Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@17:53:52 GMT

کاش نخست وزیر ژاپن پیام آور ترامپ نبود

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۱۰۸۳

حسن عابدینی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشت اینستاگرامی درباره سفر آبه شینزو به ایران نوشت؛ نخست وزیر ژاپن که پس از ۱۸ روز جنجال رسانه‌ای، پیام اور ترامپ بود با ناکامی به توکیو برگشت. تنها دستاورد ماموریتش این بود که به اندازه تمام هفت سال دوران نخست وزیری اش در قاب رسانه‌ها و سرخط خبر‌های بین المللی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: او که روابط دوستانه‌ای با ترامپ دارد کوشش کرد با شگرد ایجاد دلهره از درگیری تصادفی، روی دستگاه محاسباتی جمهوری اسلامی تاثیر بگذارد غافل از اینکه ایران تجربه‌ای چهل ساله در این زمینه دارد. شینزو از یک خانواده سیاسی است که پدرش مدتی سکاندار سیاست خارجی ژاپن بود. او در ۲۰ سالگی بهمراه پدرش به تهران سفر کرده بود. قبای میانجییگری به سبب وابستگی ژاپن تاکنون در هیچ موردی به تن توکیو ننشته است. 

در ادامه آمده است؛ شینزو رهبر حزب لیبرال دمکرات ژاپن است که به جز یک دوره کوتاه همواره قدرت را در دست داشته است. ساختار ژاپن هنوز بر اساس مثلث سیاستمداران، دیوان سالاران و صاحبان صنایع است که لایه رویی ان سیاستمدارانند. ژاپن یک غول اقتصادی، اما کوتوله سیاسی است. کشور افتاب تابان با همه همسایگانش اختلاف ارضی و سیاسی دارد. چین، کره جنوبی، ژاپن و روسیه همسایگان ان هستند. ژاپن نه فقط ۳۵ سال شبه جزیره کره را اشغال کرد و ۷۰۰ هزار زن و دختر را به عنوان برده جنسی به کار گرفت بلکه با یورش به چین بخشی از منچوری را هم تصرف کرد. امپراتور ژاپن با تسلیم در جنگ جهانی دوم از همه سرزمین‌های اشغالی عقب نشینی کرد.

عابدینی در بخش دیگری نوشته است؛ ژاپن که وسعتش به اندازه استان خراسان است ۱۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد. شروع فرایند توسعه اقتصادی ان در دوره میجی شروع شد که امیرکبیر در ایران به قدرت رسید. آمریکا در سال ۱۹۴۵ دو بمب اتمی روی شهر‌های هیروشیما و ناکاساکی پرتاب کرد. ژنرال آمریکایی داگلاس مک آرتور پس از اشغال ژاپن، قانون اساسی برای این کشور نوشت. اصل نهم قانون اساسی، ژاپن را برای همیشه از داشتن قدرت نظامی محروم کرده است. ابه که گرایش‌های ناسیونالیسیت دارد می‌کوشد تا این اصل را اصلاح کند.

در انتها نیز آمده است؛ آمریکا ۴۷ هزار جنگجو در ژاپن دارد که از حمایت قوانین شبه کاپیتولاسیونی برخوردارند. ژاپن در سیاست خارجی از ایالات متحده پیروی می‌کند.  ژاپن در دهه ۷۰ تحت فشار آمریکا از مشارکت در بهره برداری حوزه نفتی ازادگان در خوزستان عقب نشینی کرد. واردات نفت از ایران که به گفته هاشی موتو نخست وزیر پیشین نقشی ارزنده در توسعه ژاپن داشته است با فشار آمریکا کاهش داده است. صادرات بسیاری از کالا‌ها را نیز به ایران با فرمان ترامپ متوقف کرد. این‌ها بخشی از گله مندی‌های ایران از توکیو است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران ژاپن جمهوری اسلامی خانواده سیاست خارجی روسیه شبه جزیره کره چین جنگ جهانی دوم عقب نشینی استان خراسان قانون اساسی قانون ایالات متحده نفت استان خراسان ایران رسانه ژاپن نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند

دولت ژاپن اظهارات اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره بیگانه هراسی در آسیا را تاسف آور خواند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سخنگوی ارشد دولت ژاپن اظهارات اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره بیگانه هراسی و ارتباط آن با رشد اقتصادی کشورهای آسیایی را تاسف آور خواند.

جو بایدن هفته گذشته در اظهاراتی گفته بود بیگانه هراسی یا مهاجر هراسی در اقتصاد کشورهای آسیایی از چین و ژاپن تا هندوستان، مانع رشد آنها شده است در حالی که موضوع مهاجرت برای اقتصاد آمریکا خوب بوده است.

یوشیماسا هایاشی دبیر اول کابینه ژاپن در یک کنفرانس خبری بدون ذکر جزئیات بیشتر افزود: ما به ایالات متحده شکایت کردیم که این اظهارات براساس درک درست از سیاست ژاپن نبوده و مایه تاسف است.

با این حال هایاشی به سرعت تصریح کرد ارتباط ژاپن با متحد امنیتی بزرگ خود یعنی آمریکا مستحکم تر از آن چیزی است که دیده می شود و توکیو در تلاش برای قوی تر کردن آن است.

بایدن در این نشست که برای جمع آوری کمک های مالی برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 برگزار شده بود، تصریح کرد یکی از دلایل رشد اقتصادی ما به دلیل وجود شما  و بسیاری افراد دیگر است. چرا؟ زیرا ما از مهاجران استقبال کردیم.

رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد چرا اقتصاد چین به شکلی بد دچار وقفه شده؟ چرا ژاپن دچار مشکل است؟ چرا روسیه و هند مشکل اقتصادی دارند؟ زیرا آنها بیگانه هراسی و مهاجر هراسی دارند. آنها مهاجران را نمی خواهند. مهاجران عواملی هستند که ما را قوی تر می کنند.

براساس این گزارش دولت ژاپن که همواره به یکدستی و همگونی در کشورش افتخار می کند، مدت هاست درباره موضوع مهاجرت بسیار محتاط شده است در حالی که کاهش نرخ زاد و ولد و پیر شدن سریع جمعیت در این کشور با کمبود نیروی کار در دهه های آینده مرتبط است.           

در همین حال فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن هفته گذشته در یک مصاحبه خبری اظهار کرد اگر او به دنبال تشویق به مهاجرت برای معکوس کردن کاهش رشد جمعیت کشور باشد، باید از کارگران ماهر برای مهاجرت به کشورش دعوت کند اما باید یک برنامه کامل مهاجرتی را اتخاذ کند.

وی افزود: دعوت از کارگران توانمند و با انگیزه به ژاپن برای حمایت از جامعه ژاپن، چیزی است که ما به دنبال آن هستیم.

کیشیدا خاطرنشان کرد همچنان کسانی در جامعه ژاپن هستند که به ایده مهاجرت پیوسته و نامعلوم نیروی کار خارجی پایبند هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه در دیدار مقام آمریکایی
  • شانس بالای ایران برای تصاحب مدال‌های طلای آمریکا و ژاپن
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • نتانیاهو: پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!