Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین D ویتامین نور خورشید است، این نام به‌این‌علت است که مواجهه متوسط با نور خورشید از طریق تابش اشعه ماوراءبنفش به پوست باعث تشکیل ویتامین D در بدن می‌شود.

عوامل مختلفی بر میزان تولید ویتامین D در بدن اثر دارند، ازجمله: میزان مواجهه فرد با نور خورشید، سن فرد، فصل سال، عرض جغرافیایی منطقه و ساختار ژنتیکی افراد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقداری از ویتامین D موردنیاز بدن نیز مستقیماً از طریق منابع غذایی تأمین می‌گردد که شامل منابع حیوانی و منابع غذایی غنی‌شده نظیر شیر غنی‌شده می‌باشد.

کمبود ویتامین D شیوع نسبتاً بالایی دارد و برای تشخیص آن می‌بایستی که از آزمایش خون استفاده شود و با توجه به سطح گزارش‌شده اقدام مناسب جهت رفع کمبود صورت پذیرد.

نقش ویتامین D در بهبود حساسیت به انسولین

اثرات مفید ویتامین D در حفظ سلامت استخوان‌ها به‌خوبی شناخته‌شده‌اند، اما اخیراً به اهمیت نقش ویتامین D دربسیاری از واکنش‌های بدن از جمله بهبود حساسیت انسولین پرداخته‌شده است.

افزایش حساسیت به انسولین در واقع بسیار مهم است، زیرا باعث کاهش سطح قند خون و در واقع کنترل گلایسمیک می‌گردد که منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌گردد.

دیابت نوع ۲، ۹۵-۹۰ درصد موارد تشخیص داده‌شده دیابت را تشکیل می‌دهد، یک بیماری مزمن و پیش‌رونده است و در اکثر موارد قبل از آنکه تشخیص داده شود به مدت زیادی در بدن فرد وجود داشته است.

شیوع این بیماری رو به افزایش است و علی‌رغم پیشرفت‌های فراوان درزمینه درمان و تولید دارو‌های جدید و همچنین با توجه عوارض جانبی دارو‌های مورداستفاده، همچنان پیشگیری مقدم بر درمان است.

ارتباط دیابت و ویتامین D

یکی از موارد حائز اهمیت درزمینه پیشگیری از دیابت نوع ۲، تنظیم سطح ویتامین D بدن در حد نرمال است.

چاقی از عمده‌ترین دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲ است و کمبود ویتامین D به‌عنوان یک پل ارتباطی بین چاقی و دیابت نوع ۲ عمل می‌کند، به این صورت که چاقی با تجمع چربی در بدن همراه است و به علت ورود ویتامین D از خون به بافت چربی بدن، سطح آن در خون افراد چاق کاهش می‌یابد، لذا احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در این افراد افزایش می‌یابد.

تأثیر کمبود ویتامین D

دیابت نوع ۲ با عوارض متعددی همراه است که عبارت‌اند از: چربی خون بالا، پرفشاری خون، بیماری‌های کلیوی، نوروپاتی (آسیب عصبی)، رتینوپاتی (آسیب چشمی) و بیماری‌های قلبی عروقی.

کمبود ویتامین D علاوه بر اینکه در ایجاد دیابت نوع ۲ دخالت دارد، می‌تواند در ایجاد و پیشرفت این عوارض نیز نقش داشته باشد.

با توجه به مطالب مذکور، اجتناب از کمبود ویتامین D در افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ یک ضرورت است.

آشنایی با عملکرد انسولین

انسولین هورمونی است که تنظیم قند خون را به عهده دارد و از سلول‌های بتای غده پانکراس ترشح می‌شود.

بافت چربی، عضلات اسکلتی و کبد بافت‌های پاسخ‌دهنده به انسولین هستند و به همین دلیل در کنترل قند خون و متابولیسم چربی‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند و چنانچه در این بافت‌ها نسبت به انسولین مقاومت ایجاد شود روند ایجاد بیماری دیابت نوع ۲ آغاز می‌گردد.

در ابتدا سلول‌های بتای غده پانکراس برای مقابله با این مقاومت و جلوگیری از افزایش قند خون، انسولین بیشتری تولید و وارد خون می‌نمایند، ولی ادامه این روند باعث آسیب و مرگ سلول‌های بتای غده پانکراس می‌شود که با کاهش ترشح انسولین و افزایش سطح قند خون همراه است و در این مرحله دیابت نوع ۲ بروز می‌نماید.

ویتامین D بر روی تمامی این بافت‌ها دارای گیرنده است و کمبود آن می‌تواند در تمامی این مراحل تأثیرگذار باشد.

نقش کمبود ویتامین D در بروز دیابت

برخی از مکانیسم‌هایی که از طریق آن‌ها کمبود ویتامین D می‌تواند منجر به ایجاد دیابت نوع ۲ شود عبارت‌اند از: نقش ویتامین D در مسیر سیگنالینگ تمایز سلول‌های چربی حین سنتز چربی، افزایش بیان گیرنده‌های انسولین جهت حفظ مسیر سیگنالینگ انسولین، تنظیم ترشح آدیپوکاین‌ها (هورمون‌های مترشحه از بافت چربی) که نقش مهمی در کنترل سطح قند و چربی‌ها دارند، کاهش اشتها از طریق تنظیم هورمون لپتین و کاهش سطح التهاب (که یکی از دلایل اصلی مقاومت انسولینی است).

مکمل ویتامین D
جهت جلوگیری از عوارض نامطلوب کمبود ویتامین D باید از مکمل‌های این ویتامین با دوز مناسب تحت نظر پزشک استفاده شود و از دریافت بیش‌ازحد آن اجتناب شود، چراکه می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت با ویتامین D شود که با علائم متعددی نظیر افزایش تجمع کلسیم در بافت‌های مختلف (ازجمله استخوان‌ها و حتی در بافت‌های نرم مثل کلیه، ریه، قلب و پرده صماخ گوش که ممکن است باعث کری شود!)، افزایش کلسیم خون، سردرد، ضعف، تهوع و استفراغ، یبوست، پر نوشی و پر ادراری ممکن است بروز نماید.

منبع:زندگی آنلاین

انتهای پیام/

ارتباط دیابت با کمبود ویتامین D

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد