Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@15:31:33 GMT

درباره سرطان بیشتر بدانید

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۰۱۵۹

عضو انجمن رادیوآنکولوژی ایران گفت: سرطان‌های رایج در کشور قابل درمان است و اگر به موقع تشخیص داده شوند، هیچ نگرانی برای مبتلایان ایجاد نخواهند کرد. ناطقان: مستانه صانعی روز پنجشنبه درباره روش‌های جدید درمان سرطان در کشور بیان کرد: روش‌های جدید درمان سرطان در حال حاضر توانسته است با عوارض بسیار پایین منجر به درمان اثرگذارتر بیماری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال در سرطان پستان که رایج‌ترین سرطان در میان بانوان ایرانی است، از طریق هورمون تراپی، شیمی درمانی، جراحی، تارگت تراپی و IMRT امکان درمان وجود دارد.

وی ادامه داد: با روش‌های جدید درمان سرطان از جمله IMRT می‌توان با حفظ زیبایی بدن بیمار، سرطان را درمان کرد و علاوه بر آن از آسیب‌های جدی به سایر ارگان‌ها نیز جلوگیری کرد.

علائم سرطان سینه و اهمیت غربالگری

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تشریح علائم سرطان سینه اظهار داشت: ممکن است خانم‌ها در عین جوانی دچار توده‌ای در پستان شوند یا اینکه پوست یا نوک سینه آنها به صورت ناگهانی تغییر شکل دهد. در چنین شرایطی باید حتماً به پزشک مراجعه کرده و سلامت خود را بررسی کنند.

وی ادامه داد: به بانوان ایرانی توصیه می‌شود غربالگری سرطان سینه را از سن ۴۰ سالگی به صورت سالیانه جدی بگیرند و خانم‌هایی که سابقه سرطان خانوادگی دارند، باید از ۳۵ سالگی برای ماموگرافی اقدام کنند.

سرطان‌های سر و گردن

این متخصص رادیوآنکولوژی درباره سرطان‌های سر و گردن نیز گفت: این نوع سرطان‌ها اگرچه شایع نیستند، اما بیمار را با معضلات فراوانی مواجه می‌کنند. با این وجود استفاده از رادیوتراپی‌های نوین به همراه شیمی درمانی می‌تواند منجر به درمان بیماران در این بخش شود.

صانعی افزود: هرگونه برآمدگی غیر قرینه در سر و گردن یا برآمدگی‌های نامتعارف، بزرگ شدن غدد لنفاوی یا بزاقی، وجود زخم داخل دهان یا روی گونه‌ها، گرفتگی صدا و سختی بلع می‌تواند علامتی مبنی بر بروز سرطان سر و گردن باشد و باید با دقت توسط پزشک متخصص مورد معاینه قرار بگیرد.

اصلاح سبک زندگی، میزان سرطان را کم می‌کند

وی بیان کرد: در حال حاضر بیماری سرطان بیماری نگران کننده‌ای در کشور نیست و بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مبتلایان به سرطان با روش‌های نوین درمانی امکان درمان قطعی یا افزایش طول عمر به دلیل کاهش عوارض درمان را دارند. البته با اصلاح الگو و سبک زندگی مردم، میزان ابتلا به سرطان در کشور کاهش خواهد یافت.

بر اساس اعلام دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، مهم‌ترین دلیل بروز سرطان، افزایش سن جمعیت و افزایش امید به زندگی بوده، اما دو دلیل عمده دیگر هم در این زمینه به شیوه زندگی نامناسب و عوامل محیطی برمی‌گردد. هر چند بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است، اما با توجه به روند رو به افزایش این بیماری باید برنامه داشت. در سال‌های اخیر بروز سرطان در سراسر جهان و همچنین ایران رو به افزایش است، با این حال ۴٠ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

بیماری سرطان چند عاملی است، اما وقتی مجموعه عوامل در کنار هم قرار می گیرند، سرطان بروز می‌کند و برخی عوامل مانند سبک زندگی نادرست، چاقی، اضافه وزن، بی تحرکی، مصرف سیگار و دخانیات و قلیان، تغذیه ناسالم مانند مصرف غذاهای کبابی، سوخته و پرچرب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. باید توجه کرد که ۴۰ تا ۵۰ درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و این موضوع نشان می‌دهد که باید به پیشگیری از سرطان توجه ویژه‌ای داشت. منبع: ایرنا برچسب ها: سرطان ، مبتلایان ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان مبتلایان درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۰۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • 10 خبر خوشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد | از آخرین دستاوردهای کشور بیشتر بدانید
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند