Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@03:23:59 GMT

اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۳۳۶۵

اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود

نایب رئیس مجلس گفت: ما نیازی به اقتصاد بدون نفت نداریم بلکه بودجه بدون نفت باید داشته باشیم. اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود و مشخص شود که اداره کشور نیاز به چه مقدار بودجه دارد. ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با بیان اینکه اقتصاد بدون نفت یک آرزوی دیرینه برای ماست، افزود: یکی از راهکارها درباره کاهش وابستگی به نفت پرداخت مالیات است، معافیت های مالیاتی هم نیاز به ساماندهی دارد، فرار مالیاتی نیز پایه های مالیاتی را با مشکل مواجه کرده است که می توان با تقویت ابزارها این بخش را ساماندهی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانند دیگر کشورها با تعریف پایه های جدید مالیاتی نیز وضعیت کلان اقتصادی کشور را می توان ساماندهی کرد. دارایی های ایستا و غیر منقول نیز می تواند برای دولت درآمدزا باشد که در کشور ما هفت هزار میلیارد درآمد ایستایی داریم که دولت می تواند برای درآمدزایی و اشتغالزایی احصا و استفاده شود.

 او افزود: آمار و ارقام داریی های ایستایی نشان می دهد می توان از آن برای رساندن کشور به شرایط پایدار استفاده کرد تا با استفاده از این راهبردها در شرایط تحریم به توسعه بیشتر در کشور برسیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اصلاح ساختار بودجه باید اتفاق بیفتد اما همه چیز اصلاح ساختار بودجه نیست بلکه باید اول مشکل درآمدزایی را حل کنیم بنابراین سازمان برنامه بودجه باید در شرایط جدید با تغییرات خود را تطبیق دهد.

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس درباره طرح دولت برای کاهش وابستگی به نفت با بیان اینکه پیش نویس این کار تهیه شده است، گفت: 4 محوری که آقای نوبخت ارائه کرده اند تقویت نهادی بودجه، هزینه کرد کارها، درآمدزادیی پایدار و ثبات سازی اقتصاد کلان است.

او با بیان اینکه در کشور بیشتر مشکلات عملیاتی است، گفت: بسیاری از مباحث تکراری و مباحث نظری است.

او گفت: در محور اول که تقویت نهادی بودجه است کسی مخالف آن نیست. هزینه کرد کارها نیز نشان دهنده این است که برای پولی که دریافت می کنیم میزان مطلوبیت درنظر گرفته شود و نیازها را برطرف کند.

مصری گفت: کاراکردن کارها مفید است اما بخشی مثل پرداخت حقوق اجتناب ناپذیر است.

منظور از دولت حاکمیت است لذا وقتی بحث بودجه مطرح می شود به همه بخش هایی بودجه مربوط می شود پس نگرش کاراکردن هزینه ها به حاکمیت و دولت مربوط است.

مصری گفت: بودجه هم قالب دارد هم ساختار که قالب آن همان قالب چهل ساله است و تغییر آنچنانی نداشته است بنابراین باید گفت: زمانی بودجه نفت را  بودجه جاری می توان جدا کرد که درآمد جاری را صرف هزینه جاری کشور کرد.

او افزود: اگر خواستیم نفت را از بودجه جدا کنیم، مالیات، عوارض را کل بودجه حاکمیت (دولت) قرار دهیم.

مصری گفت: ما نیازی به اقتصاد بدون نفت نداریم بلکه بودجه بدون نفت باید داشته باشیم. به طور مثال نروژ نفت دارد ولی نفت وارد اقتصاد آن کشور نمی شود.

اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود و مشخص شود که اداره کشور نیاز به چه مقدار بودجه دارد. برای این کار باید در ابتدا درامدهای مالیاتی کشور مشخص شود.

مصری با بیان اینکه وزارت اقتصاد نهاد متولی اقتصاد کشور است، افزود: در اقتصاد ظرفیت های تولید باید احیا شود و بودجه را از نفت جدا کنیم می توانیم نهاد اقتصاد کشور را برای پاسخگویی به مسائل اقتصادی کشور مشخص کنیم.

بودجه دخل و خرج یکساله دولت است و اقتصاد از بودجه متفاوت است.

ابوالقاسم حکیمی‌پور کارشناس مسائل اقتصادی دیگر مهمان برنامه گفت: نزدیک یک قرن است که ما هنوز درباره اقتصاد بدون نفت کاری انجام نداده ایم.

او افزود: آنچه مغفول واقع شده این است که سازمان های دولتی کهنه هستند و آناتومی سازمان ها نیاز به تحول اساسی دارند همچنین ساختار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در بودجه ریزی نیاز به اصلاح دارد.

یکی از دلایل ناکارآمدی دولت این است که مجموعه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی به دلیل ساختار قدیمی و کهنه آمادگی پذیرش هیچ گونه برنامه توسعه ای را ندارند.

حکیمی پور گفت: در کشور های توسعه یافته مثل کشورهای جنوب شرق آسیا با مدیریت درست اقتصاد بدون نفت را برنامه ریزی کرده اند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اقتصاد بدون نفت نیاز به تغییر ساختارهای وزارتخانه ها و سازمان ها دارد بنابراین نیاز به مرکز واحد منسجم آماری داریم چراکه با آمار نادرست تجزیه تحلیل های درست امکان پذیر نیست.

حکیمی پور گفت: بودجه دولت فقط برای سازمان های دولتی و بانکهاست و هیچ برنامه ریزی جدیدی ندارد بنابراین نیاز به یک مرکز تفحص برای عملکرد سازمان برنامه ریزی کشور داریم.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,79/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اقتصاد مقاومتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام

ایسنا/ایلام رییس سازمان مدیریت بحران کشور یا بیان اینکه مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست، گفت: ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران است.

محمدحسن نامی، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور امروز جمعه، ۷ اردیبهشت‌ در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام، گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه مدیریت بحران کشور برای استان ایلام مصوب شد و اختصاص یافت.

وی افزود: مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست و در پیشگیری از تلفات در مواقع بحران هر قدر مردم بیشتر مشارکت داشته باشند به آن اندازه، خسارت و تلفات کاهش می‌یابد.

وی با بیان این‌که ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران به ویژه مدیریت سیلاب بود، یادآور شد: امسال از نظر میزان نزولات جوی و بارش، ۱۴ میلیمتر بیش از سال ۹۸ بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد.

 نامی با تاکید بر رفع مشکل نخاله‌های ساختمانی و پسماندها در حاشیه جاده و مسیرها، یادآورشد: نیازمند هستیم در کنار کار جهادی شهرداران، مردم نیز بیشترین مشارکت را در این حوزه داشته باشند.

وی تصریح کرد: قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران نهاد تشکیل شده که همه سازمان‌های مردم نهاد در آن قرار می‌گیرند و با فعالیت این قرارگاه تلاش می‌کنیم که مشارکت مردم در مدیریت و پیشگیری از بحران بیشتر شود.

معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر این مطلب که کل صنایع باید از پساب‌ها استفاده کنند، گفت: این مهم در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم دیده شده و لازم اجرا است.

نامی اضافه کرد: پیوند و هماهنگی خوبی بین مدیران و استاندار ایلام وجود دارد که یک اصل بسیار مهم و پرفایده است و در مواقع بحران می‌تواند بسیار مهم و اثرگذار باشد. 

حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این نشست، گفت: مطالبات مردم پایین دست‌ سد سیمره  باید پرداخت شود.

وی افزود: در قانون، مالکیت ساکنان روستاهای پایین‌دست سد سیمره محترم شمرده شده و دولت هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد که باید مدیر سد سیمره نسبت به کارشناسی و سپس پرداخت مطالبات ساکنان بالادست و پایین‌دست از جمله روستای تلخاب اقدام کند. 

بهرام‌نیا ادامه داد: در آخرین نشست مقرر شد در قالب نهضت ملی به ساکنین روستای تلخاب زمین و اقدام به ساخت مسکن شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام بیان داشت: یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است که در این حوزه باید بیشتر کار کنیم که محل پسماند در شهر ایلام، مهران، ایوان و ملکشاهی و استان مشخص شود. 

وی یادآور شد: به مدیران متولی حوزه پسماند اخطار می‌دهیم که وضعیت خوبی در این حوزه نداریم چرا که بی‌توجهی به حوزه پسماند زیبنده استان ایلام نیست.

استاندار ایلام تاکید کرد: معاون محترم عمرانی استانداری، فرمانداران و شهرداران ایلام، ملکشاهی و مهران به‌صورت مستقیم برای ایجاد محل پسماند وارد عمل شوند.

وی بیان داشت: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است.

دکتر بهرام‌نیا تصریح کرد: به معدود شهروندانی که حقوق شهروندی مردم را رعایت نکنند و پسماندهای خود را در حاشیه جاده‌ها و اطراف شهر رها می‌کنند اخطار می‌دهیم که برابر قانون با قانون‌شکنان برخورد می‌شود.

وی با قدردانی از مشارکت مردم برای داشتن شهری زیبا، گفت مردم برای داشتن شهری زیبا بیش از گذشته مشارکت کنند، به خاطر جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد، در بسیاری از  بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شد. باید در این حوزه فرهنگ‌سازی کنیم.

استاندار ایلام در پایان با بیان این‌که نهضت زیباسازی نمای بیرونی و داخلی ادارات در استان آغاز شده است، افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی که در این راستا اقدام کردند، قدردانی می‌کنیم و اداراتی هم که تاکنون در این راستا اقدام نکردند، باید هر چه سریع‌تر نسبت به زیباسازی سردرب ادارات تحت مدیریت خود اقدام نمایند. هم‌چنین دستگاه‌های اجرایی که این عملیات را آغاز کردند عملیات زیباسازی سیمای بیرونی و درونی شهر را تسریع دهند. 

وی ضمن قدردانی از سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: مساعدت و اعتبارات لازم  برای خرید تجهیزات و امکانات برای اطفای حریق به این استان اختصاص یابد. 

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • نقش بالای شرایط اقتصاد کلان در گسترش فقر/ ظرفیت‌های فقرزدایی بودجه عمومی را محدود کرده است
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / پاک‌ترین هوا سهم بجنورد شد
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک ۵۰۰ سال زمان لازم است