Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@00:08:37 GMT

عوامل مؤثر بر تاب آوری فردی و اجتماعی در بلایا

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۲۰۲۴

عوامل مؤثر بر تاب آوری فردی و اجتماعی در بلایا

تاب‌آوری به مفهوم انعطاف پذیری در برابر مشکلات، فجایع و بلایاست. به عبارتی برخی افراد در مقابل فشارهای خارج از حد کنترل می‌شکنند و دچار آسیب‌های روانی و اجتماعی متعددی می‌شوند اما برخی افراد که مهارت‌ها و ویژگی‌های خاصی دارند نه تنها در برابر این مشکلات زنده می‌مانند و دچار آسیبی نمی‌شوند بلکه مقاوم‌تر از قبل مسیرهای موفقیت را سریع‌تر می‌پیمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید رضازاده معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور

در کنار تعداد زیاد کسانی که بعد از گرفتار شدن در مشکلات عمده، فجایع و بلایا و از دست دادن عزیزان، دچار اختلالات روانی، اعتیاد، خشونت، خودکشی و... شده‌اند، بسیاری از شخصیت‌های موفق و معروف قرار دارند که پس از مواجهه با آن مشکلات به این موفقیت‌ها دست‌یافته‌اند. عوامل متعددی بر تاب‌آوری افراد، خانواده‌ها و اجتماعات مؤثرند. فقر، بی‌خانمانی، بی‌سوادی، ناپایداری خانواده و احساس بی‌پناهی و بی‌کسی برخی عوامل کاهنده تاب‌آوری و حمایت‌های خانواده و اجتماع، دارا بودن شخصیت مستقل، پیگیر، منعطف، خوش‌بین، مهربان، دارای مهارت‌های فردی و اجتماعی حل مسأله و اعتماد به نفس، خلاقیت و خانواده‌های حمایتگر، تشویق‌کننده و پایدار عوامل افزایش تاب‌آوری هستند. اعتماد افرادی که در معرض بلایا و فجایع قرار گرفته‌اند به دولت و اطمینان ایشان به مساعدت مسئولان عامل مهمی برای کمک به تحمل، سازگاری و انعطاف‌پذیری آنان است و هرگونه اقدامی که به مردم القاء نماید که کسی به فکر آنان نیست تاب‌آوری آن اجتماع را خواهد کاست و در مقابل هرگونه فعالیت و مداخله‌ای که به مردم نشان دهد دیگر مردم و مسئولان در کنار ایشان و غمخوارشان می‌باشند به آنان کمک خواهد نمود تاب‌آوری بیشتری را از خود نشان دهند. تأثیرات منفی احساس بی‌پناهی به همان اندازه بی‌پناهی و بی‌کسی واقعی است. در ماجرای سیل اخیر اگرچه کاستی‌های زیادی وجود داشت اما نادیده انگاشتن تلاش گسترده دولت برای کمک به مردم توسط برخی رسانه‌ها، شبکه‌های مجازی و اندکی از رقبای سیاسی باعث لطمه روانی و اجتماعی هرچه بیشتر به مردم در اثر افت تاب‌آوری و تحمل آنان گردید. همچنین رفتارها، موضع‌گیری‌ها و سخنان برخی مسئولان از همین طریق باعث وارد آمدن صدمات روانی اجتماعی به مردم درگیر در سیل شد و نهایتاً برخی  رفتارهای تصنعی و نمایشی بر بی‌اعتمادی جامعه بحران‌زده افزود و می‌توان انتظار داشت که آسیب‌های روانی به آنان را افزایش دهد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات



معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: توجه به زیرساخت‌های راه و جاده‌ها و همچنین دو موضوع مهم فرهنگ رانندگی و اِعمال قانون نیز باید به جد در اولویت کاری قرار گیرد چراکه نقش بزرگی در پیشگیری از تصادفات حادثه‌ای ایفا می‌کنند.

سید مهدی قویدل معاون قضایی اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کرمان در برنامه تلویزیونی گفتگو ویژه خبری با بیان اینکه همزمان با توسعه و پیشرفت تکنولوژی قطعا با آسیب‌هایی مواجه هستیم، اظهار کرد: امروزه در کشور و سطح دنیا موضوع تصادفات یک مقوله‌ای است که با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی افراد، یکسری صدمات و تلفاتی در پی داشته است.

وی تصریح کرد: قطعا تصادفات علل و عوامل متفاوتی دارند که معمولا سه عامل مهم انسان، خودرو و جاده در بروز و یا کاهش تصادفات موثر هستند.
قویدل افزود: استان پهناور کرمان با توجه به داشتن گستردگی راه‌ها وجاده‌های مواصلاتی، با مشکلات زیرساختی بسیاری مواجه است کما اینکه بحث دو بانده شدن جاده ها، نصب سیستم پایش تصویری، هوشمندسازی، راه اندازی جایگاه‌های استراحتی و مجتمع‌های رفاهی بین راهی و... که در قانون برنامه ششم و هفتم توسعه نیز دولت را مکلف به انجام و رفع نواقص کرده است.
وی اضافه کرد: در کنار این زیر ساخت ها، دو موضوع مهم فرهنگ استفاده از خودرو و صحیح رانندگی کردن و دیگری بحث اِعمال و اجرای قانون نیز باید به جد در دستورکار قرارگیرد چراکه این موارد نقش پررنگی در پیشگیری از تصادفات ایفا می‌کنند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز ۱۰ اتهام اول استان را مطالبه گر هستیم، گفت: یکی از این اولویت ها، بحث تصادفات جاده‌ای است که بسیار مهم و حائز اهمیت است. 
معاون قضایی دادگستری استان کرمان بیان کرد: در کمیسیون ایمنی استانداری و همچنین در شورای پیشگیری از وقوع جرم نیز کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده که در یکی از این کارگروه‌های تخصصی در خصوص معادن و بیمه است که به مواردی از جمله صدور بارنامه ها، نظارت بر حمل بار معادن و مسئولیت اجتماعی معادن و بیمه‌ها پرداخته می‌شود و معاونت اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم نیز مطالبه گر این موضوع است.
وی با تاکید بر اینکه سامانه‌های صدور بارنامه باید هوشمندسازی شوند، اضافه کرد: این سامانه و سایر سامانه‌های جاده‌ای باید مستقیما در اختیار پلیس قرارگیرد و باتوجه به اینکه اخیرا خودرو‌هایی توسط پلیس راه توقیف شده مبنی بر داشتن بیش از ۱۰ تن اضافه بار، این نیز معضلی است که باعث وارد آمدن آسیب به راه‌ها می‌شودو همچینین حوادث جاده‌ای را در پی خواهند داشت و همین مشکلات باعث شده که یکی از اولویت‌های کاری ما در سال ۱۴۰۳ مطالبه رسیدگی به مشکلات راه و جاده‌های مواصلاتی استان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع آوری آب های سطحی
  • سقوط کارگر شهرداری به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ۱۵ در خصوص افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع آوری آب های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری در مورد افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مفقودی کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است