Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویلیام دبلیو گریمز استاد دانشکده علوم و استاد روابط بین‌الملل دانشکده مطالعات جهانی فردریک اس. پاردی در دانشگاه بوستون است.

حوزه تخصصی وی سیاست ژاپن است. وی همچنین مقالات مختلفی در مورد تاثیرات جهانی شدن مالی در ژاپن، سیاست پولی ژاپن و روابط ایالات متحده و ژاپن دارد.

نخست وزیر آبه به خاطر درخواست دولت ترامپ به تهران سفر نکرد

پروفسور گریمز در گفت‌وگوی اختصاصی با ایلنا با اشاره به سفر شینزوآبه نخست وزیر ژاپن به ایران و گمانه‌زنی‌ها درباره دستاورد این سفر گفت: نخست وزیر آبه به خاطر درخواست دولت ترامپ به تهران سفر نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ژاپن از دیرباز، بیش از ۴۰ سال قبل، در ایران منافعی داشته، یادآور شد: توکیو همیشه در تلاش برای از سرگیری روابط با ایران نسبت به آمریکا رو راست‌تر بوده است.

ژاپنی‌ها نگرانند که شرکت‌های چینی جای‌شان را در بازار ایران بگیرند

استاد دانشگاه بوستون تاکید کرد: نباید فراموش کرد شرکت‌های ژاپنی (همچنین دولت ژاپن از طریق شرکت‌های جاگ‌مک و نکسی) منافع اقتصادی قابل توجهی در ایران دارند؛ منافعی که نمی‌خواهند از دست بدهند. آنها همچنین نگرانند که شرکت‌های چینی یا سایر شرکت‌ها جایشان را در بازار ایران بگیرند.

توکیو ناچار است به سیاست‌های آمریکا احترام بگذارد

گریمز با اشاره به اینکه دولت ژاپن همواره خود را به عنوان میانجی‌گر میان ایران و آمریکا معرفی کرده است، یادآور شد: این اقدام توکیو به این دلیل است که منافع اقتصادی گسترده‌ای دارد، اما همزمان ناچار است به سیاست‌های آمریکا احترام بگذارد. تمامی دولت‌های ژاپنی پس از انقلاب ایران، همواره در موقعیت مشابه قرار داشته و تلاش کردند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را کاهش دهند (یا حداقل برای شرکت‌های ژاپنی معافیت بگیرند). ممکن است که مقام‌های ژاپنی در گذشته به عنوان واسطه میان ایران و آمریکا عمل کرده باشند، اما من مدرک موثقی در این رابطه ندیده‌ام.

میانجی‌ها باید آمریکا را متقاعد کنند که تلاش‌هایش برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد فضای کافی برای توافق میان ایران و آمریکا وجود نداشته باشد، بدون توجه به اینکه آقای آبه به عنوان میانجی وارد عمل شده یا نه. به نظر من تنها مساله‌ای که می‌تواند ایران و آمریکا را به توافق نزدیک کند، این است که آمریکا حس کند تلاش‌هایش برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است. سفر مقام‌های مطرح بین‌المللی می‌تواند به این مساله کمک کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سفر آبه به ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران

به گزارش جام جم آنلاین، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده از اعراب حاشیه خلیج فارس خواسته که در حمایت از رژیم اسرائیل در تقابل با ایران، دفاع هوایی یکپارچه تشکیل دهند.

به گزارش «خبرگزاری فرانسه» بلینکن غروب دوشنبه در نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت: «این حمله تهدید شدید و فزاینده ایران و ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع هوایی یکپارچه را نشان می‌دهد».

این در حالی است که طرح تشکیل پدافند هوایی پکپارچه از چندین سال پیش مطرح شده، اما تا کنون موفقیتی در پیشبرد آن حاصل نشده است.

چند روز پیش از این معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اجرای موفق عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل را نشان‌دهنده شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده بود.

ایشان روز دوشنبه گفت: «اجرای موفق عملیات وعده صادق نشانه شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیاست.

سردار سنایی راد گفت: «در شرایطی بودیم که، چون رژیم صهیونیستی با مانعی برای ادامه اقدامات خود را مواجه نمی‌دید و احتمال تکرار این جنایت وجود داشت لذا برای متوقف کردن این روند جنایت و ترور از یک سو و تنبیه متجاوز از سوی دیگر، عملیات وعده صادق طراحی شد.»

او در خاتمه گفت: «در طراحی این عملیات همه ابعاد ماجرا در نظر گرفته شد که ضمن ارسال پیام قدرت و ترمیم یا تثبیت بازدارندگی ما، هیچ زمینه‌ای برای بهانه جویی علیه ما وجود نداشته باشد، اگر صهیونیست‌ها می‌توانستند ۵ جنازه زن و کودک در این ماجرا در اختیار داشته باشند حتماً دنبال مظلوم نمایی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.»

دیگر خبرها

  • روز معلم در این کشور هر روز جشن گرفته می‌شود
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است   
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • تلاش قعرنشینان برای بقا در لیگ برتر هندبال مردان
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن