Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران با حدود ۵ هزار و ۸۰۰ معدن فعال و اشتغال حدود ۱۳۸ هزار نفر و با دارا بودن ۶۸ نوع ماده معدنی، در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته است.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران با حدود ۵ هزار و ۸۰۰ معدن فعال و اشتغال حدود ۱۳۸ هزار نفر و دارا بودن  ۶۸ نوع ماده معدنی، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش ذخایر معدنی شناسایی شده کشورمان که ۳ درصد ذخایر مواد معدنی جهان را تشکیل می‌دهد حدود ۷۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است که با استفاده بهینه از این صنعت خدادادی می‌توان رونق را به بخش صنعت و تولید کشور برگردانیم؛ اما باید دید چه عواملی به ویژه در چند سال اخیر مانع از سرمایه‌گذاری در معادن شده است؟

به گفته کارشناسان، آثار مخرب تحریم‌ها، نبود امنیت سرمایه‌گذاری، افزایش یکباره و پیش‌بینی نشده هزینه‌های تولید، افزایش دستمزدها و ضرورت اعمال آنها از طرف کارفرما و ضرورت اصلاح قانون معادن جز موانع سرمایه گذاری و رونق در بخش معدن است.

همچنین امر اکتشاف منابع معدنی در کشور به دلیل در اولویت قرار نگرفتن و عدم توجه سیاست‌گذاران دچار آشفتگی و عقب‌ماندگی نگران‌کننده‌ای است. از طرفی به دلیل فقدان نقشه راه و برنامه راهبردی این حوزه شاهد برخی موازی‌کاری و تداخل وظایف بوده و نهادهای دخیل در امر اکتشاف نتوانسته‌اند به‌صورت زنجیروار نسبت به انجام وظایف خود در هر مرحله‌ای اقدام کنند و همین مسئله جذابیت سرمایه‌گذاری و ورود بخش‌ خصوصی داخلی و خارجی را برای انجام اکتشاف تفصیلی کاهش داده است.

اکتشافات تفصیلی و عمیق معدنی مغفول مانده است

خداداد غریب پور، مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: مهم‌ترین اصل در نقشه راه معدن، اکتشاف و معرفی پهنه‌های جدید معدنی است که این موضوع می‌تواند رونق را به این چرخه برگرداند.

غریب پور افزود: رشد و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی به دلیل مغفول ماندن این بخش، مستلزم توجه جدی به امر اکتشاف به‌ویژه اکتشافات تفصیلی و عمیق است. اکتشاف به‌عنوان اولین حلقه از زنجیره ارزش مواد معدنی و فلزی محسوب می‌شود و نیازمند تحولات اساسی در تأمین مالی، اصلاح ساختار‌ها و تخصیص بودجه متناسب با نیاز‌های کشور است.

عرصه‌های معدنی کشور اغلب در اراضی ملی هستند

مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران درباره موانع رونق بخش معدن گفت: به علت اینکه عرصه‌های معدنی کشور اغلب در اراضی ملی هستند، همکاری با مجموعه محیط زیست و منابع طبیعی برای رفع موانع بهره برداری یکی از اصلی ترین قدم ها است تا با بررسی‌ها و ایجاد پهنه‌های جدید به فکر اکتشافات عمیق باشیم.

به ذخایر پنهانی معدنی کشور دست پیدا نکرده ایم

عباس گل محمدی، معاون اكتشاف سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:  خیلی  از ذخایر پنهان معدنی کشور در لایه‌های نیمه عمیق و عمیق زمین است که دستیابی به آن نیاز به فناوری و دانش روز دارد؛ البته کارها و تحقیقات خوبی در ارتباط با این موضوع انجام شده، اما متاسفانه آن طور که باید در اکتشافات عمیق خوب پیش نرفته‌ایم.

 گل محمدی افزود: ایران دارای  تنوع زیادی در معادن و فرآورده‌های معدنی است و این موضوع  می‌طلبد تا اهداف مورد نظر در نقشه راه معادن کشور، مورد توجه مسئولان قرار گیرد، چراکه تا کنون در این عرصه همزمان با رشد فناوری‌های دنیا پیش نرفته‌ایم .

معاون اكتشاف سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی تصریح کرد: با همت بخش خصوصی و  ورود فناوری‌های لازم برای اکتشاف و استخراج مناسب مواد معدنی می‌توان خیلی راحت در این مسیر پیشروی کرد، چرا که بودجه مناسبی برای اکتشاف و استخراج مواد معدنی از سوی دولت به این بخش تخصیص نیافته است.

بیشتر بخوانید: حفر ۱۶۷ هزار متر زمین برای اکتشافات معادن

کشاندن نقدینگی کشور به سمت نظام بانکی یکی از موانع تولید است

محمود گوهرین، عضو هیئت مدیره خانه معدن ایران در خصوص موانع بخش معدن در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بانک‌ها با توجه به سودی که به سپرده‌گذاران می‌دهند نقدینگی کشور را به سمت نظام بانکی می‌کشانند و خود این موضوع یکی از موانع رونق تولید است.

گوهرین افزود: باید این فرهنگ در میان مردم به وجود بیاید و بدانند که سرمایه گذاری در بخش‌های تولیدی اعم از معدن و صنایع معدنی به جز سودآوری باعث رونق تولید، اشتغال داخلی و به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌شود.

گوهرین با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها راه حل برون رفت از وضعیت فعلی است، اظهار کرد: امیدواریم که در مراسم روز صنعت و معدن امسال مسئولان راهکارهای سریع و ضربتی برای عبور تولید از هفت خوان موانع را ارائه کنند تا تولیدکنندگان با خیال راحت تری برای توسعه کشور در بلند مدت به برنامه ریزی بپردازند.

برنامه استراتژیک معدن و صنایع معدنی تدوین شد

داریوش اسماعیلی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن  افزود: اصلاح یا تدوین نظام نامه و شیوه‌هایی که همه افراد شاغل در بخش معدن باید مقید به انجام آن باشند و صیانت از مواد معدنی تجدیدناپذیر و نحوه برداشت از آن در بخش اول مد نظر است و در محور دوم نیز به منظور شفاف سازی همه فعالیت‌های بخش معدن از مسیر هوشمندسازی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به وجود ۱۸۰۰ هزارمیلیارد تومان نقدینگی در کشور تصریح کرد: این حجم نقدینگی به هر سو برود ویرانگر خواهد بود و اعتقاد دارم این سرمایه سرگردان در بخش‌های تولیدی جذب شود که معدن و صنایع معدنی یکی از مهم‌ترین بخش‌هاست و بدین منظور در سازمان واحدی را برای جذب سرمایه ایجاد کردیم.

اسماعیلی در ادامه از اصلاح آیین نامه داخلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن خبر داد و افزود: مقرر شد سه کمیسیون فنی، استانها و اداری و مالی را فعال کنیم.

فعال سازی ۵۰۰ معدن کوچک یکی از بندهای مهم نقشه راه معدن است

وی افزود: فعال سازی ۵۰۰ معدن کوچک که یکی از بندهای مهم نقشه راه معدن است با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و بخش خصوصی و سازمان نظام مهندسی صورت می‌گیرد.

اسماعیلی با بیان اینکه دولت باید از تصدی‌گری فاصله بگیرد، گفت: در زمینه واگذاری‌ها وزارت صمت مکلف است تکلیف تمام پهنه‌ها و محدوده‌های بخش اکتشاف و بهره‌برداری را ظرف یکسال تعیین کند و هر گونه مشکلی در محدوده‌ها را حل کند و در صورت نبود اهلیت بهره‌بردار با بازپس‌گیری و واگذاری از طریق مزایده اقدام کند.

وی با تأکید بر تفویض اختیارات وزارت صمت به بخش خصوصی و سازمان نظام مهندسی معدن گفت: در بحث بازرسی‌ها، ایمنی معادن و غیره سازمان می‌تواند با قبول برخی مسئولیت‌ها کارها را به خوبی پیش ببرد و از این به بعد امور مربوط به طرح‌های بهره‌برداری را سازمان نظام مهندسی معدن می‌تواند بر عهده بگیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق تولید اخبار اقتصادی معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۲۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد

رئیس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

 محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی، چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویداد‌های سینمایی، جریان کشف استعداد‌های انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی را به دست آورد.

جهش و نهضت تولید با مشارکت خانواده سینما

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاورد‌هایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب دکتر اسماعیلی، اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت‌های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت‌های تولیدی در شورای عالی تولید گفت: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی، اخلاقی، امسال در زمینه، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسائل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما خاطرنشان ساخت: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینما‌ها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانر‌های فیلم‌های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که سال گذشته شاهد رکورد‌های تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانر‌های سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از اینها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسائل جاری مدیریت سینما مطرح ساختند.

گفتنی است: جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

منبع: روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی