Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت به دلایل شائبه‌برانگیز طی این سال‌ها به هر نحوی علیه فروش نفت در بورس جنگ روانی به راه انداخته است؛ برخی کارشناسان معتقدند وزارت نفت به دلیل عدم اعتقاد به چنین شیوه فروشی، با اجرای بد این طرح و فروش نرفتن نفت به فکر بازگشت به شیوه‌های قدیمی است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ ایران در تقابل با اقدامات آمریکا و تحریم‌های شدید سال ۲۰۱۱ به سیاست‌های گوناگونی متوسل شد تا جلوی کاهش پرشیب صادرات نفت را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ازجمله مهمترین راهبرد‌های ایران در زمان تحریم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-ارائه معافیت‌های مالی به خریداران نفت.
۲-معامله با کشور‌های مخالف با سیاست‌های تحریمی آمریکا و وابسته و به نفت ایران نظیر هند و چین و جایگزین کردن دریافت پول ملی و واردات کالا از آن کشور‌ها بجای استفاده از دلار.
۳-ارائه تخفیف به مشتریان؛ ازجمله پیشنهاد وصول ۳ماهه بهای نفت به خریداران که ۳ برابر زمان عرفی این معاملات است.     هرچند این روش‌ها در شوک تحریم‌های اوایل دهه ۹۰، مانع از صفر شدن فروش نفت ایران شد، ولی به دلیل تحمیل هزینه‌های اضافی و کاهش چشمگیر سود حاصل از فروش نفت، به هیچ وجه روش پایداری برای کمک به اقتصاد محسوب نمی‌شد. از طرفی دیگر برخی راهکار‌های فروش که در فضای غیر شفاف و از طریق مذا کره با دلال‌های نفتی انجام می‌شد، نظیر جریان بابک زنجانی، سبب بروز مفاسد بسیاری می‌شد که هزینه‌های جبران‌ناپذیری به کشور تحمیل میکرد.

همانطور که بیان شد «عرضه ریالی نفت در بازار بورس» به عنوان مدلی شفاف برای ورود مؤثر بخش خصوصی به فرآیند صادرات نفت خام، در بهمن ۹۷ ذیل قانون بودجه عمومی سال ۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در این بخش مهمترین ویژگی‌های این مصوبه را در زیر مرور می‌کنیم.  
روش قیمت‌گذاری فعلی نفت ایران روشی غیر شفاف و بر اساس تجربه مدیران و کارشناسان امور بین‌الملل شرکت ملی نفت است و با توجه به مذاکره مستقیم آ. نها در محیطی غیرشفاف با خریداران نفت تعیین می‌شود.
همین موضوع باعث شده تا نگرانی‌هایی درباره ایجاد فساد و رانت در فروش نفت به خصوص در شرایط تحریم وجود داشته باشد؛ اما چنین نگرانی‌هایی در طرح عرضه نفت در بورس وجود نخواهد داشت چرا که بازار بورس به خاطر برخورداری از ساختاری شفاف، به تالار شیشه‌ای معروف است و معاملات آن در شرایطی با کمترین احتمال تبانی و فساد انجام می‌شود.
همچنین در این طرح پیش‌بینی شده خریداران پیش از تحویل محموله نفتی، علاوه بر پرداخت نقدی ۲۰ درصد از بهای محموله، باید به میزان ارزش کل آن محموله ضمانت‌نامه دهند که در صورت عدم تسویه باقی بهای محموله، این ضمان ضمانت‌نامه نقد شده و به حساب وزارت نفت واریز می‌شود؛ این بدین معناست که عملاً هیچ راهی برای سوءاستفاده احتمالی خریداران و پدید آمدن پرونده‌هایی نظیر بابک زنجانی باقی نمی‌ماند.
در زمان تحریم هزینه‌های اضافی برای واسطه‌گری و ارائه تخفیف به مشتریان، بر فروش نفت تحمیل می‌شود این درحالی است که در بازار بورس و در پی رقابت ایجادشده در بین خریداران، درنهایت نفت به بالاترین قیمت فروخته خواهد شد.

طبق اطلاعیه سازمان بورس انرژی برای عرضه نفت در بورس، شرکت‌هایی که خواهان خرید نفت ایران از سازوکار بورس هستند ابتدا باید با دریافت کد معاملاتی هویت شرکت خود را مشخص کنند.  
وزیر نفت به دلایل شائبه‌برانگیز طی این سال‌ها به هر نحوی علیه فروش نفت در بورس جنگ روانی به راه انداخته است؛ برخی کارشناسان معتقدند وزارت نفت به دلیل عدم اعتقاد به چنین شیوه فروشی، با اجرای بد این طرح و فروش نرفتن نفت به فکر بازگشت به شیوه‌های قدیمی است.
گرچه برخی انتقادات به قطع به شیوه اجرای این طرح وارد است، اما حذف کلی به دلایلی که قابل رفع است، موجب عدم بهره‌مندی از محاسن متعددی است که بر معایب می‌چربد.
کارشناسان برای توسعه بازار نفت خام در بورس، پیشنهاد‌هایی مطرح کرده‌اند:
الف) عرضه مداوم و باثبات
بخش خصوصی برای ایجاد روابط تجاری و زیرساخت‌های فعالیت در بازار نفت، باید از عرضه باثبات و مداوم نفت در این بازار مطمئن باشد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود وزارت نفت با اخذ مجوز‌های لازم، اعلام کند که تا حداقل تا ۵ سال، درصد مشخصی از صادرات نفت خود را به صورت منظم (مثلاً هفتگی (در بورس عرضه خواهد کرد.
ب) عرضه سایر محصولات نفتی
تنوع نوع محموله‌های عرضه شده این امکان را فراهم می‌کند تا فعالان حوزه‌های مختلف تجارت نفت امکان حضور در این بازار را داشته باشند و تعداد شرکت‌های فعال در فرآیند خرید نفت خام افزایش یابد. درحال حاضر تنها نفت خام سبک در این فرآیند عرضه می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود محموله‌های میعانات گازی صادراتی و نفت خام سنگین صادراتی نیز به عرضه‌های فعلی اضافه شود.

ج) کوچک کردن محموله‌ها
پیشنهاد می‌شود نفت خام در قالب حواله‌هایی کم حجم (مثلا ۱۰۰۰ بشکه‌ای) و قابل انتقال به غیر عرضه شود تا خریداران بتوانند در یک بازار ثانویه این حواله‌ها را خرید وفروش کنند و تحویل نفت خام زمانی انجام شود که حجم مجموع حواله‌های در اختیار یک خریدار، به کف مشخصی (کمترین حجم محموله) رسیده باشد. در این صورت هم امکان شناسایی خریداران نفت خام کاهش می‌یابد و هم این امکان به وجود می‌آید تا افراد بیشتری وارد معاملات نفت خام شوند و وجه آن را نقد بپردازند.

د) تبلیغ و معرفی سازوکار عرضه نفت خام در بورس
تبیین مزیت‌ها و ویژگی‌های مثبت عرضه نفت خام در بورس باعث می‌شود شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بیشتری با آن آشنا شوند و انگیزه لازم برای حضور در این بازار را پیدا کنند؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود شرکت ملی نفت و شرکت بورس انرژی به صورت فعال با برگزاری جلسات، رویداد‌ها و حضور در رسانه‌های عمومی ابعاد و ویژگی‌های سازوکار حاضر را تشریح کنند.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیژن زنگنه بورس نفت فساد نفتی بورس انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم