Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع دیپلماتیک گفته‌اند که مصر از سرکوب شدید اعتراضات سودان ناخشنود است، در حالی که ریاض و ابوظبی بیشترین نقش خارجی را در این میان ایفا کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، با اوج گرفتن بحران در سودان و کشتار دوشنبه هفته گذشته در این کشور منابع دیپلماتیک از اختلاف میان عربستان سعودی، امارات و مصر درباره سودان خبر می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته پایگاه خبری العربی الجدید، کشتار دوشنبه هفته گذشته که بیش از ۱۱۷ کشته در خارطوم در پی داشت، در حالی صورت گرفت که دولت قاهره در این خصوص هشدار داده بود. البته به این معنی نیست که مصر با برچیدن تظاهرات مخالف بوده باشد بلکه راه‌حل سیاسی را به متشنج شدن اوضاع ترجیح می‌داد.

منابع دیپلماتیک گفته‌اند که قاهره کارشناسان نظامی خود را به خارطوم اعزام کرده بود تا در خصوص چگونگی مقابله با چنین تجمعات و تحصن‌هایی مشاوره بدهند تا اوضاع تحت کنترل باشد، اما سرکوب شدید به خاطر فشار امارات و عربستان سعودی رخ داد.

بر اساس این گزارش، در همین حال مصر بیشترین زیان را از تحولات اخیر سودان دیده است. هر حکومتی که در این کشور روی کار آید سرانجام غیر نظامیان را در خود جای خواهد داد که این مسأله روابط خارطوم و قاهره را به خاطر نوع رفتار مصر در سودان وارد بحران خواهد کرد؛ چرا که مصر در زمان «عمر البشیر» کاملا از وی حمایت می‌کرد و اکنون نیز علنا برای حمایت از شورای انتقالی نظامی دخالت کرده است.

منابع دیپلماتیک همچنین بر این نکته اتفاق نظر دارند که منافع مصر در سودان بسیار بیش از آن چیزی است که عربستان سعودی و امارات در این کشور به دنبال آن هستند؛ به طوری که قاهره به علت همسایگی با سودان با مسائل مرتبط با امنیت ملی و مرز‌های خود از جمله ورود تروریست‌ها و همچنین مسأله رود نیل و منابع آبی مواجه است در حالی که تمامی هم و غم ریاض و ابوظبی مقابله با نفوذ قطر و ترکیه در آفریقا و ممانعت از موفقیت هرگونه انقلابی در کشور‌های عربی است.

بنا بر این گزارش، «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی اصلی‌ترین حامی سرکوب اعتراضات در سودان بود و او بود که پس از مشورت با «محمد بن زاید» به «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای انتقالی سودان چراغ سبز این اقدام را داد تا تجربه میدان رابعه العدویه مصر در سال ۲۰۱۳ و پس از برکناری «محمد مرسی» رخ ندهد. (هرچند همان تجربه دوباره تکرار شد.)

امارات و عربستان سعودی به این تحلیل رسیده بودند که ادامه یافتن اعتراضات و افزایش تعداد معترضان وزن سیاسی احزاب مخالف را در مذاکرات بسیار افزایش می‌دهد و بنابراین باید هر چه زودتر این تحصن سرکوب می‌شد.

در همین حال مصر از میانجیگری «آبی احمد» نخست‌وزیر اتیوپی در سودان بسیار عصبانی است. در حالی که مصر نمی‌تواند چنین نقشی را در سودان ایفا کند و مردم این کشور مصر را شریک جرم در کشتار اخیر می‌دانند.

منابع سودانی به العربی الجدید گفته‌اند که پس از دیدار «آبی احمد» با رهبران مخالفان برخی از آن‌ها به درخواست امارات و عربستان سعودی بازداشت شده‌اند تا رضایت مصر جلب شود و میانجیگری اتیوپی نیز با شکست مواجه شود.

این تحولات در حالی است که مصر بر روی همپیمانی با سودان در سیاست‌های منطقه‌ای خود حساب ویژه‌ای باز کرده است، به خصوص موضوع بحران سد النهضه با اتیوپی که سهم آب مصر از رود نیل را تهدید می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بحران سودان مصر سودان فتنه انگیزی عربستان سران عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۷۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل شدید در شمال مکه مکرمه

بارندگی شدید در شمال منطقه مکه مکرمه عربستان سعودی منجر به وقوع سیلاب سهمگین در این منطقه شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بارندگی شدید در شمال منطقه مکه مکرمه عربستان سعودی منجر به وقوع سیلاب سهمگین در این منطقه شده است که به برخی از جاده‌ها و خانه‌ها و خودروها در مسیر خود خسارت وارد کرده است.

.

.

این در حالی است که اخیراً عربستان سعودی شاهد باران‌های سیل‌آسا بود به‌طوری که تعدادی از خیابان‌ها و جاده‌های اصلی آن مسدود شد و خودروهای بی‌شماری در سیلاب‌های شدید و بی‌سابقه آسیب دید که این موضوع خشم مردم عربستان را از عملکرد ضعیف مقامات سعودی برانگیخت.

عربستان سعودی هر از چند گاهی شاهد حوادث مشابهی است که گاهی منجر به تلفات جانی و خسارات مالی سنگین می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت