Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-26@10:38:42 GMT

کارگردان سرخپوست: از اصغر فرهادی تقلید نمی کنم!

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۳۶۳۲

به گزارش پارس نیوز، 

نیما جاویدی، کارگردان سینما که به تازگی فیلم سینمایی «سرخ‌پوست» به کارگردانی وی در سینماهای کشور اکران شده، در گفت‌وگو با خبرنگار برنا درباره تفاوت‌های فیلم سینمایی «سرخ‌پوست» نسبت به «ملبورن» گفت: از ساخت «ملبورن» 4 یا 5 سال می‌گذرد و من نیز به همین میزان سنم بیشتر شده و چنین تغییراتی در نگاه و نگرش هر فرد کاملاً منطقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاویدی خاطرنشان کرد: در فیلم سینمایی «سرخ‌پوست» با توجه به ایده و قصه‌ای که مدنظر داشتیم مجبور به روایت قصه در زمان گذشته شدیم و قصه این فیلم در زمان پهلوی روایت شد که احساس می‌کنم این تصمیم به درستی گرفته و این اتفاق منجر به سینمایی‌تر شدن «سرخ‌پوست» شد چراکه معمولاً در قالب یک اثر سینمایی اگر مخاطب با زمان و مکانی ناملموس‌ و خارج از فضای روزمره که چشم به دیدنش عادت کرده مواجه شود همه چیز تا حدی جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

وی افزود: به طور کلی پراختن به موضوعی که در «سرخ‌پوست» روایت می‌شود با این ریسک که شاید مخاطب نتواند ارتباطی با موضوع برقرار کند همراه بود اما من از این ریسک استقبال کردم و سراغ ساخت «سرخ‌پوست» رفتم.

این کارگردان درباره پایان‌بندی «سرخ‌پوست» گفت: فکر می‌کنم پایان باز در نهایت مخاطب را خیلی راضی نمی‌کند. من نیز علاقه‌‌ای به پایان باز ندارم و فکر می‌کنم مخاطب مشتاق است با فیلمی مواجه شود که پایانی مشخص دارد. در نسخه اولی که فیلمنامه «سرخ‌پوست» را نوشتم پایان اثر به سمت دیگری رفت اما در نهایت به این پایانی که امروز می‌بینیم رسیدم که تکلیف قصه را به وضوح معلوم می کند.

جاویدی که با ساخت فیلم سینمایی «ملبورن» از سوی بسیاری از منتقدان به تقلید و پیروی از سینمای اصغر فرهادی محکوم شد در پاسخ به این پرسش که آیا برای دوری از این قیاس به سراغ فیلمی چون «سرخ‌پوست» رفته؟ گفت: قطعاً کسانی که اعتقاد دارند من از سینمای اصغر فرهادی پیروی می‌کردم در «سرخ‌پوست» نیز تشابهاتی را با «ملبورن» می‌توانند کشف کنند و شاید بخشی از این تشابه به کاشت و برداشت‌های فیلمنامه برگردد اما واقعیت این است که این فرم در فیلمنامه‌نویسی تنها مربوط به سینمای فرهادی نمی‌شود و سال‌ها پیش سینماگرانی چون بیلی وایلدر نیز از آن استفاده کرده‌اند و نمی‌توان فرهادی را نیز محکوم به تقلید از سینماگران قدیمی کرد.

وی افزود: پرداختن به یک‌سری جزئیات در مکاتب سینمایی زیادی وجود دارد. وقتی فیلمنامه‌ای سه‌پرده‌ای می‌نویسید مطمئناً فیلمنامه شما به بسیاری از آثار قدیمی شبیه می‌شود و همان زمان که درباره «ملبورن» این بحث‌ها وجود داشت تأکید کردم اگر شباهتی وجود دارد دلیل بر پیروی یا تقلید من نیست و این مسائل بیشتر مربوط به یک جریان فیلمنامه‌نویسی می‌شود.

کارگردان فیلم سینمایی «ملبورن» در ادامه درباره انتخاب نوید محمدزاده در نقش نعمت جاهد گفت: نوید محمدزاده بازیگر توانمندی است و من قطعاً به توانایی و ویژگی‌های او در بازیگری توجه داشتم که به سراغ او رفتم و از همه مهم‌تر انگیزه نوید محمدزاده برای کسب تجربه‌های جدید و فتح قله‌های فتح نشده که باعث می‌شود او از ریسک کردن استقبال کند. در واقع انتخاب محمدزاده هم برای او و هم برای من با ریسک همراه بود و ما نگران بودیم که شاید مخاطب نوید محمدزاده را در نقش نعمت جاهد نپذیرد اما همانطور که می‌بینید او به بهترین شکل از پس ایفای نقشش برآمده است.

جاویدی در پایان اظهار داشت: پس از ساخت «ملبورن» من درگیر سفرهایی بین‌المللی بودم که پس از اتمام این سفرها فرصت مطالعاتی یک ساله به خودم دادم که در این مدت مشغول کتاب خواندن و فیلم دیدن شدم که قطعاً فعالیتم در این مدت در ساخت فیلم سینمایی «سرخ‌پوست» بسیار تأثیرگذار بوده است. به تازگی برای حضور «سرخ‌پوست» در جشنواره‌های خارجی تصمیماتی گرفته شده و آقای اطبایی پخش‌کننده بین‌المللی این فیلم سینمایی است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: فیلم سینمایی ساخت فیلم اصغر فرهادی اصغر فرهادی بازی پوست ساخت فیلم فیلم سینمایی نیما جاویدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۳۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد حسین طباطبایی بروجردی شامگاه سه شنبه با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

در این مراسم آیت الله جوادی آملی و آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، آیت الله حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله مقتدایی عضو شورای عالی مدیریت حوزه، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، تعدادی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تعدادی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

این مراسم گرامیداشت پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرآئت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سید مهدی میرداماد از مداحان اهل بیت (ع) مداحی و استاد حسین انصاریان نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان با اشاره به خدمات آن مرجع عالیقدر اظهار داشت: آیت‌الله بروجردی تا آخرین روزهای عمر با برکت خود دغدغه نشر معارف اهل بیت‌(ع) و ترویج اسلام و تشیع را داشتند.

وی افزود: ایشان در نامه‌ای به نویسندگان مصری از آنان خواست تا فرهنگ اصیل شیعه را به صورت داستان برای کودکان و مردم بنویسند. یک روز قبل از ارتحال ایشان که شدت بیماری سخن نمی‌گفتند، یکبار که چشم باز کردند از اطرافیان سؤال کردند آیا فرستاده من برای تبلیغ اهل‌ بیت(ع) به مصر رفته است یا نه، اگر هنوز نرفته او را بفرستید.

وی بیان کرد: آیت‌الله بروجردی از لحاظ اخلاقی در اوج قله بود؛ با بررسی زندگی و مطالعه کتاب‌های ایشان می‌توانیم به سیره اخلاقیشان پی ببریم. ایشان با معرفت، اخلاص و تقوا مسئولیت‌های خود را پیدا و بدون خستگی در این راه قدم نهاد و عمل کرد. معرفت، اخلاص و تقوا است که انسان را به این نقطه بزرگ اخلاقی می‌رساند.

انصاریان با اشاره به خدمات این مرجع عالیقدر به حوزه‌های علمیه گفت: ایشان زمانی که به قم مشرف شدند، 700 نفر در این حوزه مشغول به تحصیل علوم اهل‌بیت(ع) بودند و زمانی که ایشان از دنیا رفت بیش از 7 هزار نفر مشغول تحصیل بودند.

وی عنوان کرد: ایشان شاگردان زیادی در حوزه علمیه تربیت کردند که برخی از آنان از مراجع تقلید معاصر شدند و برخی را به اقصی نقاط جهان فرستادند و شاگردان ایشان توانستند در عرصه تبلیغ دین اثرگذار باشند.

این استاد حوزوی گفت: در طول 16 سالی که آیت‌الله بروجردی در حوزه علمیه قم حضور داشتند اقدامات بسیاری در راستای گسترش دین اسلام در داخل ایران و کشورهای مختلف انجام داد، که یکی از آن خدمات ماندگار اعزام مبلغ به خارج از کشور بود.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی در سوم فررودین 1254 در بروجرد متولد شد، نسب او با 32 واسطه به امام حسین‌(ع) می‌رسد. این مرجع و عالم بزرگ جهان اسلام که به مدت 17 سال مدیر حوزه علمیه قم و 15 سال نیز تنها مرجع تقلید شیعه بود در دهم فروردین 1340 پس از یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه‌(س) در قم به خاک سپرده شد.

کتاب‌های این فقیه والامقام در چهار رشته فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است. جامع احادیث الشیعة مشهورترین کتاب او به شمار می‌آید که احادیث فقهی شیعه را دربردارد. آثار مرجع بزرگ جهان اسلام آیت‌الله بروجردی در قالب 20 عنوان کتاب و در 40 جلد، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به صورت نرم‌افزار انتشار یافته است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • فیلم/ تظاهرات هزاران دانشجوی دانشگاه ملبورن استرالیا
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما
  • دیدن «مست عشق» را به دیگران پیشنهاد کنید / از کار با «حسن فتحی» لذت بردم
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)
  • موسیالا: از مسی تقلید می‌کردم؛ می‌خواستم ببینم آیا می‌توانم مثل او بازیکن سطح بالایی شوم یا نه
  • «پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • همبازی شدن آل پاچینو و دن استیونز در یک فیلم ترسناک