Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@16:46:44 GMT

دغدغه تلویزیون برای زبان مادری

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۴۳۵۴

دغدغه تلویزیون برای زبان مادری

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ ابوالفضل صفری، تهیه کننده برنامه «سلام صبح بخیر» گفت: در طراحی اولیه ای که برای این برنامه داشتیم موضوعات مختلفی را مد نظر داشتیم، از جمله بخش‌های سرگرمی و آسیب های اجتماعی، به طور کلی هر آنچه در زندگی روزمره با آن درگیر هستیم در این برنامه جای دارد. پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت زبان و ادبیات فارسی، برنامه «سلام صبح بخیر» با جدیت بیشتری به این موضوع مهم ورود کرد و «میز ادبیات فارسی» را به عنوان رکن اصلی این برنامه در نظر گرفت؛ تمامی بخش های این برنامه صبحگاهی تابعی از میز ادبیات فارسی شده و بحث پاسداشت و در واقع احترام به زبان و ادبیات فارسی را از خودمان شروع کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: «میز ادبیات فارسی» در این برنامه به صورت پرونده محور ارائه می شود، بدین معنا که متناسب با روزهای خاص مانند گرامی داشت فردوسی کل برنامه را با محوریت این شخصیت ارائه می دهیم. تمام تلاشمان این بوده است که از همه ظرفیت های زبان فارسی در این برنامه استفاده کنیم.

صفری با اشاره به اینکه با هدف تولید برنامه ای جذاب برای مبحث مهمی چون ادبیات فارسی از افراد خبره در حوزهای شعر، نویسندگی و به ویژه طنزپردازان استفاده خواهد شد، ادامه داد: برای ایجاد جذابیت برای مبحث مهمی چون زبان و ادبیات فارسی تمام تلاشمان این بوده که از اساتید بنام در این حوزه استفاده کنیم و این مباحث با جذابیت های تصویری همراه باشد.

فوژان احمدی، از سال 85 در برنامه های مختلف تلویزیون مشغول به فعالیت بوده و دانشجوی دکترای ادبیات فارسی است، به عنوان کارشناس میهمان «میز ادبیات فارسی» در برنامه «سلام صبح بخیر» حضور دارند.

وی در مورد چرایی ایجاد این بخش، گفت: قبل از هر چیز باید یادآوری کنم از روز اولی که در تلویزیون مشغول به فعالیت شدم دغدغه اصلی ام مباحث ادبیات فارسی بوده است؛ برنامه های تخصصی مانند «رادیو هفت» با اجرای مجریان توانمند مسلط به زبان و ادبیات فارسی که اجرای آنها با اقبال مخاطبان مواجه بوده است، نشان دهنده پویایی ادبیات ماست. اجرا بر پایه درست ادبی و تلفظ صحیح واژگان فارسی حتما در جذب بیندگان موثر است و شعر یا متنی زیبا، بر ذهن شنوده تاثیر گذار است.

احمدی ادامه داد: طرحی کاملا حرفه ای را برای این میز صورت گرفته و از اساتید ممتاز ادبیات فارسی در این برنامه استفاده خواهد شد و البته اولویت را به مجریان پیشکسوت داده ایم؛ اولین میهمانمان آقای اسماعیل آذر بودند که توانمندی زیادی در ادبیات و زبان فارسی دارند. «میز ادبیات فارسی» اولین قدم را در نقد و بررسی مباحث ادبیات و رسانه از خود شروع کرد و به صورت جدی و با نگاهی نو به آسیب های این زبان و ادبیات کهن بجا مانده از نیاکانمان، پرداخته می شود.

گفتنی است برنامه «سلام صبح بخیر» یک مجله صبحگاهی با محوریت حال خوب، موضوعات مختلف اعم از اجتماعی، ورزشی و فرهنگی است که هر روز حوالی ساعت 7 صبح از شبکه سه سیما پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ادبیات تلویزیون زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت

علیرضا قزوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره استقبال از برنامه «سرزمین شعر» گفت: سرزمین شعر برنامه موفقی بود که رئیس سازمان صداوسیما با ابراز رضایت از آن قدردانی کرد و در مراسم تجلیل از تولیدات ایام عید نوروز و ماه رمضان هم این برنامه جایزه دریافت کرد.

وی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندین بار اعلام کرده است؛ که از برنامه سرزمین شعر حمایت می‌کند تا ادامه پیدا کند، ضمن آنکه شاعران زیادی هم استقبال کرده اند، به طوریکه حدود هزار و ۵۰۰ نفر از در نامه‌ای تقاضای حضور در برنامه را کرده اند.

رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما درباره تاثیر برنامه سرزمین شعر روی آثار جشنواره شعر فجر گفت: اشعار جشنواره شعر فجر در برنامه سرزمین شعر پخش شد و مدیران و مسئولان جشنواره نیز از پخش این برنامه ابراز رضایت کرده اند، چرا که مخاطبان آثار جشنواره از ده‌ها هزار نفر به آمار ۱۵ میلیون نفر رسیده است. امیدواریم نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر هم با برنامه سرزمین شعر ادامه پیدا کند.

«سرزمین شعر» مخاطبان جهانی داشت

قزوه با اشاره به اینکه برنامه سرزمین شعر در کشور‌های فارسی زبان هم به خوبی دیده شده است، گفت: این برنامه در کشور‌های افغانستان، تاجیکستان، هند و پاکستان به خوبی دیده شده است و حتی بینندگانی از اروپا هم داشته است.

وی به ساخت فصل‌های دیگر برنامه سرزمین شعر اشاره کرد و افزود: این برنامه امسال ادامه پیدا می‌کند و در قالب چند فصل دیگر ساخته خواهد شد.

غرفه فارسی زبانان در نمایشگاه کتاب

رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما درباره حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: با غرفه شاعران فارسی زبان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شویم و کتاب اشعار فارسی با حضور شاعرانی از کشور‌های ایران، افغانستان، تاجیکستان، هند، ازبکستان و پاکستان در این غرفه رونمایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی