Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@07:02:28 GMT

زمان وداع با پدر مدرسه‌سازی ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۰۸۱۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، روز گذشته محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور و چهره ماندگار عرصه مدرسه‌سازی، پس از گذراندن دوران سخت بیماری، با زندگی وداع کرد.

مراسم وداع با محمدرضا حافظی رئیس فقید جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور ساعت ۸:۳۰ صبح روز پنج‌شنبه ۲۳ خرداد امسال در مدرسه عالی شهید مطهری (سپهسالار) واقع در میدان بهارستان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* متن پیام‌های تسلیت:

در متن پیام اسحاق جهانگیری آمده است: درگذشت انسان وارسته و مؤمن مرحوم محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز که عمر پربرکت خویش را در مسیر رضایت الهی و خدمت به مردم و کمک به ایجاد فضاهای مناسب آموزشی و پرورشی برای فرزندان این مرز و بوم صرف کرد، موجب تأثیر و تأسف فراوان شد.

مصیبت فقدان این انسان خدوم را به خانواده محترم ایشان، بستگان و علاقه‌مندانش صمیمانه تسلیت می‌گویم و از خداوند بزرگ برای آن فقید سعید غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان عزادار صبر و اجر مسألت دارم».

محمد جواد ظریف در پیامی درگذشت انسانی نیک اندیش، نیک سرشت و خیّر، مرحوم محمدرضا حافظی، مؤسس و رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور را به عموم جامعه خیرین کشور و خانواده محترم آن مرحوم تسلیت گفت.

در پیام تسلیت محمدباقر نوبخت آمده است: «دریافت خبر درگذشت شادروان جناب آقای دکتر محمدرضا حافظی کمتر از یک روز پس از مراسم نکوداشت ایشان باعث تألم خاطر شد.

ایشان سال های پرثمر عمر خود را در راه گسترش تعلیم و تعلم فرزندان عزیز این کشور گذراند و تردید ندارم که چهره ماندگار و زندگی افتخار آفرینی ایشان در تاریخ علم و دانش این کشور فراموش نشدنی خواهد ماند.

اینجانب درگذشت این انسان نیکوکار و مایه مباهات نظام تعلیم و تربیت کشور را به خانواده معزز ایشان، جامعه خیرین مدرسه‌ساز، فرهنگیان فرهیخته همچنین دانش آموزان عزیز کشورمان تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند منان آرامش و مغفرت برای ایشان و صبر و شکیبایی را برای بازماندگانشان خواهانم».

پیام تسلیت سید محمد بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش: «در روزهایی که جشنواره‌های خیرین مدرسه‌ساز برگزار می‌شود دیدن صندلی خالی بزرگمرد خیّر مدرسه‌ساز دکتر حافظی بسیار سخت و طاقت فرساست؛ ‏روح آن مرحوم با مردان بزرگ تاریخ بشریت محشور باد».

متن تسلیت پیام سیدجواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش: «خبر ناگوار درگذشت خیّر، نیک‌اندیش و فداکار، باعث تأسف و تأثر فراوان شد؛ شادروان «دکتر محمدرضا حافظی» از پیشگامان امر ماندگار مدرسه سازی در ایران است که سال‌ها در کسوت شریف خیّری به تعلیم و تربیت کشور خدمت کرد.

وی علاوه بر آنکه چهره ماندگار جمهوری اسلامی در امر نیکوکاری است، مایه افتخار و مباهات نظام تعلیم و تربیت کشور است و بدون تردید آثار و خدمات ارزشمند این خیّر فرهیخته و میهن‌دوست، در میان نسل‌های آینده کشور ماندگار خواهد بود.

اینجانب درگذشت این خیّر نیک‌اندیش را به خانواده آن مرحوم و جامعه خیّرین و فرهنگیان کشور تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند بزرگ علوّ درجات برای ایشان و صبر جمیل برای بازماندگان مسألت دارم».

پیام تسلیت مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش: «مشیت الهی بر این تعلق گرفته است که بهار فرحناک زندگی را خزانی ماتمزده به انتظار بنشیند و این بارزترین تفسیر فلسفه آفرینش در فراخنای بیکران هستی و یگانه راز جاودانگی خداوند متعال است؛ ضایعه درگذشت جناب آقای دکتر محمدرضا حافظی، بزرگ‌مرد عرصه مدرسه‌سازی و رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور و خاموش شدن این شمع نورانی را خدمت خانواده معزز تسلیت عرض می‌کنم.

بدون تردید، خدمات ارزنده این بزرگ‌مرد خیر در تاریخ آموزش و پرورش نمونه‌ای بارز و شایسته از فداکاری و از خودگذشتگی ایشان در عرصه مدرسه‌سازی است که برای نسل‌های آینده به یادگار خواهد ماند و بخشی از حسنات اوست که در دیوان عدل الهی ثبت و ضبط شده و ره توشه ایشان در سفر به سرای جاوید خواهد بود.

خداوند متعال، روح پاک آن مرحوم را مشمول رحمت واسعه خود قرار دهد و با مولایش حضرت علی (ع) محشور نماید و به خانواده محترم ایشان و همه بازماندگان، صبر و اجر عنایت فرماید و دعای خیر فرزندان این مرز و بوم بدرقه راهش باد».

حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در پیامی نوشت: «درگذشت دکتر محمدرضا حافظی از خیرین و پیشگامان ماندگار مدرسه‌سازی در ایران موجب تأسف و تأثر جامعه تعلیم و تربیت کشور است؛ شایسته‌ترین و عالی‌ترین عبارات هم ناتوان هستند از بیان شخصیت ارزنده کسی که عمر پربرکت خود را صرف خدمت صادقانه به نهضت مدرسه‌سازی کشور نموده است. هجران وی در حقیقت حضور جاودانه‌اش در محضر حق است.

ایشان علاوه بر آنکه چهره ماندگار در عرصه نیکوکاری است، مایه افتخار و مباهات دستگاه تعلیم و تربیت کشور بوده و بی شک، خدمات ارزشمند وی در میان نسل‌های آینده کشور ماندگار خواهد بود.

اینجانب درگذشت این فرهیخته خیرخواه را به خانواده آن مرحوم، همه فرهنگیان کشور و جامعه خیّرین به خصوص جامعه خیرین مدرسه‌ساز، تسلیت عرض نموده و از خداوند منان علوّ درجات برای ایشان و صبر جمیل برای بازماندگان مسألت دارم.»

در پیام حبیب‌الله بوربور رئیس اسبق سازمان نوسازی مدارس کشور آمده است: «با کمال تأثر و تأسف باخبر شدم دوست و برادر ارجمندم و یار دیرین خیرین مدرسه‌ساز دعوت حق را لبیک گفت و به دیار حق شتافت.

در روزگارانی که مدارس سه تا پنج نوبته در آموزش و پرورش دایر بود، گزارشی خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد و به فرموده ایشان مقرر گشت از توان کمک‌های مردمی برای رفع این معضل آموزشی استفاده کنیم. برای این منظور جلسه تاسیس یک جامعه خیرین مدرسه‌ساز با حضور نمایندگان خیرین استان‌های مختلف در کنار بارگاه ملکوتی ثامن‌الحجج امام رضا (ع) برگزار شد و مرحوم دکتر حافظی به نمایندگی از خیرین استان لرستان در این جمع حاضر شد و کمک کرد این نهال غرس شود. نهالی که امروز به درختی تنومند با شاخه‌های فراوان مبدل گشته و از سایه‌سارش جمع کثیری از فرزندان این مرز و بوم بهره می‌برند.

اینجانب از طرف خود و اعضای هیأت مدیره مجمع خیرین کشور، درگذشت دکتر حافظی را به خانواده معزز ایشان، بویژه نیک‌اندیشان و خیرین مدرسه‌ساز تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند منان برای ایشان علو درجات را آرزومندم».

پیام تسلیت محی‌الدین محمدیان معاون سابق وزارت آموزش و پرورش: «خبر درگذشت مرحوم مغفور شادروان دکتر محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز موجب تأسف و تأثر فراوان گردید. آن مرحوم از مؤسسان جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور بود که طی سال‌های متمادی نه تنها خود پیشتاز در امر مقدس مدرسه‌سازی بود بلکه با کلامی شیوا و پرنفوذ به ترغیب دیگر خیرین برای امر مدرسه‌سازی می‌پرداخت و با شناسایی نیازها و سازماندهی منابع وایجاد انگیزه و هماهنگی با خیرین و آموزش و پرورش در داخل و خارج از کشور این امر مقدس را پیگیر بود.

اینجانب به سهم خویش این ضایعه تأسف انگیز را به جامعه خیرین کشور و دستگاه تعلیم و تربیت کشوربه ویژه به خانواده و دوستان و همراهان آن عزیز سفرکرده تسلیت عرض می‌کنم؛ از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید رحمت و غفران الهی و برای سوگواران این مصیبت صبر و اجر مسألت می‌نمایم؛ ان‌شاءالله دعای خیر دستان‌کوچک به آسمان گشوده‌ فرزندان این مرز و بوم در اقصی نقاط کشور به ویژه در مناطق محروم بدرقه راه او به سوی فردوس برین باشد.

مرحوم دکتر حافظی مصداقی از کلام ماندگار شیخ اجل سعدی است که فرمود: سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز. مرده آن است که نامش به نکویی نبرند».

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: مدارس تخریبی به آن دسته از مدارسی اطلاق می‌شود که قدمت بالایی داشته و جزو مدارس خطرآفرین دسته‌بندی می‌شوند که حدوداً ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در استان شناسایی شده که عمدتا باید تخریب و بازسازی شوند.

مهدی اسعد ششم اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود حدودا ۱٠ هزار کلاس درس در ۱۸۰۰ فضای آموزشی استان، اظهار کرد: حدوداً ۱۰۰۰ کلاس درس در استان برای احداث و نوسازی مورد نیاز است که ۵۰۰ کلاس درس در قالب تخریب و بازسازی و ۵۰۰ کلاس درس دیگر نیازمند احداث است.

وی گفت: طرح بازنگری شناسنامه فنی فضاهای آموزشی در حال انجام است تا با این برنامه به عدد واقعی در زمینه سرانه فضای آموزشی استان دست یابیم.

وی بیان کرد: در مناطقی همچون منظریه که مسکن ملی احداث شده نیازمند احداث مدارس است که این کار بر عهده اداره کل راه و شهرسازی قرار دارد، از طرفی در وضعیت فعلی تنها سه مدرسه در آن منطقه احداث شده در حالی که ۱۶ مدرسه مورد نیاز است.

معاون اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحث استانداردسازی سیستم گرمایشی در مدارس استان، تصریح کرد: حدوداً ۸۰۰۰ کلاس درس استانداردسازی شده که از این تعداد استانداردسازی حدود ۳۰۰۰ کلاس درس در طول سالیان اخیر انجام و استانداردسازی حدود ۲۰۰۰ کلاس درس  انجام نشده است که امسال در اولویت کاری این اداره کل قرار دارد.

اسعد ادامه داد: البته در قالب طرح شهید عرب با مشارکت بخش حقیقی و حقوقی بناست استانداردسازی مدارس صورت گیرد که ۱۰۰ کلاس درس در قالب این طرح در نظر گرفته شده و در مجموع در سال ۱۴۰۳ باید استانداردسازی ۴۰۰ کلاس درس دیگر استانداردسازی سیستم گرمایشی آنها انجام شود.

وی در خصوص مدارس کانکسی در استان، بیان کرد: در قالب طرح شهید پناهی جمع‌آوری مدارس کانکسی با مشارکت بنیاد برکت و دولت در دستور کار قرار گرفت که حدوداً ۱۹ مدرسه در استان احصا شده که حدود ۱۰ مدرسه در حال احداث است و ۹ مدرسه دیگر به دلیل مشکلات تامین زمین اجرایی نشده است، همچنین مدارس تخریبی به آن دسته از مدارسی اطلاق می‌شود که قدمت بالایی داشته و جزو مدارس خطرآفرین دسته‌بندی می‌شوند که حدوداً ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در استان تشخیص داده شده که باید تخریب و بازسازی شوند.

معاون اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: نیازمندی جدید آموزش و پرورش حدود ۱۰۰ مدرسه با ۵۰۰ کلاس درس است که باید در منظریه، شهرهای لردگان، آلونی، بروجن و فارسان احداث شوند.

وی به اعتبارات مصوب سفر اشاره کرد و افزود: در دور اول سفر حدود ۲۶۰ میلیارد تومان مصوبه وجود داشت که ۱۵۰ میلیارد تومان برای تخریب و بازسازی مدارس، ۶۰ میلیارد تومان توسعه فضاهای کمک آموزشی، ۲۵ میلیارد تومان برای کمک به مدارس نیمه تمام خیرین و ۲۵ میلیارد تومان به منظور سند توسعه شهرستان کوهرنگ و احداث، توسعه و تجهیز مدارس مصوب شد که در مجموع حدود ۶۰ درصد آن تخصیص یافته است، در دور دوم سفر نیز ۶۰۰ میلیارد تومان مصوب شد.

اسعد بیان کرد: این اداره‌کل دارای ۱۰۰ پروژه نیمه تمام بوده که ۸۲ پروژه خیری و مابقی پروژه‌های نیمه تمام دولتی هستند که از کمک خیرین برای تکمیل آنها کمک گرفته می‌شود.

در ادامه محمد صفرزاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد پروژه‌های خیری ۸۲ پروژه شامل ۷۰ مدرسه با ۳۵۱ کلاس درس و ۴۶ هزار متر مربع زیربنا، دو نمازخانه، هشت سالن ورزشی و یک مجتمع آموزشی فرهنگی با مجموعا ۵۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع وجود دارد که برای تکمیل فضاها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی افزود: برای کمک به مدرسه سازی از گروه‌های جهادی، شورای بانوان، نهادهای دولتی و حاکمیتی و دانش آموز خیری کمک گرفته می‌شود، در صورتی که بخشی از مسئولیت اجتماعی به سمت مدرسه سازی سوق پیدا کند مشکل مدارس در استان حل می‌شود.

صفرزاده با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش آموز ۵.۲۸ متر مربع و سرانه استاندارد ۸.۳۹ مترمربع است، تصریح کرد: میزان سرانه در استان ۸.۲۵ متر مربع است که با سرانه استاندارد کشوری فاصله زیادی نداریم، البته با بازنگری شناسنامه فنی فضای آموزشی سرانه فضای آموزشی در استان مشخص خواهد شد.

به گفته وی، در جشنواره خیرین مدرسه ساز دور گذشته میزان مشارکت و تعهد خیرین ۶۴ میلیارد تومان بود که حدوداً ۵۰ میلیارد تومان آن محقق شد، از طرفی عمده مبالغی که از محل خیرین تامین می‌شود از خارج از استان بوده که لازم است میزان مشارکت مردم استان افزایش یابد،  بنابراین می‌توان گفت باید فرهنگ چند خیری به منظور تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آموزشی در استان نهادینه شود.

در ادامه علی‌مردان مردانی، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مجمع خیرین استان فعالیت حدوداً ۲۵ ساله دارد که به طور رسمی از سال ۹۵ مجوز فعالیت را دریافت کرده است، وظیفه اصلی مجمع توسعه و ترویج فرهنگ خیری است، البته جذب کمک‌های افراد نیک اندیش و خیر در خصوص مدرسه سازی، تجهیز مدارس و کمک به دانش‌آموزان نیازمند از دیگر وظایف این مجمع است.

وی با اشاره به وجود ۸۲ طرح خیری نیمه تمام فعال در استان، گفت:۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح‌های خیری مورد نیاز بوده که امید است بخشی از این اعتبار در بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان که ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، تامین شود.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • ساخت ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در بام ایران
  • تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز
  • ۴۰۰ خیر مدرسه ساز در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری
  • امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت | دلیل استعفای او در سال گذشته
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در خوی
  • مدرسه‌سازی یکی از صدقه‌های جاریه است