Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که دولت در سال جاری در تلاش است تا درآمد‌های مالیاتی را از طریق لغو معافیت‌های مالیاتی و تعریف پایه‌های مالیاتی جدید افزایش دهد، اما خبر‌ها حکایت از آن دارد که برخی تولیدکنندگان بزرگ برای فرار‌های مالیاتی شیوه‌های جدیدی را پیاده سازی کرده اند. از جمله این شیوه‌های جدید می‌توان به صادرات صوری اشاره نمود که به گفته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، پتروشیمی‌ها از آن برای فرار از زیر بار پرداخت کردن مالیات استفاده کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش تابناک اقتصادی، روزی که رئیس جمهور روحانی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ را به مجلس تقدیم کرد مشخص شد که دولت میزان درآمد‌های مالیاتی برای سال جاری را در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۳۹۷ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان افزایش داده است. این موضوع با واکنش‌هایی از سوی کارشناسان رو به رو شد و همه معتقد بودند در شرایطی که کشور در سال ۱۳۹۸ با رکود اقتصادی مواجه است تحقق این میزان درآمد‌های مالیاتی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. رئیس جمهور در روز تقدیم لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ به مجلس، جواب این انتقادات را این گونه داد: در مالیات مشکل داریم و باید رئیس برنامه و بودجه معافیت‌های مالیاتی را به همه مردم اعلام کند که چه کسانی از مالیات معافند و کدام بنگاه‌ها مالیات نمی‌دهند تا مردم با شفافیت و صراحت بدانند.

این سخنان رئیس جمهور نشان می‌داد که دولت در سال جاری برای تحقق درآمد‌های مالیاتی در نظر گرفته شده به دنبال لغو معافیت‌های مالیاتی، جلوگیری از فرار‌های مالیاتی و تعریف پایه‌های مالیاتی جدید می‌باشد.

برای معافیت‌های مالیاتی، نمایندگان مجلس به عنوان نمونه معافیت‌های مالیاتی آستان قدس و یا کنسرت‌های موسیقی را لغو کردند. برای پایه‌های مالیاتی جدید نیز دولت تاکنون به عنوان مثال برای ارز‌ها و سکه‌های فروخته شده توسط بانک مرکزی در سال‌های گذشته مالیات وضع کرده است. در این بین تنها گویا دولت نتوانسته است برای جلوگیری از فرار‌های مالیاتی که گفته می‌شود میزان آن به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، طرحی بیاندیشد. این میزان فرار مالیاتی در سال بیانگر آن است که این موضوع تنها به شرکت‌های ناشناس و کوچک خلاصه نمی‌شود، بلکه احتمالاً ردپای تولیدکنندگان بزرگ کشور را نیز می‌توان در رقم زدن آن مشاهده کرد. از جمله این تولیدکنندگان بزرگ که گویا فرار مالیاتی داشته اند و در چند روز اخیر نیز خبرساز شده اند می‌توان به پتروشیمی‌ها اشاره کرد.   امیر خجسته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس طی مصاحبه‌ای در مورخه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ در این زمینه گفت:  شرکت‌های پتروشیمی وقتی که می‌خواهند کالای خود را در داخل کشور بفروشند باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند و طبق گزارشی که به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس رسیده برای اینکه این ۹ درصد مالیات را پرداخت نکنند، با تبانی با یک گمرک عسلویه، صادرات صوری انجام می‌دهند.   وی افزود: این صادرات صوری به این شکل است که کالایی از گمرک صادر نمی‌شود و فقط اسناد و مدارک کاغذی آن به گمرک مربوطه ارسال و مراحل صادرات روی کاغذ انجام می‌شود و بعد شرکت‌های پتروشیمی بعد از این کار، محصولات خود را در داخل به فروش می‌رسانند و بدین ترتیب از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده فرار می‌کنند. رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس اظهار داشت: این گونه اقدام، قاچاق کالا محسوب می‌شود و از طرف دیگر، چون ارزش افزوده را از بین برده اند، اختلاس در شرکت‌های پتروشیمی هم به حساب می‌آید.

با این تفاسیر علاوه بر تخلفات ذکر شده در بالا برای پتروشیمی ها، باید گفت که بانک مرکزی نیز نباید منتظر بازگشت بخشی از ارز‌های صادراتی پتروشیمی‌ها باشد چرا که در این بین صادرات‌های صوری نیز برای فرار از پرداخت مالیات توسط پتروشیمی‌ها صورت گرفته است.

شایان ذکر است پتروشیمی‌ها در سال‌های گذشته نیز با حاشیه‌هایی رو به رو بوده اند که از آن جمله می‌توان به عدم بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات در سال گذشته و تزریق آن به اقتصاد کشور اشاره نمود.

به هر صورت به نظر می‌رسد دولت و نهاد‌های ذی ربط باید هر چه زودتر به این داستان پتروشیمی‌ها ورود کنند و در صورت وجود فرار‌های مالیاتی اینچنینی جلوی آن‌ها را به منظور تحقق درآمد‌های مالیاتی در نظر گرفته شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۸، بگیرند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: فرار مالیاتی پتروشیمی درآمد های مالیاتی شینزو آبه حیات شبانه ژاپن نزار زاکا استراماچونی دریای عمان مهدی رحمتی مصطفی دنیزلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۰۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود.

به گفته او، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم آنکه قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بالای ۶۵ هزارتومان است، اما در شرایط کنونی مرغداران در فروش هرکیلو مرغ بیش از ۱۰ هزارتومان متضرر هستند.

او با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها