Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@12:26:01 GMT

اقدام جدید وزارت بهداشت درباره «کولونوسکوپی»

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۹۷۸۸

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درباره دستورالعمل و نحوه انجام کولونوسکوپی در مطب‌ که اخیرا از سوی معاونت درمان ابلاغ شده و موافقان و مخالفانی را به همراه داشته، توضیح داد.

به گزارش «تابناک»، دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مصوبه اخیر معاونت درمان وزارت بهداشت مبنی بر انجام کولونوسکوپی در برخی مطب‌ها، گفت: از آنجایی که به‌طور کلی آندوسکوپی و به‌ویژه کلونوسکوپی نیازمند نوعی آرام‌سازی افراد است، ‌باید در مراکز و مطب‌هایی انجام شود که از سوی وزارت بهداشت مورد بازدید قرار گرفته، مجوزهای مربوطه را دریافت کرده و حداقل‌های لازم را برای انجام این کار داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق مصوبه‌ای که اخیرا معاونت درمان در این زمینه داده است، یکی از حداقل‌هایی که این مطب‌ها علاوه بر شرایط و امکانات فیزیکی و پزشکی باید داشته باشند، این است که حتما یک کارشناس پرستاریِ با تجربه و آموزش دیده در حوزه بیهوشی یا یک کارشناس بیهوشی و هوش‌بری باید در مطب به‌ویژه برای انجام کلونوسکوپی حضور داشته باشد.

لزوم حضور کارشناس بیهوشی در مطب‌هایی که کولونوسکوپی انجام می‌دهند

جهانپور با بیان اینکه وضع چنین مقرراتی یک گام رو به جلو و نوعی ارتقاء وضعیت در زمینه انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی است، ادامه داد: قاعدتا در گذشته این اتفاق در مطب‌ها رخ می‌داد، اما کارشناس بیهوشی وجود نداشت. این درحالیست که در حال حاضر حضور کارشناس بیهوشی در گامی رو به جلو در این مراکز اجباری شده است. حال اگر در آینده تعداد متخصصین بیهوشی به میزان لازم وجود داشت و یا استانداردها ارتقاء پیدا کرد، می‌توان از این متخصصین هم در انجام کلونوسکوپی بهره برد. حتی امروز هم اگر جایی امکان حضور متخصص بیهوشی باشد و این متخصص در دسترس هم باشد، متخصص بیهوشی هم می‌تواند برای این اقدام در مطب به‌کارگیری شود.

کدام پزشکان می‌توانند در مطب اقدام به کولونوسکوپی کنند؟

وی با تاکید بر اینکه کولونوسکوپی در مطب‌های فوق‌تخصصی گوارشی که تمایل به انجام آندوسکوپی و کلونوسکوپی داشته باشند، می‌تواند انجام شود، گفت: بنابراین متخصصین گوارش و متخصصین داخلی که آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده‌اند، در صورت تمایل به انجام کولونوسکوپی می‌توانند برای انجام آن در مطب‌هایشان نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.

جهانپور درباره امکان تخلف برخی مطب‌ها و بی‌توجهی به حضور کارشناس بیهوشی بعد از اخذ مجوزها، اظهار کرد: مدیریت نظارت بر درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور چه به صورت دوره‌ای و چه به صورت رَندم و تصادفی از مطب‌ها سرکشی دارند وگزارش‌های بازرسی درباره آن‌ها تنظیم می‌شود. قاعدتا مانند بسیاری از جاهایی که مسئول فنی در واحدهای تشخیصی- درمانی حضور دارد، در این زمینه هم اگر تخلفی وجود داشته باشد، قطعا بررسی کرده و با آن برخورد می‌کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: وزارت بهداشت کولونوسکوپی دستورالعمل مطب عبدالرضا داوری هایکو ماس شینزو آبه حشمت علوی حیات شبانه نزار زاکا مالیات بر سکه یوکیا آمانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

دانشجویان ایرانی خارج از کشور و مورد تایید وزارت علوم و بهداشت می‌توانند با ارائه مدارک لازم سالیانه ۱۳ هزار یورو ارز دانشجویی دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام بانک مرکزی، دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند می‌توانند سهمیه ارزی دریافت کنند.

مبلغ این سهمیه ۱۳ هزار یورو و به صورت سالیانه است که در وجه دانشگاه واریز می‌شود. علاوه بر این بابت هزینه‌های اقامت نیز حداکثر ماهیانه ۱۵۰۰ یورو به فرد دانشجو و ۵۰۰ یورو به ازای هر عضو همراه دانشجو (تنها همسر و فرزندان)، پرداخت می‌شود.

برای دریافت این سهمیه ارزی دانشجویان متقاضی در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم باید به سامانه سجاد (سامانه جامع امور دانشجویان) و دانشجویان متقاضی در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت بهداشت نیز باید به سامانه موحد (سامانه تسهیلات ارزی و مشمولین مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت) مراجعه کنند و مراحل تشکیل پرونده خود را انجام دهند.

در نهایت پس از تایید شدن مدارک دانشجوی متقاضی، کد مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای دانشجوی متقاضی پیامک می‌شود و برای دریافت ارز دانشجویی باید به یکی از شعب منتخب بانک ملی که اسامی آن در سایت این بانک موجود است، مراجعه کند.

گفتنی است؛ این ارز فقط به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که تحصیل آنها به صورت حضوری و تمام وقت است و شامل دوره‌های غیر حضوری و پاره وقت نمی‌شود.

همچنین برای دریافت ارز دانشجویی باید دانشگاه محل تحصیل دانشجو مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت باشد.

دانشجویان متقاضی سهمیه ارز دانشجویی برای مشاهده اسامی دانشگاه‌های مورد تایید نیز باید با توجه به رشته تحصیلی خود به سامانه‌های سجاد (وزارت علوم) و موحد (وزارت بهداشت) مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • اعلام آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • طی ۲۱۱ روز جنگ، چند فلسطینی در غزه شهید یا زخمی شدند؟
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر
  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی