Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:46:30 GMT

نمک؛ عامل اصلی افزایش فشار خون

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۱۵۲۹

نمک؛ عامل اصلی افزایش فشار خون

همزمان با آغاز فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، به شناسایی یکی از عوامل اصلی افزایش فشارخون پرداخته‌ایم. نمک کمتر، زندگی بهتر؛ شعاری که عمل به آن می‌تواند تا حدودی از مصرف این سم سفید که منجر به افزایش فشارخون می‌شود، جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، اگر مهم‌ترین پیام کیلدی این باشد که «فشارخون، اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر در جهان است» می‌توانیم به ریسک فاکتورهای افزایش دهنده این بیماری بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف نمک زیاد سبب پرفشاری خون شده و در نهایت به بیماری‌های قلبی _ عروقی که عامل اول مرگ‌ومیر در کشور است، منجر می‌شود.

میزان نمک مجاز مصرفی، کمتر از پنج گرم (کمتر از یک قاشق مرباخوری) در روز در افرد کمتر از ۵۰ سال است. افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی و مبتلا به فشارخون بالا نیز باید کمتر از سه گرم در روز نمک مصرف کنند.

تا حد امکان مصرف نمک خود را کاهش دهید و البته نمک مصرفی شما باید از نوع تصفیه شده یددار باشد. البته نمک تصفیه یددار هم به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشارخون می‌شود. در چند سال اخیر موضوعی تحت عنوان بی‌ضرر بودن نمک دریا در کشور مطرح می‌شود که بیانی به شدت غلط است. باید از محل تهیه ماده‌ غذایی که به بدن وارد می‌شود، مطلع بود، اما آیا بر بسته بندی تمام نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریا در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد، محل استخراج نمک ذکر شده؟ امروزه با توجه به سموم و آلاینده‌های موجود در آب دریاها نمی‌توان نسبت به سالم بودن نمک برداشت شده از دریا مطمئن بود.

از طرفی برخی خانواده‌ها با توجیه این‌که سنگ نمک نسبت به نمک تصفیه شده می‌تواند کم‌ضررتر باشد مانند گذشته اقدام به مصرف سنگ نمک می‌کنند که این موضوع نیز بدون مشکل نیست. سنگ نمک استخراج شده از معادن در کارخانه‌جات تولیدی نمک، تصفیه می‌شود و ید به آن اضافه می‌شود. در سال‌های اخیر با مصرف نمک یددار تا حدودی مشکلات ناشی از کمبود ید در بدن کاهش یافته است.

بیماری پرفشاری خون می‌تواند از کودکی آغاز شود. البته مانند سایر بیماری‌های غیرواگیر قابل پیشگیری بوده و مهم‌ترین اقدام در این زمینه، کاهش مصرف نمک است. تخمین زده می‌شود که اگر همه افراد در دنیا به اندازه توصیه شده نمک مصرف کنند، می‌توان از مرگ ۲۵ میلیون نفر در سال جلوگیری کرد.

شکل‌گیری ذائقه غذایی افراد در کودکی اتفاق می‌افتد و بهتر است والدین این ذائقه را به گونه‌ای شکل دهند که از دوره کودکی میل به مصرف نمک در افراد بوجود نیاید. یک راهکار مهم این است که فرزندان را به خوردن تنقلات شور مانند چیپس، پفک، آجیل‌های شور، سس کچاپ و…عادت نداده و سعی کنید ذائقه کودک به سمت مصرف آجیل خام و میوه و سایر مواد مغذی سوق پیدا کند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از دیگر عوارض جدی مصرف زیاد نمک ابتلا به پوکی استخوان است که یکی از مشکلات شایع سلامت در کشور ما است. بر اساس مطالعات انجام شده، سالیانه ۴۷۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر افراد بالای ۵۰ سال در کشور به علت پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان لگن می‌شوند. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که مصرف غذاهای کم نمک در دختران در سنین بلوغ خطر ابتلاء به پوکی استخوان در سنین میانسالی را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بسیج ملی کنترل فشار خون بالا سکته قلبی سکته مغزی فشار خون نمك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۱۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند

هانیه شهرابی فراهانی٬ روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل باثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید