Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ الجزیره نوشت: برای پنجمین بار متوالی طی یک ماه، حوثی‌ها حملات هوایی پهپاد‌های خود به دو فرودگاه نجران و جازان در عربستان سعودی را تکرار کردند. اما دلیل عدم مقابله عربستان با این حملات چیست؟

در ادامه این مطلب آمده است: شبکه الجزیره در برنامه فراتر از خبر خود به بررسی دلالت‌های تحولات کمی و کیفی در حملات حوثی‌ها به پایگاه‌های حساس در عربستان پرداخت و در این باره، تحلیلگران نظرات متفاوتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن آنکه عدم پاسخگویی سعودی‌ها را نشان دهنده ضعف توانایی‌های نظامی آن‌ها و دلیل روشنی برای پیشرفت تکنولوژیکی حوثی‌ها می‌دانند.

هشام جابر، تحلیلگر مسائل استراتژیک بر این عقیده است که ادامه حملات حوثی‌ها حکایت از بهبود توانایی‌های نظامی و تکنولوژیکی شان دارد؛ بویژه در بخش مربوط به موشک‌های بالستیک و پهپادها، آن‌ها قدرت نظامی خود را ثابت کرده و تاکتیک‌های جنگی خود را با استفاده از تجاربشان در میدان‌های جنگ، تغییر داده اند.

وی می‌افزاید: تحول تدریجی در یمن مبتنی بر آن است که حوثی‌ها از پایداری و مقاومت در برابر حملات، به حمله روی آورده اند و این در حالی است که از سامانه دفاع هوایی برخوردار نیستند؛ با این وجود، سعودی‌ها نمی‌توانند پیش از اجرای حملات حوثی‌ها ان‌ها را پیش بینی کرده یا برنامه‌ای برای مقابله با ان داشته باشند.

جابر تصریح کرد که جنگنده‌های مورد استفاده در حمله به عربستان، مستلزم در اختیار داشتن تکنولوژی پیچیده‌ای برای کشف نقشه دشمن و خنثی کردن آن نیست و حوثی‌ها قادرند جنگنده‌های ائتلاف عربستان و امارات را ساقط کنند.


این تحلیلگر در رابطه با گزینه‌های در دسترس سعودی‌ها می‌گوید: تصمیم برای متوقف کردن جنگ، تنها با عربستان نیست؛ بویژه آنکه به صلاح آمریکا نیست که این حملات متوقف شود؛ چرا که آن را موجب به فرسایش رفتن ظرفیت سلاح سعودی‌ها می‌داند. از این رو، آمریکایی‌ها مایلند جنگ با یمن تا نقطه‌ای بی پایان ادامه داشته باشد.

از سوی دیگر، احمد الموید، عضو هیئت رسانه‌های مذاکرات یمنی، در توجیه حملات حوثی‌ها آن را داخل در چارچوب مقابله به مثل و پاسخ به تجاوز سعودی‌ها دانست. علاوه بر اینکه معتقد است حملات مذکور نشان دهنده یک انتقال شکلی است که مبتنی بر تبدیل شدن آن به معرکه افکار بین یمن و آمریکای حامی عربستان است.

در مقابل، توفیق حمید، تحلیلگر مسائل سیاسی و کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید: نمی‌توانیم حملات حوثی‌ها را نشان دهنده موفقیت و پیروزی نظامی آن‌ها دانست. وی در توجیه پاسخ ندادن عربستان به این حملات تصریح می‌کند که سعودی‌ها تنها برای حملات نظامی در ابعاد بزرگ اقدام می‌کنند.

اما حمید در مورد سناریو‌های پیش رو در برابر عربستان، بر این عقیده است که احتمال حمایت جامعه غربی از ائتلاف عربستان امارات با مجهز کردن ان به تکنولوژی جدیدی وجود دارد که قادر است با پهپاد‌ها مقابله کند. علاوه بر این، یک گزینه دیگر هم وجود دارد که به استفاده از قدرت نرم و دیپلماسی برای جلب رضایت دولت آمریکا مربوط می‌شود؛ به نحوی که مساله حمله حوثی‌ها موجب اتخاذ موضع قاطعی از سوی آمریکا در برابر ایرانی شود که حامی اصلی حوثی هاست. برچسب ها: رویداد24 ، خاورمیانه ، عربستان ، حوثی ها ، حملات هوایی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خاورمیانه عربستان حوثی ها حملات هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • فرودگاه شارل دوگل فرانسه به پزشک فلسطینی اجازه ورود نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • کلافگی رژیم صهیونیستی از حملات سایبری/ تلاش برای ساخت «گنبد الکترونیکی»