Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:12:54 GMT

تعیین فشار خون ۳۰ درصد جمعیت شهرستان قزوین

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۵۱۷۹

تعیین فشار خون ۳۰ درصد جمعیت شهرستان قزوین

دکتر علیرضا مهر علیان روز چهارشنبه در نشست خبری که به منظور اطلاع رسانی از اقدامات انجام شده در خصوص بسیج ملی کنترل فشار خون برگزار شد، افزود: تاکنون ۴۴ هزار و ۸۱۳ نفر به مراکز و همچنین ۶ هزار تن نیز به ایستگاه‌های موقت شهرستان قزوین برای کنترل فشار خون خود مراجعه کرده‌اند.
وی اضافه کرد: این طرح علاوه بر مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، توسط تیم‌های سیار در اماکن عمومی، دستگاه‌های دولتی، کارخانه‌هاو ایستگاه‌های موقت نیز در نقاط مختلف شهر در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهرعلیان ادامه داد: در حال حاضر ۱۶ مرکز جامع خدمات سلامت شهری، ۱۸ پایگاه سلامت شهری، ۲۰ مرکز جامع سلامت روستایی، ۱۰۷ خانه بهداشت روستایی و ۳۴ واحد سیار شهرستان قزوین در این طرح به سنجش فشار خون مردم اقدام می‌کنند.
این مسؤول یادآور شد: همچنین امکان سنجش فشار خون به شیوه خود اظهاری از طریق سامانه اینترنتی نیز فراهم شده تا افراد در منازل خود فشار خود را کنترل کرده و اطلاعات آن را در سامانه‌ای که به همین منظور راه اندازی شده ثبت کنند.
وی گفت: هزینه‌های حوزه درمان پرداخت‌های مردم را افزایش داده و پیشگیری مهم‌تر از درمان هم تنها در حد یک شعار باقی مانده است و برای بیمارستان‌های دولتی هم هزینه‌های بستری بیماران سخت‌تر شده است.
رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: در این شرایط سخت اتخاذ تدابیر عملی جهت ارتقای سلامت و جلوگیری از افزایش هزینه‌های درمانی ضروری است و طرح‌هایی چون بسیج ملی کنترل فشار خون نیز در همین راستا به منظور آگاهی بخشی و حساس سازی مردم برای کنترل فشار خونشان اجرا می‌شود.
مهرعلیان با بیان اینکه فشار خون بالا عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله سکته‌های قلبی و مغزی است گفت: این در حالی است که ۴۰ تا ۶۰ درصد مردم از فشار خون بالای خود بی اطلاع هستند.
وی اظهار داشت: با وجود این اهمیت و گذشت چند روز از اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون در تمام مراکز بهداشتی و درمانی و خانه‌های بهداشت، استقبال مردم در حد مورد انتظار نبوده و از رسانه‌ها انتظار می‌رود برای اطلاع رسانی به مردم در خصوص این طرح تلاش کنند.

مهرعلیان با تاکید بر لزوم اصلاح سبک زندگی و تغذیه برای تعادل میزان فشار خون گفت: مصرف نمک یکی از عوامل اصلی افزایش فشار خون است و مردم باید بتوانند ضمن حذف نمک از سفره غذا از مصرف مواد غذایی که دارای نمک بالایی هستند پرهیز کنند چون نمک سفره تنها سهم ۳۰ درصدی دارد و نمک پنهان در غذا دارای سهم بیشتری است.
مهرعلیان با بیان اینکه مصرف روزانه نمک ایرانیان ۱۱ گرم و بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی است گفت: ایرانی‌ها ۱۰ سال زودتر از متوسط جهانی دچار سکته مغزی می‌شوند و ۸۲ درصد مرگ‌های ایران به علت سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی است که ناشی از فشار خون و در نتیجه مصرف بالای نمک است.
رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین افزود: علاوه بر فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و سرطان معده نیز ارتباط مستقیمی با مصرف نمک دارند و مردم باید بدانند بسیاری از مواد غذایی آنها مانند نان، پنیر، پفک و چیپس دارای مقادیر بالای نمک است که باید مصرف سبزیجات را جایگزین آن کرد.

۷۳۸۸*۶۰۱۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح بسیج ملی فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌نمک زندگی کنید!

الهه جعفرزاده: سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به طیف وسیعی از علائم فیزیکی و احساسی می‌شود. در حالی که دلایل دقیق PMS به طور کامل شناخته نشده است، محققان در حال بررسی عوامل مختلفی هستند که ممکن است در ایجاد و شدت آن نقش داشته باشند. یکی از عواملی که در این میان مورد توجه قرار گرفته است، «مصرف نمک» در رژیم غذایی است. با کاهش مصرف نمک ممکن است نفخ، نوسانات خلقی، درد و سایر علائم مرتبط با PMS نیز کاهش یابند.

بین مصرف نمک و تشدید علائم PMS چه ارتباطی وجود دارد؟

تحقیقات علمی بین مصرف زیاد نمک و شدت علائم PMS ارتباط مستقیمی را نشان می‌دهد. نمک در احتباس مایعات، فشار خون، عدم تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی و به طور کل علائم سندرم پیش از قاعدگی در زنان نقش بسزایی دارد.

۱. احتباس سدیم و مایعات

مصرف زیاد نمک اغلب با احتباس مایعات در بدن به دلیل تعادل اسمزی بین سدیم و آب همراه است. این احتباس می‌تواند منجر به نفخ، تورم و ناراحتی شکمی شود؛ که این‌ها برخی از علائمی هستند که معمولاً زنان در مرحله PMS آن را تجربه می‌کنند. کاهش مصرف نمک می‌تواند به بازگرداندن تعادل مایعات بدن و کاهش این ناراحتی‌های فیزیکی کمک کند.

۲. تأثیر بر فشار خون

مصرف بیش از حد نمک می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا ممکن است سردرد، تحریک پذیری و نوسانات خلقی را در مرحله پیش از قاعدگی تشدید کند. مطالعات سال ۲۰۱۴ نیز نشان می‌دهد که مصرف زیاد سدیم با افزایش خطر PMS، احتمالاً از طریق تأثیر آن بر فشار خون و عملکرد عروق، مرتبط است.

۳. تأثیر هورمونی

مصرف نمک می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر منفی بگذارد. نوسانات هورمونی مشخصه بارز چرخه قاعدگی است و عدم تعادل آن می‌تواند علائم PMS را شدت ببخشد. با کاهش مصرف نمک، می‌توان به‌هم‌ریختگی هورمونی را کاهش داد و علائم PMS را کنترل کرد.

۴. واکنش‌های التهابی

مصرف بیش از حد نمک ممکن است باعث واکنش التهابی در بدن شود. التهاب مزمن با شرایط مختلف سلامتی از جمله PMS مرتبط است. التهاب می‌تواند دردهای قاعدگی و اختلالات خلقی را تشدید کند که از علائم رایج PMS هستند.

چطور مصرف نمک را کاهش دهیم؟

کاهش مصرف نمک می‌تواند نقش اساسی در کاهش علائم PMS داشته باشد. روش‌های ساده‌ای برای کاهش مصرف نمک وجود دارد که عبارتند از:

۱. کاهش تدریجی

به تدریج مصرف نمک را کاهش دهید تا جوانه‌های چشایی شما با سطوح پایین‌تر نمک سازگار شوند. این رویکرد از میل ناگهانی به غذاهای شور جلوگیری می‌کند و این عادت را پایدارتر می‌کند.

۲. انتخاب گزینه‌های کم‌نمک

برای شناسایی منابع پنهان سدیم در غذاهای بسته‌بندی‌شده و فرآوری‌شده، برچسب‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید. محصولات با محتوای سدیم کمتر را انتخاب کنید و از مصرف محصولاتی که محتوای نمک بالایی دارند اجتناب کنید.

۳. آشپزی سالم

انتخاب و مصرف غذاهای خانگی را نسبت به غذاهای رستورانی در اولویت قرار دهید تا کنترل بهتری بر میزان نمک مصرفی در غذاهای خود داشته باشید. سعی کنید غذاهای خانگی را بدون نمک تهیه کنید و آن‌ها را با سبزیجات طعم‌دار، ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلف طعم‌دار کنید.

۴. مصرف میوه و سبزیجات

مواد غذایی تازه و کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل را انتخاب کنید. اینها به طور طبیعی حاوی سطوح پایین‌تری سدیم در مقایسه با جایگزین‌های فرآوری‌شده هستند.

۵. کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده

مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده، کنسروها و تنقلات بسته‌بندی‌شده را به حداقل برسانید؛ چرا که این اقلام اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۶. استفاده از گیاهان و ادویه‌جات

انواع سبزی‌های خشک‌شده و ادویه‌ها مانند پودر سیر، زنجبیل، پونه کوهی، ریحان و سایر چاشنی‌های معطر را جایگزین نمک کنید تا طعم و مزه تازه‌ای به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

چرا زنان باید قند را حذف یا کم کنند؟ یک ویتامین بسیار مفید برای زنان زنان مصرف این ماده معدنی را جدی بگیرند بحران خواب در پنج مرحله از زندگی زنان

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894174

دیگر خبرها

  • درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • بی‌نمک زندگی کنید!