Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@21:20:57 GMT

مبارزه با سل با استفاده از قارچ صدفی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۲۲۳۷

محققان دانشگاه هوفنهایم آلمان دریافتند مصرف قارچ‌های صدفی که در برابر نور آفتاب قرار داشته‌اند، روش موثری برای مبارزه با بیماری سل محسوب می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، دسترسی به ویتامین D برای اشخاصی که مبتلا به بیماری سل هستند امری ضروی است، زیرا این ویتامین ترکیباتی را ایجاد می‌کند که با باکتری عامل سل مبارزه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار گرفتن در معرض نور خورشید موجب تولید طبیعی مقداری ویتامین D در بدن می‌شود. اما معمولاً مقادیر بیشتر این ویتامین با مصرف مکمل‌های صنعتی تامین می‌شود. این در حالی است که در کشورهای توسعه نیافته دسترسی به چنین مکمل‌هایی دشوار است.

  اکنون محققان دریافتند قارچ صدفی که در برابر نور خورشید قرار داشته است، منبع مناسبی برای تامین ویتامین D محسوب می‌شود. در واقع این نوع قارچ وقتی تازه است مقادیر اندکی ویتامین D دارد، اما پس از قرار گرفتن در برابر نور خورشید مقادیر زیادی از این ویتامین توسط قارچ تولید می‌شود.   در یک آزمایش کنترل شده، ۳۲ بیمار مبتلا به سل به مدت ۴ ماه هر روز صبح علاوه بر داروی سل، ۱۴۶ میلی‌گرم ویتامین D به دست آمده از قارچ صدفی را به صورت نان غنی شده مصرف کردند. پس از این دوره، مشخص شد ۹۷ درصد از داوطلبان کمترین شدت سل را در نظام ۵ امتیازی اندازه‌گیری شدت این بیماری دارند، در مقابل تنها ۲۱.۵ درصد از بیماران یک گروه کنترل ۳۲ نفری که ویتامین D را مصرف نکرده بودند، چنین بهبودی را نشان می‌دادند.   اکنون محققان در حال بررسی مناسب‌ترین روش‌های خشک کردن قارچ در برابر نور خورشید به منظور به دست آوردن بیشترین میزان ویتامین D هستند.   سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریه‌ها حمله می کند. با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه درمان سل در دهه‌های گذشته، این بیماری همچنان خطرناک ترین قاتل عفونی جهان است.   قرار است نتایج این تحقیقات در نشست سالانه انجمن آمریکایی تغذیه در بالتیمور مریلند ارائه شود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به نظر می‌رسد که رویداد موسوم به بی‌ثباتی بزرگ که هرج و مرج را در بین سیارات ایجاد و غول‌های گازی را در مدار‌هایی که امروز می‌شناسیم مستقر کرد، بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از تولد خورشید رخ داده است. 

دانشمندان بر این باورند که سیاراتی نظیر مشتری با بی‌ثبات کردن مدار یک پیش سیاره به شکل گیری قمر زمین منجر شده باشند.

به لطف مطالعات ترکیبات و مکان انواع مختلف سیارک‌ها و دنباله‌دارها، دانشمندان دریافته‌اند که این حادثه در اوایل تاریخ منظومه شمسی رخ داده است. با این حال، هنوز پازل‌هایی درباده اینکه چگونه همه چیز دقیقاً از بین رفته یا شکل گرفته، حل نشده است.

به عنوان مثال، دانشمندان دریافته‌اند که اجرام منظومه شمسی که امروزه می‌بینیم، از جمله زمین، به دور خورشید از قرصی از گاز و غبار تشکیل شده‌اند. با این حال، برخی از آن اجرام، یعنی سیارک‌ها و دنباله‌دارها، به نظر می‌رسد که از موادی تشکیل شده‌اند که در قرص وجود نداشته‌اند. حداقل، این مواد نباید در مکان‌هایی که آن اجرام در حال حاضر در آن قرار دارند، وجود داشته باشد و منطقی‌تر است که این اجرام قبل از پراکنده شدن در نقاط دورتر به خورشید نزدیک‌تر شده باشند. 

به عبارت دیگر، همه این بررسی‌ها صورت گرفته تا نشان دهد که مشارکت مشتری در شکل‌گیری قمر زمین اهمیت زیادی داشته است.

یکی از فرضیات این است که در دوران اولیه تشکیل منظومه شمسی، برهم‌کنش‌های گرانشی بین مشتری و سیاره‌های دیگر انجام می‌شد که در نهایت منجر به تشکیل موج‌هایی در ابرمولکول‌های حاوی میلیون‌ها سیاره کوچک شد که به آرامی گرد و خاک بیشتری تشکیل دادند و در نهایت به شکل‌گیری سیاره‌ها و قمر‌ها منجر شد.

در این فرضیه، نقش سیاره مشتری بسیار مهم بوده چراکه با جذب و کشش گرانشی خود، این سیاره بزرگ منجر به کاهش سرعت چرخش ابرمولکول‌های حاوی ذرات کوچک شده و این کاهش سرعت، منجر به اتصال و ادغام این ذرات بزرگ‌تر و تشکیل شهاب‌سنگ‌ها، سیاره‌ها و حتی قمر زمین شده است.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مشتری در کمک به تشکیل قمر زمین نقش مهمی ایفا کرده است و هرچه فرایند تشکیل ماه پیش می‌رفته، نقش سیاره مشتری افزایش نیز تفزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • کمبود پارکینگ یکی از معضلات استان قم است
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر