترو حرم مطهر نیز باید مورد توجه مسئولان باشد که تاکنون اقدامات خوبی شکل گرفته، اما ما تا زمان رسیدن به نتیجه مطالبه خواهیم کرد تا عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین، تسهیل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند