Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلی اوسلن خبرنگار سیاسی شبکه سی‌‌ان‌بی‌سی در  هنگ کنگ است. پیش از ورود به هنگ کنگ، او در سازمان‌های خبری مختلف در توکیو، سئول و پکن به کار خبرنگاری مشغول بوده است.

ممکن است پیام‌های مهمی در دیدار آبه رد و بدل شود

کلی اوسلن در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در مورد سفر آبه به تهران گفت: سفر آبه به تهران را از جنبه‌های مختلف مهم ارزیابی می‌کنم و معتقدم این سفر مهم است؛ چراکه بحث میانجی‌گری میان ایران و‌ آمریکا مطرح است و ممکن است پیام‌های مهمی در این دیدار رد  و بدل شود، از سوی دیگر این سفر مهم است چراکه اولین سفر و دیدار این مقام با رهبر ایران در چهل ساله گذشته است از سوی دیگر با توجه به روابط خوب میان ژاپن و ترامپ و از سوی دیگر روابط خوب میان ایران و ژاپن، توکیو گزینه خوبی برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش تنش در منطقه برای ژاپن مهم است

ژاپن به نفت ایران نیاز دارد

خبرنگار سیاسی شبکه سی‌‌ان‌بی‌سی افزود: ثبات در منطقه و و مراوده میان ایران و آمریکا برای ژاپن بسیار مهم است؛ چراکه ژاپن برای واردات نفت و گاز از ایران به اجازه واشنگتن نیاز دارد و از سوی دیگر هم برای تامین انرژی خود به نفت ایران نیاز دارد. بنابراین برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا تلاش می‌کند.

بهترین راه‌حل برای مشکلات کنونی، مذاکره بر اساس تعهد دو طرف است

وی اظهار داشت: چیزی که مشخص است این است که ترامپ به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست و استفاده از واسطه‌هایی مانند ژاپن به این دلیل است که ترامپ به اهمیت دیپلماسی و مذاکره برای حل مشکلات واقف است و در تلاش است تا بتواند از طریق مذاکره این مشکلات را حل کند. در واقع بهترین راه‌حل برای مشکلات کنونی، مذاکره بر اساس تعهد دو طرف است.

دیدار آبه و رهبر ایران بسیار مهم است

اوسلن گفت: با توجه به دیداری که آبه با ترامپ داشته است این احتمال می‌رود که حامل پیام‌های مهمی برای سران ایران باشد. دیدار او با اصلی‌ترین مقام ایران یعنی رهبری ایران نشان‌دهنده اهمیت این دیدار است.

بی‌اعتمادی ایران به آمریکا طبیعی است

این فعال رسانه‌ای با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه پتروشیمی ایران گفت: این در حالی است که چندی پیش ترامپ و دولت او با عقب‌نشینی از شروط متعدد برای مذاکره با ایران، نشان دادند کمی از سیاست‌های خود در مورد ایران عقب‌نشینی کردند اما در عین حال به تشدید برخی تحریم‌های جدید روی ‌آوردند حال باید این توقع را از آمریکا داشت که بتواند اعتماد ایران را جلب کند؛ چرا که اگر بخواهیم منصفانه دقت کنیم آمریکا با خروج از برجام تعهدات خود را زیر پا گذاشت و باعث شد شاهد افزایش تنش میان ایران و آمریکا باشیم. پس طبیعی است ایران با توجه به تداوم تحریم‌ها و تحریم‌های جدید ایران به پیشنهادهای آمریکا بی‌اعتماد باشد.

آبه باید بتواند بی‌اعتمادی ایران به آمریکا را برطرف کند

شرط ایران برای مذاکره، بازگشت آمریکا به برجام است

 وی افزود: آبه باید بتواند این بی‌اعتمادی را برطرف کند و از سوی دیگر بتواند پیام‌های ایران را به ترامپ منتقل کند. ایران شروطی برای مذاکره با ترامپ دارد؛ چرا که تهران به برجام متعهد بوده و خواهان تداوم برجام و بازگشت ترامپ به این توافق است. باید دید که آیا واشنگتن شروط ایران را می‌پذیرد یا خیر.

موفقیت سفر آبه یک دستاورد مهم دیپلماسی خواهد بود

خبرنگار سیاسی شبکه سی‌‌ان‌بی‌سی در پایان گفت: اگر آبه بتواند در ابلاغ و ارسال پیام بین دو طرف و بحث میانجی‌گری موفق باشد، می‌توان این سفر را دارای یک دستاورد مهم در دیپلماسی و پیشرفتی برای کاهش تنش برای هر دو طرف دانست و از سوی دیگر اگر این سفر موفق نباشد هم می‌توان این اتفاق را شکستی برای دیپلماسی و سیاست خارجه آمریکا محسوب کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران ایران و آمریکا ایران و ژاپن رسانه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۲۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مورایس یک فصل دیگر قرارداد دارد/از شایعه تا واقعیت مذاکره با نویدکیا برای بازگشت به سپاهان
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»