Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کیودو» خبرگزاری رسمی ژاپن در گزارشی به انعکاس سفر "آبه شینزو" نخست وزیر این کشور به تهران و دیدار وی با حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

به گزارش ایرنا، این خبرگزاری روز پنجشنبه در مطلبی با اشاره به کنفرانس مطبوعاتی و همچنین مذاکرات آبه با رییس جمهوری اسلامی ایران نوشته است: آبه در این دیدار از رئیس جمهوری ایران درخواست کرده تلاش کند تا تنش‌های منطقه کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است: نخست وزیر ژاپن گفته است برخی از کارشناسان می‌گویند احتمال درگیری اتفاقی در خاورمیانه وجود دارد، اما به هر قیمتی باید از درگیری نظامی جلوگیری شود صلح و ثبات در خاورمیانه برای شکوفایی این منطقه و همچنین تمام دنیا ضروری است ژاپن هر آنچه که در توان دارد برای کاهش تنش‌ها انجام خواهد داد، اما ایران هم باید نقش سازنده خود را ایفا کند.

آبه به روحانی گفته است: باید از هرگونه تنش و درگیری مسلحانه اجتناب کرد صلح و ثبات در خاورمیانه برای رونق منطقه و جهان ضروری است.

کیودو می‌گوید: آبه اولین نخست وزیر ژاپن است که در ۴۱ سال گذشته از ایران دیدار می‌کند "تاکه ئو فوکودا" در سال ۱۹۷۸ از این کشور دیدن کرد.

بر اساس این گزارش، روحانی هم در این دیدار گفته است در منطقه آغازگر هیچ جنگی نخواهیم بود حتی با آمریکا، اما اگر جنگی علیه ما بخواهد شروع شود پاسخی بسیار قاطع خواهیم داد.

روحانی ادامه داد: اگر ما شاهد برخی از تنش‌ها هستیم ریشه این تنش‌ها به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بر می‌گردد و هر زمانی که این جنگ متوقف شود ما شاهد تحول بسیار مثبتی در منطقه و جهان خواهیم بود.

کیودو می‌گوید: روحانی از حمایت ژاپن از برجام که آمریکا از آن خارج شده قدردانی کرده و گفته است ایران مایل به ادامه توافق هسته‌ای است.

گزارش می‌افزاید: آبه در ادامه سفر خود به تهران قرار است امروز پنجشنبه نیز برای اولین بار با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کند.

کیودو می‌گوید خاورمیانه یک منطقه بحرانی است و ژاپن تنش در این منطقه را به دلیل به خطر افتادن تامین نفت خود، نمی‌خواهد.

ایران از لحاظ داشتن ذخایر نفتی چهارمین کشور جهان است و تا مدت‌ها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نفت ژاپن از ایران تامین می‌شد، اما از سال‌های بعد از ۲۰۰۰ میلادی به علت تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اروپا علیه ایران، واردات نفت از ایران به تدریج کاهش یافت.

بر اساس این گزارش، روحانی گفته است: دولت ژاپن مصمم است روابط سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای و بین المللی را با ایران گسترش دهد و علاقه‌مند به خرید نفت از ایران و حل و فصل مسائل مالی و روابط علمی و فرهنگی است.

کیودو می‌گوید: در اوائل روز پنجشنبه نیز "کونو تارو" وزیر امور خارجه ژاپن با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود در تهران مذاکره کرده است.

آبه پیش از سفر به تهران حمایت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا که اواخر ماه میلادی گذشته به ژاپن سفر کرد را جلب کرد، او همچنین پیش از سفر با مقامات عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و امارات تلفنی گفتگو کرد.

گزارش کیودو می‌افزاید: به دنبال خروج آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریم‌های ایران، تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافته است ایران هم ماه گذشته میلادی اعلام کرد برخی از تعهدات خود ذیل برجام را تعلیق می‌کند و ۶۰ روز به طرف‌های اروپایی برجام مهلت داد تا برای نجات آن کاری کنند.

در ادامه اقدامات تحریک آمیز آمریکا در منطقه، این کشور با اعزام ناو هواپیمابر و بمب افکن به منطقه باعث افزایش تنش‌ها شد به طوری که حساسیت ژاپن را برانگیخت تا به عنوان یک دوست سنتی و دیرین ایران برای کاهش تنش‌ها اقدام کند.
پیش از این "آبه شینزو " و "حسن روحانی" ۷ بار با یکدیگر دیدار کرده اند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آبه روحانی ژاپن ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران

«عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در دیدار با «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان و سفیر ایران در کابل پیرامون تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه بحث و گفتگو کرد.

در این دیدار وزیر آب و انرژی، وزیر کشاورزی، آبیاری و دامداری، وزیر اطلاعات و فرهنگ و سفیر طالبان در تهران نیز حضور داشتند.

ملا برادر با مثبت خواندن روابط افغانستان و ایران و تأکید بر توسعه روابط گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بالا بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب دریای هلمند به نیمروز و به سیستان ایران رسیده است، این کمک خواهد کرد مشکلات بیشتر مردم هر دو کشور حل شود.

معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در ادامه خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین دو کشور دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • دیدار‌ چهره به چهره وزیر بهداشت با مردم منطقه ۱۸ تهران
  • بازدید وزیر کشور از آخرین وضعیت پروژه شهید بروجردی در تهران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی
  • رقابت پورماهانی در دور نخست کاپ جهانی شانگهای با کمانداری از ژاپن