Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:36:43 GMT

«سعدالسلطنه» قزوین قابلیت ثبت جهانی دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۶۱۱۲

«سعدالسلطنه» قزوین قابلیت ثبت جهانی دارد

رئیس منطقه آسیا- اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌ دستی گفت: اگر دولت برای تکمیل سعدالسلطنه حمایت‌های لازم را داشته باشد در صورت تکمیل این مجموعه می‌توانیم آن را به‌عنوان بازارچه جهانی ثبت کرده و فستیوال‌های جهانی مانند جشنواره جاده ابریشم که در بخارا برگزار می‌شود را در آن برگزار کنیم.

به گزارش ایسنا، غاده هجاوی در دیدار با استاندار قزوین که صبح امروز در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مشاهدات خود در قزوین به این نتیجه رسیدم که شهر قزوین علاوه بر تجارت در صنایع‌ دستی پتانسیل‌های فراوانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به برگزاری ورکشاپ‌های آموزشی در قزوین عنوان کرد: این شهر کافه‌های جذابی دارد که بخشی از فرهنگ مردمان این دیار به شمار می‌رود.

به گفته رئیس منطقه آسیا - اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌ دستی با اشاره به اینکه رفت‌وآمد مردم در بازار قزوین جذابیت خاصی به این شهر بخشیده است، اضافه کرد: با توجه به اینکه در دنیای معاصر زندگی می‌کنیم، در بازارچه صنایع‌ دستی قزوین مردم معاشرت زیادی با هم دارند.

هجاوی بابیان اینکه سعدالسلطنه مجموعه‌ای از اقلام مختلف صنایع‌دستی در این مجموعه موجود است، ادامه داد: اگر دولت برای تکمیل سعدالسلطنه حمایت‌های لازم را داشته باشد در صورت تکمیل این مجموعه می‌توانیم آن را به‌عنوان بازارچه جهانی ثبت کرده و فستیوال‌های جهانی مانند جشنواره جاده ابریشم که در بخارا برگزار می‌شود را در آن برگزار کنیم.

ضرورت احیای هنرهای دستی فراموش شده قزوین

عبدالمحمد زاهدی در این نشست با اشاره به اینکه قزوین در دوره صفویه بیش از ۵۰ سال پایتخت ایران بوده است، عنوان کرد: تنوع صنایع‌ دستی قزوین نشانگر حضور و سکونت اقوام و فرهنگ‌های مختلف در این شهر و استان است.

استاندار قزوین در ادامه با اشاره به اهمیت صنایع‌دستی، گفت: باید برای حفظ و رونق هنرهای دستی برنامه مناسبی نیز برای فروش و عرضه آن‌ها داشته باشیم در غیراین صورت به موفقیت دست نمی‌یابیم.

زاهدی همچنین با اشاره به تجمیع واحدهای فروش صنایع‌دستی قزوین در کاروانسرای سعدالسلطنه، گفت: اراده دولت بر این است تا با تکمیل طرح ساماندهی و بهسازی و مرمت این کاروانسرا این فضا که به مرکز ساخت و عرضه هنرهای دستی تبدیل شده بیش‌ازپیش برای توسعه گردشگری و رونق صنایع‌ دستی مورد استفاده قرار دهد.

وی با اشاره به وجود کاروانسرای سعدالسلطنه به‌عنوان بزرگ‌ترین کاروانسرای سرپوشیده شهری در کشور گفت: این فضا در گذشته‌های تاریخی قلب تجاری قزوین بوده و امروزه نیز با ساماندهی و بهسازی به بازار صنایع‌دستی قزوین تبدیل شده است.

استاندار قزوین بیان کرد: کاروانسرای سعدالسلطنه با توجه به قدمت تاریخی و واقع‌شدن در مرکز قزوین؛ جزو بهترین مکان‌ها در ایران برای نمایش و عرضه صنایع‌ دستی است.

زاهدی با اشاره به تعیین هفته‌ای به نام قزوین و برگزاری برنامه‌های فرهنگی در این ایام با کمک شهرداری و میراث فرهنگی، گفت: این هفته کلکسیونی از برنامه‌های فرهنگی است که در کنار خود می‌تواند صنایع‌دستی را به مردم معرفی و عرضه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۶۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل از برگزاری جشنواره چومچه خاتون در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری در شهرستان کوثر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دهمین جشنواره چومچه خاتون یا طلب باران روز ۲۸ اردیبهشت ماه در شهر گیوی شهرستان کوثر برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره هر ساله و بر اساس یکی از آئین‌های ریشه‌دار استان برگزار می‌شود که امسال دهمین دوره آن همراه با معرفی سایر آداب و رسوم شهرستان کوثر و با برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گردشگری و به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، جشنواره‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که در همین راستا جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون در شهرستان بیله‌سوار و جشنواره غذاهای سنتی در شهرستان گرمی طی روزهای گذشته برگزار شد.

محمدی ادیب با اشاره به سایر جشنواره‌های پیش‌رو، ادامه داد: جشنواره طبخ آبزیان با همکاری اداره کل شیلات در شهرستان مشگین‌شهر و جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر، نیز برای روزها و ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 751532

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری