Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@19:26:01 GMT

مأموریت دشوار آبه در تهران: آتش بس به جای مذاکره؟

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۴۹۴۶

الاخبار چاپ بیروت نوشت: امروز نگاه ها متوجه تهران است؛ جایی که نخست وزیر ژاپن طی اقدامی برای خاموش کردن آتش تنش ها، به آن سفر کرده است. اما اینکه این سفر به تحولی منجر شود که به مذاکرات آمریکای و ایران منتهی شود، دشوار است. با این حال، نمی توان گفت سفر مذکور بی نتیجه می ماند؛ چرا که حداقل تاثیر آن، کنترل تنش ایجاد شده و رساندن آن به پایین ترین حدّ ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت این سفر از این جهت است که به احتمال زیاد، میهمان ژاپنی حامل پیامی از سوی ترامپ برای ایرانی هاست.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ژاپن روابط مستحکمی با ایالات متحده دارد؛ علاوه بر اینکه از روابط سیاسی و اقتصادی مستمری با ایران نیز برخوردار است. بعلاوه، نگرانی ناشی از تنش ها در بازار نفت، به ژاپن که از مشتریهای اصلی نفت است، انگیزه لازم را برای تحرکات سیاسی در راستای کاهش تنشها می دهد.

مأموریت آبه در تهران دشوار است؛ چرا که آمریکا به تازگی تحریمهای بخش پتروشیمی ایران را اعمال کرده است و این بدان معناست که واشنگتن هنوز از سیاست شدیدترین فشارها علیه ایران دست نکشیده است. بنابراین می توان گفت تلاشهایی که برای میانجی گری بین این دو کشور می شود، هیچ چیزی از سیاست آمریکا را تغییر نداده است. این در حالی است که تهران عقب نشینی واشنگتن از این سیاست را شرط مذاکره می داند.

با توجه به اینکه ترامپ تا کنون از این سیاست خود رویگردان نبوده و حاضر به دادن امتیازی به ایران برای انجام مذاکره نشده است، به نظر نمی رسد شینزو آبه حامل پیامی باشد که دربردارنده کاهش تحریمها با هدف اثبات حسن نیت واشنگتن برای آغاز مذاکرات باشد.

به عبارت دیگر، چراغ سبز ترامپ برای سفر آبه، با هدف افزایش فشارهای سیاسی بر ایران، به موازات فشارهای حاصل از تحریمها بود، تا ایران مجبور به ورود به مذاکره با آمریکا شود.

در نتیجه، در سایه چنین شرایطی، ظاهرا محال است که شینزو آبه بتواند شکافی در مواضع ایران ایجاد کرده و مسئولان این کشور را برای ورود به مذاکره با واشنگتن تشویق کند. با این حال، تلاشهای ژاپن در کنار دیگر طرفهای میانجی، ممکن است تا حدی به کنترل تنش ها و جلوگیری از وقوع مقابله نظامی که هر دو طرف اعلام کرده اند تمایلی به آن ندارند، کمک کند.

ضمن اینکه محمد جواد ظریف در دیدار با همتای المانی خود تاکید کرده است که کاهش تنش ها تنها در گرو توقف جنگ اقتصادی است که آمریکا به راه انداخته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ثبت ۱۵ هزار و ۹۴۹ ماموریت اورژانسی در هفته گذشته
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل