Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه موقت تهران گفت: ادبیات فحاشی، هتاکی و اهانت، ادبیات یک جامعه اسلامی نیست، فضای مجازی از سوی برخی از کاربران کانون بدزبانی و هتاکی شده است و مرزی هم ندارد.

به گزارش تسنیم، آیت الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ نخست امروز نماز جمعه تهران با اشاره به آیه 6 سوره حجرات در خصوص سبک زندگی قرآنی اظهار داشت: در گذشته و امروز، رسانه جزو زندگی و در متن زندگی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز با گسترش رسانه‌ها به ویژه فضای مجازی، رسانه‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. سوال این است که در این عرصه چگونه زندگی کنیم. آیه 6 سوره حجرات به این سوال پاسخ داده است.

وی ادامه داد: صاحبان رسانه‌های مکتوب، شنیداری، دیداری، فضای مجازی، شبکه‌های ماهواره‌ای و... خدا را در نظر داشته باشند. در عرصه اخبار، هر چه به دستشان رسید فکر نکنند که ثبت کردنی و گستردنی است. فردای قیامت باید جواب داد. اینکه کسی بگوید فلان روزنامه نوشته یا فلان سایت، دلیل نیست، بلکه باید اثبات شود.

آیت الله خاتمی بیان داشت: مومنین باید تقوا داشته باشند و تقوای خود را باید در گفتار نشان بدهند. گفتار باید مستند باشد. آنجایی که پای آبرو افراد درگیر است، باید قول سدید باشد. صاحبان رسانه‌ها باید در مورد آنچه در رسانه‌ها می‌آورند، دقت کنند. کاربران نیز بی‌تحقیق، هیچ حرفی را نپذیرند. در قرآن کریم آمده است که اگر فاسقی (کسی که دین ندارد) برای شما خبری آورد، تحقیق کنید. کسی که فاسق است، دقت ندارد که راست بنویسد و هر چه به نفع جناحش باشد، می‌نویسد. رسانه‌های از خدا بی‌خبر بیگانه، اسلام که هیچ، دین هم برای آن‌ها مطرح نیست. در چنین فضایی باید دقت کرد.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: 2 نوع دروغگو وجود دارد. یک دروغگوی واقعی که خبر را جعل می‌کند. دوم آنکه در واقع دروغگو نیست، اما دروغ می‌گوید و هر آنچه به دستش می‌رسد، نقل می‌کند. بنا بر فرموده امام علی (ع) آن فرد هم دروغگو است. آن فرد باید راست و دروغ را جدا کند و بعد بیان کند. هر چیزی که روزنامه‌ها و سایت‌ها گفتند، درست نیست. بنابراین باید مراقب باشیم تا در لیست دروغگویان قرار نگیریم.

وی گفت: از همه کسانی که در فضای مجازی هستند خواهش می‌کنم توجه کنند که ادبیات فحاشی، هتاکی و اهانت، ادبیات یک جامعه اسلامی نیست. فضای مجازی از سوی برخی از کاربران کانون بدزبانی و هتاکی شده است و مرزی هم ندارد. گویا خوراک برخی‌ها در فضای مجازی، بدزبانی، هتاکی و اهانت است. این ادبیات، ادبیات در شان جامعه اسلامی نیست. امام باقر (ع) فرمودند که "یکی از بنی تمیم خدمت پیامبر اکرم آمد و فرمود که نصیحت بفرمایید. از جمله نصایح پیامبر این بود که به مردم فحش ندهید. فحاشی، دشمنی، دعوا، اختلاف و کدورت می‌آورد." باید بین نقد و هتاکی فاصله ایجاد کرد.

آیت الله خاتمی در پایان خطبه اول گفت: در عرصه رسانه باید دینداری‌مان را نشان بدهیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فضای مجازی امام جمعه خاتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۴۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

امام جمعه اهواز با اشاره به عملیات وعده صادق و اقتدار و قدرت ایران اسلامی در عرصه بین‌الملل گفت: در بحث قدرت نیروهای مسلح و اثبات ظهور قدرت ایران و نیروهای مسلح، تعداد موشک‌های به هدف خورده یا پرتاب شده مطرح نیست بلکه شهامت و قوت قلبی است که در دل ملت‌ها ایجاد شد و هیمنه پوشالی اسرائیل اشغالگر را از بین برد.

به گزارش ایسنا؛ سید محمدنبی موسوی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه اهواز بر ضرورت وجود برنامه‌ریزی منسجم به منظور تقویت رسانه‌ها تاکید و اظهار کرد: باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم. در دنیای امروز هر کسی رسانه قوی‌تر داشته باشد موفق‌تر است از این رو توجه به رسانه بسیار مهم است.

وی اراده امت اسلامی و نیروهای مسلح را عامل عزت جامعه و ملت مسلمان عنوان کرد و با اشاره به سالروز فتح سرزمین اندلس به دست مسلمانان گفت: قبل از ورود رزمندگان اسلام به اندلس این شبه جزیره مهد بی‌فرهنگی و بی‌هویتی بود و اختلاف و تفرقه و مسائل اخلاقی موجب شکست اندلس شد.

موسوی فرد به نارضایتی مردم از وجود سرقت‌های مسلحانه اشاره کرد و از نیروی انتظامی درخواست کرد که نسبت به این مسئله توجه ویژه داشته باشد و تعداد گشت‌های خود را افزایش دهد تا مردم امنیت خاطر بیشتری داشته باشند.

وی از مسئولان خواست نسبت به مطالبات مردم در زمینه معیشت، مسکن و اشتغال توجه جدی داشته باشند و در این زمینه برنامه‌ریزی کنند.

موسوی‌فرد گفت: مسئولان بدانند تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارند چراکه پس از آن وارد فرایند انتخابات سال آینده می‌شوند.

وی از مسئولان به ویژه مسئولان شرکت‌های بزرگ همچون فولاد، نیشکر و... خواست نسبت به مطالبات جوانان در زمینه‌های مختلف به ویژه اشتغال توجه داشته باشند.

امام‌جمعه اهواز به اقدامات انجام شده دولت در زمینه‌های مختلف راه‌سازی، اشتغال و ... اشاره و اظهار کرد: همه اقدامات و کارهای خوبی که انجام شده باید پیوست رسانه‌ای داشته باشند و از طریق صدا و سیما و فضای مجازی به سمع و نظر مردم رسانده شوند.

وی اظهار کرد: در بخش شعار سال به معنای واقعی کلمه باید بتوانیم نظام را در قله و اوج قرار دهیم چراکه بنا است مشارکت مردم محقق شود.

موسوی‌فرد مانع زدایی از تولید، توجه به زنجیره‌های نرم حکمرانی و نقش تسهیل‌گری دولت را بخشی از عوامل مهم در جهت مشارکت مردم در جهش تولید خواند.

وی به روز معلم اشاره کرد و افزود: معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول ‌است و اگر تحول بنیادین را بخواهیم شاهد باشیم باید معلم تراز انقلاب تربیت کنیم.

امام جمعه اهواز همچنین به روز کارگر نیز اشاره و اظهار کرد: اگر حال ایران بخواهد خوب شود حال کارگر باید خوب باشد از این رو ضرورت دارد زمینه این امر فراهم شود.

وی در پایان به سالگرد تاسیس سپاه پاسداران نیز اشاره و از تلاش‌ها و اقدامات پاسداران‌ قدردانی کرد.

 در پایان نمار جمعه، نمازگزاران با شعار "نیروی انتظامی حمایت حمایت" از تلاش‌های نیروی انتظامی در عرصه‌های مختلف تقدیر کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند